Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriFratele Pitt Popovici – Celebrarea unei vieți în slujba Domnului

Fratele Pitt Popovici – Celebrarea unei vieți în slujba Domnului

Dragi frați și surori în Domnul,

Astăzi, 21 Octombrie, 2019 fr. pastor Petru Popovici și-a încheiat alergarea pe partea aceasta de lume și a trecut la Domnul.  Biserica Gwinnett Romanian Baptist Church, unde dumnealui a slujit în ultimii 19 ani, vă invită să fiți alături de noi și familia fratelui Popovici la serviciile de priveghi și înmormântare ce vor avea loc la clădirea bisericii locale:

2005 Braselton Hwy., Buford, GA 30519

Vineri, 25 Octombrie orele 19:30

Sâmbătă, 26 Octombrie orele 12:00

Deasemenea, pentru cei care doresc să-L laude pe Domnul în formațiile care vor participa la serviciile de închinare, vă invităm la următoarele repetiții:

Fanfară și cor bărbătesc:  Vineri 18:30

Cor mixt: Sâmbătă 11:00

Vă așteptăm cu drag și ne rugăm ca numele Domnului să fie înălțat la serviciile de închinare în amintirea fr. Pitt la fel cum a fost înălțat și prin trăirea dumnealui printre noi!

Dacă doriți să transmiteți un mesaj familiei Popovici vă rugăm scrieți pe adreasa fr. pastor Matei Istudor:
mateii@hotmail.com

Serviciile de închinare pot fi urmărite în direct la web-situl bisericii:
www.grbcatlanta.com/live/

Vă rugăm să nu comandați coroane pentru această ocazie de înmormântare!  Fr. Pitt a insistat să nu aibe coroane la înmormântare și vom onora această dorință a dumnealui.  În schimb orice donații sunt binevenite pentru Societatea Misionară „România Pentru Hristos.”  Răspândirea Evangheliei a fost pasiunea vieții fratelui Pitt Popovici și dumnealui și-a direcționat toate resursele, inclusiv viața pentru acest scop măreț.

Glorie eternă Marelui nostru Dumnezeu!

NECROLOG

Petru Popovici, cunoscut atât în România cât şi în străinătate ca fratele Pitt, s-a născut la 12 septembrie 1918, în Harrisburg, Pennsylvania, din părinţii Simeon şi Sânziana Popovici.  La Harrisburg s-au născut în familia Popovici trei copii: Alexa, Pitt şi Silvan. Când Pitt era în vârstă de doi ani şi jumătate, familia Popovici s-a reîntors pentru o vizită în România şi s-au stabilit la Firiteaz, atunci în judeţul Timiş.  Fiindcă aşa a rânduit Dumnezeu şi din cauza unor stări politice, au fost nevoiţi să rămână în România.  La Firiteaz s-au mai născut încă trei copii: Lidia, Rachela şi Cornel.  Din cei şase copii doar trei au supravieţuit, Alexa, Pitt şi Rachela.

În toamna anului 1930, la 12 ani Pitt Popovici s-a predat Domnului; apoi a fost botezat.  A urmat şcoala primară din Firiteaz, liceul Moise Nicoară din Arad şi Seminarul Teologic Baptist din Bucureşti.  Între anii 1941 – 1945, şi-a făcut stagiul militar la marină, în timpul celui al doilea război mondial.  A fost militar la Galaţi, Reni în Basarabia, şi mai apoi la Bucureşti.

După armată s-a întors mai aproape de Firiteaz, şi a fost ales păstor la biserica Pârneava din Arad. La 27 de ani, pe 24 octombrie 1945 s-a căsătorit cu Hortensia Cristea, membră din Biserica Baptistă Arad-Pârneava şi au avut trei fiice, Iedidia (Dia), Angela şi Agnia Rusalina (Liana).

Între anii 1946 şi 1949 a fost ales preşedintele Organizaţiei Şcolilor Duminicale din România.

În România a păstorit două biserici, Biserica Baptistă Arad-Pârneava, între anii 1945 – 1953 şi Biserica Baptistă Nr. 1 din Timişoara, între anii 1953 – 1967, de unde mai apoi a fost destituit patru ani şi jumătate de către guvernul comunist. În timpul când a fost destituit, fratele Pitt a decis să se reîntoarcă în America, iar în 1962 s-a dus la ambasada americană din Bucureşti şi a cerut să i se recunoască cetăţenia americană.

În octombrie 1967 familia Pitt Popovici a plecat din România şi s-a mutat la Chicago, unde s-a reîntâlnit cu familia fratelui său, Alexa care sosise acolo ceva mai devreme.

A ajutat la formarea Bisericii Baptiste Române din Chicago unde a fost co-păstor împreună cu fratele său între anii 1967 – 1971.  În 1968 Dr. Petru Truţa a înfiinţat Societarea Misionară Română şi împreună cu fraţii Popovici au început programele de radio pe unde scurte pentru România.

În iunie 1971 familia Pitt Popovici s-a mutat în Los Angeles, California.  Acolo fr. Pitt a fost plantator şi păstor al Bisericii Baptiste Române din aria Los Angeles între anii 1971 – 1988. A sponsorizat mulţi emigranți români şi i-a ajutat să se stabilească în SUA. Majoritatea cărţilor scrise de fratele Pitt au fost tipărite de dânsul cu ajutorul bisericii din Los Angeles. Fr. Pitt a ajutat să se planteze majoritatea bisericilor baptiste române care există astăzi pe coasta de vest a Statelor Unite. În octombrie 1988 s-a pensionat şi s-a mutat la Sacramento, unde a ajutat la formarea Bisericii Baptiste Harul.

A slujit cum a putut mai bine comunitatea română de fraţi baptiști din America, România şi pretutindeni unde se aflau. Deşi nu şi-a dorit funcţii înalte, a servit ca preşedinte al Convenţiei Bisericilor Baptiste din Statele Unite şi Canada, între anii 1981-1983.

Fratele Pitt a produs pentru mulţi ani programe religioase de radio pentru staţiile HCJB, TWR, IBRA, Europa Liberă şi Micul Samaritean pentru România şi Europa, cât și KTYM pentru cei din metropola Los Angeles. 

De-a lungul vieţii sale a făcut multe călătorii misionare, nu doar în România ci și în 15 alte ţări unde locuiau români, unde a încurajat bisericile baptiste române locale sau a ajutat la formarea lor dacă acestea nu existau încă. În 1977 fratele Pitt a făcut prima călătorie misionară în România, iar în 1979 a fost în prima din cele nouă călătorii misionare în Australia.

 În 1990, odată cu înfiinţarea societăţii misionare România Pentru Hristos, fratele Pitt a acceptat să fie preşedintele organizaţiei. Misiunea fiind ceva foarte drag inimii sale, a lucrat cu mult zel spre binele lucrării societăţii.  Ţinea legături cu toţi păstorii sau misionarii care erau susţinuţi de societate, căuta să-i încurajeze şi să-i sfătuiască, iar în vizitele sale misionare în Romania căuta să-i viziteze pe cât mai mulţi. 

A scris peste 40 de cărţi şi broşuri religioase, multe fiind tipărite pe timpul regimului comunist când literatura creştină în Romania era foarte rară şi chiar interzisă. 

În 1996 fratele Pitt şi soţia sa, sora Tenzi, s-au mutat în Atlanta la Angela, fiica lor mijlocie şi acolo s-au alăturat la prima Biserică Baptistă Română din Atlanta.  În anul 2000 a ajutat la plantarea bisericii Gwinnett Romanian Baptist Church şi a servit alături de fr. pastor Matei Istudor până la plecarea sa în glorie.

După o căsnicie frumoasă de 71 de ani, în 2017 soţia sa, sora Tenzi Popovici a trecut la Domnul.

În dimineața zilei de 19 mai 2019 fratele Pitt a suferit un atac cerebral care i-a afectat partea stângă. Ziua cea mult aşteptată de fratele Pitt, ziua plecării în glorie, a sosit în dimineaţa zilei de 21 octombrie 2019. Fratele Pitt s-a bizuit pe Domnul în toate domeniile vieții și Domnul i-a dat mari biruinţe în viaţă. 

A rămas în urmă familia îndurerată, trei fiice, un ginere, şase nepoate şi nouă strănepoţi şi strănepoate, împreună cu mulţi alţi nepoţi şi nepoate de la fratele, sora, verişorii şi verişoarele sale.

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Isaia 43:11-12

Eu, Eu sunt Domnul, şi afară de Mine nu este niciun Mântuitor! Eu am vestit, am mântuit, am prorocit, nu sunt străin între voi; voi Îmi sunteţi martori – zice Domnul – că Eu sunt Dumnezeu.

Anunturi evenimente

Resurse video