Home >> Despre >> Parteneri >> Marius Cruceru

Marius Cruceru

mariusC

Marius David Cruceru s-a născut în Ploieşti, Prahova, a crescut în Iaşi, apoi a studiat Limba Latină şi Limba Greacă la Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Al. I. Cuza din Iaşi. A lucrat în învăţămîntul liceal în Bucureşti, unde a predat Limba Latină, apoi la Institutul Timotheus din Bucureşti, unde a predat noţiuni introductive de limba greacă. Din 1994 lucrează la Universitatea Emanuel din Oradea unde predă Exegeza Noului Testament în Limba Greacă, Patristica şi Hermeneutică. În anul 2005 a finalizat un doctorat cu o teză despre Augustin. În anul 2008 a fost numit Decan al Facultăţii de Teologie din cadrul acestei universităţi.

Este pastor al Bisericii Creştine Baptiste Sfînta Treime din Aleşd. Este pasionat de misiune şi ucenicie, iar în timpul liber cîntă la chitară şi practică diferite sporturi mai puţin populare. Este căsătorit cu Natalia din anul 1991. Împreună au doi copii, Neriah, 16 ani, şi Naum Lucas, 11 ani.

Toţi cei interesaţi pot audia seria de prelegeri Izbaveşte-ne de Cel Rău în fiecare marţi seara, începând cu ora 21, şi miercuri dimineaţă, de la ora 10.