Home >> Despre >> Parteneri >> Livius Percy

Livius Percy

Dr Livius Percy, s-a nascut in Cluj, Romania, in august 1954, unde a crescut si s-a maturizat in timpul regimului communist, suferind persecutii si oprimari datorita hotararii sale de a-si inchina viata Domnului si Mantuitorului Iisus Hristos, si de a marturisi si altora acest lucru.

In anul 1981 se refugiaza in Statele Unite unde o cunoaste si se casatoreste cu Mariana. Impreuna au o fiica, Patricia care este si ea casatorita. Este absolvent al Universitatii din Ilinois, Chicago, are un doctorat in chimie si lucreaza la un alt doctorat in Apologetica la Southern Evangelical Seminary, sub indrumarea
Dr Norman Geisler.

In anul 1990 a fost ordinat ca pastor al Bisericii baptiste Romane din Hickory unde a slujit 15 ani, iar acum este pastoral Bisericii baptiste Romane din Charlotte, USA.
Dr Livius Percy a tradus mai mult de 40 de carti cu tematica religioasa si a contribuit la realizarea multor emisiuni de radio crestine difuzate prin Radio “Europa Libera. In anul 1984 devine membru in Colegiul Director al SMR, iar din Octombrie 2004 este ales Presedintele SMR dupa pensionarea Dr Josef Ton. Fratele pastor Livius Percy, calatoreste mult in Romania si Republica Moldova unde lucreaza cu tineretul si cu bisericile evanghelice din aceste tari.

Prin bunavointza si dorinta sa de a vesti cat mai multor oameni Vestea Evangheliei, din anul 2006 Dr Livius Percy este unul din cei mai importanti colaboratori ai Studioului de Radio Armonia din Iasi, pregatind si prezentand predicile din aceste emisiuni.