Crezul nostru

Noi credem ca Sfinta Scriptura – Biblia – asa cum a fost inspirata de Dumnezeu in original, este cuvintul infailibil al lui Dumnezeu pentru noi si de aceea este autoritatea suprema in toate problemele de credinta si de conduita. In baza ei, credem urmatoarele:

Noi credem intr-un singur Dumnezeu, existind etern in trei persoane: Tatal, Fiul si Duhul Sfint.

Noi credem in Tatal a-toate-cirmuitorul, creatorul tuturor lucrurilor, vazute si nevazute.

Noi credem intr-un singur Domn, Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, de aceeasi esenta cu Tatal, prin care au fost facute toate lucrurile si care pentru mintuirea noastra s-a intrupat prin Duhul Sfint si prin fecioara Maria, devenind om; a suferit, a fost rastignit si a fost ingropat pe vremea lui Pilat din Pont, a inviat a treia zi din morti, s-a inaltat la ceruri si sade la dreapta Tatalui, unde mijloceste pentru noi si va veni din nou cu slava, ca sa judece viii si mortii.

Noi credem in Duhul Sfint, datatorul-de-viata, Dumnezeu adevarat, de aceeasi esenta cu Tatal si cu Fiul, care a vorbit prin profeti si care locuieste in cel credincios si-l ajuta sa traiasca dupa voia lui Dumnezeu.

Noi credem ca omul este pierdut datorita faptului ca prin neascultare a iesit de sub autoritatea lui Dumnezeu si ca el poate si trebuie sa se intoarca sub autoritatea lui Dumnezeu, prin credinta in Cristos Isus, Domnul.

Noi credem intr-o singura Biserica a lui Cristos, a carei expresie locala are menirea de a-l proslavi pe Dumnezeu, manifestindu-l in relatiile dintre membrii ei si in relatiile ei cu lumea.

Noi credem in invierea din morti a tuturor oamenilor, a celor pierduti pentru osinda vesnica, iar a celor mintuiti pentru viata vesnica si asteptam aceasta inviere si viata in veacul care va veni.