Home >> Despre >> Parteneri >> Russ Shinpoch

Russ Shinpoch

Unul dintre cei mai importanti parteneri si totodata colaboratori ai acestei lucrari de vestire a evangheliei pe calea undelor, este pastorul Russ Shinpoch, care este autoritatea spirituala in Biserica Baptista din Snellville, Statele Unite. Pastorul Russ s-a nascut in statul Oklahoma intr-o familie ce provenea din indienii Cherokee, ce erau stabiliti in nordul statului Georgia. Mama sa era o casnica dedicata ingrijirii familiei iar tatal sau a fost profesor si administrator in cateva scoli publice, ajungand chiar si-n Etiopia pentru doi ani. A inceput scoala in statul natal urmand apoi cursurile Universitatii de Stat din Oklahoma, in acest timp dezvoltandu-se in el pasunea pentru sport si pentru o tanara domnisoara pe nume Carol. Au calatorit mult impreuna si-au crezut ca vor putea face din sport mijlocul de-a ajunge celebri, lucru care din pacate nu s-a intamplat. Constatand cu durere acest esec, tanarul Russ si-a facut un bilant dupa care si-a regandit prioritatile pentru viata sa. Lucrand la o firma de contabilitate si-a continuat studiile luindu-si diploma in Administrarea Afacerilor. In acest timp a inceput sa realizeze ca ii lipseste semnificatia esentiala a existentei sale. Russ si Carol se casatoresc, tanara sotie isi termina un Master in Audiologie, dupa care, cu ajutorul unor prieteni il primesc impreuna pe Domnul Isus Hristos ca mantuitor personal.

La aproape un an dupa mutarea lor in Kansas, Russ ia o alta mare decizie spirituala. Incredintat ca Domnul il cheama sa-si foloseasca darurile ca si Pastor, a inceput studiile la Seminarul Baptist Midwestern din Kansas City. Gradueaza primul din clasa lui cu un Master of Divinity, si accepta sa pastoreasca mici biserici de la tara, in statul Missouri. Timp de 15 ani a fost pastor in patru biserici si pastor asistent in alta, dupa care in 1995, Russ si Carol au inteles ca Domnul le pune inainte o mare provocare si anume, reconstruirea unei biserici in partea de nord a orasului Atlanta. Biserica Baptista Wildwood din Aworth, a fost un vis plin de miracole, crescind de la 300 de membri, la o audienta de aproape 4000 de suflete in numai cinci ani. Dar in toamna anului 2003, Dumnezeu a creat circumstante unice, prin care l-a condus pe pastoral Russ Shinpoch in fruntea unei noi biserici, si anume Biserica Baptista Snellville, in care se vede o mare propasire si binecuvantare.

Din anul 2004, Pastorul Russ Shinpoch, accepta propunerea conducerii Radio Armonia de a fi un colaborator de baza, punindu-si mesajele gratuit la dispozitia studioului, pentru a fi traduse in limba romana si folosite in programele ce sunt difuzate prin reteaua Trans World Radio cat si permanent pe internet.. Una din seriile de predici care sunt cunoscute si au avut un impact deosebit asupra ascultatorilor nostri, este “Iesi afara din barca”.

Datorita multumirii si aprecierii exprimate de multi dintre ascultatori prin scrisorile primate la redactie, Pastorul Russ doreste sa vina in Romania, pentru a vizita tara si mai ales comunitatea evanghelica, incercand in acest fel sa ne inteleaga cultura si problemele materiale dar mai ales cele spirituale cu care ne confruntam.