Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăArticoleCreștinii sunt chemați să fie "în lume și nu din lume"

Creștinii sunt chemați să fie „în lume și nu din lume”

Creștinii sunt chemați să fie „în lume și nu din lume”.Dar când toți ochii sunt ațintiți asupra ta, poate fi din ce în ce mai greu să rămâi ferm în ceea ce crezi. Actorul Christ Pratt știe bine acest lucru. Starul din „Gardienii galaxiei” a fost criticat pentru credința sa încă de când un discurs pe care l-a ținut la MTV Movie & TV Awards 2018 a devenit viral.
„Dumnezeu este real. Dumnezeu te iubește. Dumnezeu vrea tot ce este mai bun pentru tine”, a spus el audienței la acea vreme. „Credeți asta? Eu cred”.

De atunci, Pratt s-a obișnuit ca vorbele și acțiunile sale să fie analizate cu atenție atât de fani, cât și de critici. De la ceea ce crede până la locul unde frecventează biserica, se pare că toată lumea are o părere buna despre credința starului. În calitate de vedetă la Hollywood, am văzut că nu este întotdeauna cea mai ușoară experiență (de exemplu, Mark Wahlberg, Lucas Black și Dean Cain, pentru a numi doar câțiva) pentru un soț și tată a trei copii care caută să protejeze intimitatea și bunăstarea familiei sale. Dar criticile nu îl surprind deloc pe actorul deschis, deoarece este exact ceea ce Biblia spune că li se va întâmpla credincioșilor.

„Nu este nimic nou, nu este nimic nou, știți”, a spus Pratt despre faptul că este vizat din cauza credinței sale. „Dacă aș fi fost din această lume, m-ar fi iubit la fel, dar, așa cum este, am ales în afara acestei lumi. Asta este Ioan 15:18-20.”

„Așa stau lucrurile, nimic nou – acum 2.000 de ani, și ei îl urau pe Isus”, a adăugat Pratt, spunând că și-a dezvoltat o „piele groasă” de-a lungul anilor.

În ciuda urii de pe rețelele de socializare, Pratt a continuat să impresioneze la box office, jucând în succese de succes precum „Jurassic World” și „Super Mario Bros.”. De asemenea, el a dat nas în nas cu zeci de vedete de la Hollywood, multe dintre acestea luându-i apărarea lui Pratt de-a lungul anilor, descriindu-l ca fiind „de o bunătate de nedescris” și „un om cât se poate de solid”.

Aceasta este o mare parte din motivul pentru care ar putea părea derutant pentru ochiul neavizat că un actor talentat ca Pratt ar trata atât de mulți oameni în mod greșit. Dar, așa cum trimite Pratt la Ioan 15, este exact ceea ce ne-a spus Isus despre cum se pot aștepta creștinii să fie tratați în această lumel.

” Daca va uraste lumea, stiti ca pe Mine M-a urat inaintea voastra. Daca ati fi din lume, lumea ar iubi ce este al ei; dar, pentru ca nu sunteti din lume si pentru ca Eu v-am ales din mijlocul lumii, de aceea va uraste lumea. Aduceti-va aminte de vorba pe care v-am spus-o: „Robul nu este mai mare decat stapanul sau.” Daca M-au prigonit pe Mine, si pe voi va vor prigoni; daca au pazit cuvantul Meu, si pe al vostru il vor pazi.” – Ioan 15:18-20

Din fericire, se pare că Pratt este mai puțin preocupat de a mulțumi lumea și mai mult de a-L mulțumi pe Dumnezeu. Și exact așa ar trebui să fie (Galateni 1:10). Să fim încurajați de exemplul său de a-și trăi cu îndrăzneală credința și de a-L apăra pe Hristos.

H/T: Faithwire.com Marisa Mayer

Ultimele noutati

Versetul zilei

Psalmi 112:5

Ce bine-i merge omului care face milă şi împrumută pe altul şi care îşi rânduieşte faptele după dreptate!

Stiri si noutati

Reflecții Gen Z: Ce am învățat din consilierea biblică

Dacă ți-aș spune că am crescut într-o familie creștină, am fost copil de pastor,...

Tocmeală sfântă: Învață să te rogi ca Avraam

La prima vedere, conversația lui Avraam cu Dumnezeu din Geneza 18 poate părea una...

Adevăratul motiv pentru care Dumnezeu judecă răul

Dumnezeu este sfânt Un răspuns – un răspuns fundamental și important – cu privire la...

Joia mare

Sfânta și marea joi: masa a fost din nou așezată în casa Tatălui! Dumnezeu este...

Anunturi evenimente