Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăArticoleProtecție împotriva furtunilor vieții

Protecție împotriva furtunilor vieții

Bietul unchi Billy. Este o viață minunată în filmul clasic de Crăciun – până când unchiul Billy nu le poate explica examinatorilor băncii ce s-a întâmplat cu 100.000 de dolari în numerar. Pe care i-a rătăcit.

Cine poate uita fuga panicată de la banca din Bedford Falls. Din fericire, doar un film.

Nu doar un film săptămâna trecută, în Silicon Valley. Falimentul celei de-a șaisprezecea bănci ca mărime din țară a trimis unde de șoc în sistem de la o coastă la alta. Și a declanșat un caz de nervozitate financiară care a făcut ca oamenii să fugă, nu după bancă, ci după un antiacid.

La fel ca atât de multe perturbări din ultima vreme – creșterea prețurilor, o pandemie, întreruperi ale lanțului de aprovizionare, vreme ciudată – a pus din nou ghilimele în jurul cuvântului „siguranță”.

Cu povești bancare la fiecare buletin de știri, mi-am amintit o poveste din Marea Depresie pe care am auzit-o de la un prieten. O scenă pe care tatăl său nu a uitat-o niciodată din copilăria sa, într-o zi în care băncile au fost închise în toată țara.

Un bărbat în fața băncii sale, bătându-și literalmente mâinile însângerate pe gratiile din fața ușilor și ferestrelor băncii. Strigând cu disperare, iar și iar, „Dați-mi banii! Dă-mi banii!”

Baza lui fusese în acea clădire. Dar bătăile pe gratii nu i-ar fi adus înapoi.

Acum, din fericire, avem mult mai multe măsuri de siguranță de la acele zile și există motive credibile pentru a spera că o criză poate fi stăpânită.

Dar întrebarea ridicată de șocurile necruțătoare ale timpului nostru rămâne: „Unde este siguranța mea?”

După acele zile întunecate ale colapsului instituțional din 2008, o cunoștință bine plasată de pe Wall Street a spus: „Ron, știu ce am fi spus noi, băieții lui Iisus de pe stradă, dacă ne-ai fi întrebat unde este încrederea noastră. Ți-am fi spus: „Oh, încrederea noastră este în Domnul”. Până în acea zi din 2008, când ceea în ce aveam cu adevărat încredere a dispărut brusc.”

În cuvintele emblematicului autor de devoționale, Oswald Chambers: „Atunci când apare o criză, ne dezvăluim instantaneu pe cine ne bazăm.”

Tulburările – financiare, politice, medicale, conjugale, parentale – expun inadecvarea tulburătoare a ancorelor noastre de viață. De la contul nostru bancar la educație, de la relațiile noastre la planurile noastre.

Manipulatorii de bagaje de la companiile aeriene pun un autocolant pe încărcătura care se poate sparge – este o imagine a unui pahar de șampanie cu cuvântul „fragil”. Am putea pune acest cuvânt pe atât de multe lucruri pe care le numim „siguranță”.

Personal, am descoperit că înțelepciunea străveche a Bibliei ne oferă o perspectivă transcendentă asupra a ceea ce reprezintă piatra de temelie pe care ne putem construi o viață.

De exemplu, Scriptura pune această întrebare uimitor de relevantă: „Când temeliile sunt distruse, ce poate face cel neprihănit?”. Răspunsul aproape că nu sună ca un răspuns – până când o face. „Domnul este în templul Său cel sfânt; Domnul este pe tronul Său ceresc” (Psalmul 11:3-4).

Lumea se cutremură. Dumnezeu nu este. Lucrurile zboară dincolo de controlul nostru. Niciodată dincolo de al Lui.

Așa că, dacă credința mea, speranța mea este într-un Dumnezeu atotputernic și în dragostea Lui care nu mă lasă niciodată în pace, am o „cameră sigură” care va fi încă în picioare atunci când furtuna poate să fi spulberat tot restul. Pentru că „Domnul stă pe tron peste potop; Domnul stă pe tron ca Împărat pentru totdeauna. Domnul dă putere poporului Său; Domnul binecuvântează poporul Său cu pace” (Psalmul 29:11).

Am trăit această pace atunci când lumea mea se prăbușea. Când Karen a mea, iubirea vieții mele, a dispărut brusc. Erai în doliu? O, da. Devastată? Cu siguranță. Dar pierdut? Nu. Nu puteam să țin mâna iubitei mele acum. Dar mâna lui Dumnezeu o ținea pe a mea și nu mi-a dat drumul niciodată.

Isus a spus: „Nu te voi părăsi niciodată. Nu te voi părăsi niciodată” (Evrei 13:5). Această promisiune este susținută de prețul pe care El l-a plătit pentru ca eu să pot avea o relație personală cu El. Acest preț a fost plătit în Vinerea Mare, când „El a purtat păcatele noastre în trupul Său pe lemn” (1 Petru 2:24). Pe acea cruce El a scris „iertat” peste fiecare păcat din viața mea. Și „viață veșnică” peste pedeapsa cu moartea veșnică pentru o viață întreagă de deturnare a vieții mele de la El.

Așadar, „nimic nu ne poate despărți vreodată de dragostea lui Dumnezeu care este în Hristos Isus, Domnul nostru” (Romani 8:39).

Am fost cu un prieten bancher în săptămâna marelui cutremur bancar. I-am spus: „Sunt atât de bucuros că investițiile mele sunt pentru totdeauna în siguranță”. Evident, el aștepta niște clarificări.

Isus ne-a spus: „Nu vă strângeți comori aici, pe pământ, unde moliile le mănâncă și rugina le distruge și unde hoții intră și fură. Strângeți comorile voastre în ceruri…” (Matei 6:19). Investițiile în Eternity, Inc. sunt protejate de FDIG – „Garanția de Asigurare a Depozitelor Tatălui”. Investiții precum lucrarea lui Dumnezeu pe pământ… vieți pierdute și nevoiașe… lucruri care vor conta în ceruri.

O relație de iubire rezistentă la furtună cu Dumnezeu Atotputernic. O viață investită, trăind pentru ceea ce va dura pentru totdeauna.

Asta da siguranță pe care poți să te bazezi.

Ultimele noutati

Versetul zilei

Efeseni 4:15

ci, credincioşi adevărului, în dragoste, să creştem în toate privinţele, ca să ajungem la Cel ce este Capul, Hristos.

Stiri si noutati

9/11 al Israelului: Nevoia de claritate morală

Sâmbătă, Hamas – o grupare teroristă islamică din Fâșia Gaza și finanțată de Iran...

Concert Iertarea, Iubirea si Speranta

𝑰𝑬𝑹𝑻𝑨𝑹𝑬𝑨, 𝑰𝑼𝑩𝑰𝑹𝑬𝑨 𝒔̗𝒊 𝑺𝑷𝑬𝑹𝑨𝑵𝑻̗𝑨 pot revigora sufletul tău! Vino la concertul susținut de Grupul Speranța...

Ligia Seman este acum cu Tatăl

Ligia Seman a fost o persoană remarcabilă, aleasă pentru a-și exprima credința prin intermediul...

Pat Robertson – O viata de ascultare in lucrarea lui Dumnezeu!

O viata de ascultare in lucrarea lui Dumnezeu! "Și știm că în toate lucrurile Dumnezeu...

Anunturi evenimente