Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriForumul Dialogos: Cine sunt românii? Problema identității naționale astăzi

Forumul Dialogos: Cine sunt românii? Problema identității naționale astăzi

Vă întâmpinăm cu vestea unui nou sezon al Forumului Dialogos, sezon în care sperăm ca implicarea noastră, a tuturor, în dialogul public dintre credință și cultura contemporană să aducă mult rod.

Când și unde ne vedem?

Sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 10:00 la SALA DE CONFERINȚE A COLEGIULUI NAȚIONAL „PREPARANDIA-DIMITRIE ȚINCHINDEAL.”

Tema evenimentului: Cine sunt românii? Problema identității naționale astăzi

Problema identității românilor a fost și a rămas până astăzi o problemă controversată. La întrebări precum: „Cine sunt românii?”, „De unde vin?”, „Care sunt calitățile și defectele lor?”, istoriografia a dat răspunsuri diferite, adesea contradictorii. De regulă, părerile istoricilor, dar și ale călătorilor străini au oscilat între o imagine eminamente (deliberat) negativă și o imagine preponderent pozitivă, edulcorată chiar.” Vasile Boari

„Cine sunt Românii” este tema Forumului Dialogos din Octombrie, dar și titlul impresionantului volum publicat la Cluj sub coordonarea profesorului Vasile Boari.

Despre invitat:

Vasile Boari este licențiat în filosofie (1972) și doctor în filosofie (1978) al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Fondator și fost decan al Facultății de Științe Politice și Administrative, în perioada 1996-2002, în prezent este profesor conducător de doctorat în cadrul Școlii doctorale de Științe Politice și ale Comunicării a UBB. Este autorul volumelor: Dialectica raportului conștiință morală-conștiință politică. O perspectivă filosofică (1987), Filosofia și condiția morală a cetății (1991), Noua Europă în căutarea identității (2009), Filosofie și politică (2009), Creștinism și politică (2016), precum și a numeroase studii și eseuri de filosofie politică și morală și de filosofia culturii și religiei. Este director fondator al revistelor EAST și EUROPOLIS şi fondatorul seriei de Studii Politice din cadrul Editurii Presa Universitară Clujeană. A fondat și condus, în calitate de director, Centrul de Analiză Politică și Institutul de Studii Globale din cadrul Universității Babeș-Bolyai. A coordonat traducerea Tratatului de Etică (Polirom, 2006) precum și volumele: Cine sunt românii? Perspective asupra identității naționale (2009), Identitatea românească în context european (2009), Regăsirea identității naționale (2010), Weighting Differences: Romanian Identity in the Wider European Context (2009), Religion and Politics in the 21st Century (2013). La Editura Institutul European a coordonat volumele: România după douăzeci de ani (2010), Intelectualii și Puterea (2012), Religie și politică (2016), Armonie și conflict intercultural în Banat și Transilvania (în colaborare cu M. Spariosu, 2014).”


Sursa: Forumul Dialogos: Cine sunt românii? Problema identității naționale astăzi” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

1 Petru 1:18-19

căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană.

Anunturi evenimente

Resurse video