Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăArticoleDe ce ești unde ești

De ce ești unde ești

De ce ești unde ești

Jenny era consilier la un grup de elevi pe care îl luasem la o conferință a organizațiilor de tineret pe malul New Jersey. Se plimba pe Boardwalk bucurându-se de toate atracțiile și, deodată, a auzit ceea ce a crezut că este un țipăt. Părea să vină dinspre ocean. Era noapte și, desigur, era prea întuneric pentru a vedea ce era acolo. Așa că Jenny a fugit pe scări, a traversat plaja și a ajuns la malul apei.

De data aceasta era clar că țipetele veneau de undeva de acolo, din apă. Bineînțeles, Jenny s-a oprit pentru o clipă, pentru că a spus: „Sunt puține lucruri mai înspăimântătoare decât să intri în ocean pe întuneric beznă totală”. Asta e adevărat. Dar ezitarea lui Jenny a fost doar pentru o clipă. A uitat de propria siguranță, și-a aruncat pantofii și a plonjat pentru a salva ceea ce s-a dovedit a fi o fată care se îneca. Câteva clipe mai târziu, și alții au sărit să o ajute. Mai târziu, Jenny a spus: „A trebuit să o fac. Cineva era pe moarte acolo!”

Sunt De ce ești unde ești și vreau să avem astăzi Un cuvânt cu tine despre „De ce ești unde ești”.

O viață a fost salvată în acea noapte datorită alegerii curajoase și altruiste a unei tinere care se afla în poziția de a face diferența. Era speriată, știa că era riscant, dar ea a fost cea care a fost acolo. Ea era cea care putea face ceva și a făcut-o. Starea de moarte a cuiva a devenit mai importantă pentru Jenny decât propriul confort și siguranța ei.

Dar așa se întâmplă întotdeauna când este vorba de o salvare. O persoană care se îneacă; o persoană prinsă într-o clădire în flăcări sau printre dărâmăturile instabile ale unui cutremur. Nu există să salvezi pe cineva în timp ce rămâi în locul tău confortabil. Nu există salvare fără risc. Și asta include cea mai critică salvare dintre toate: salvarea cuiva care moare din punct de vedere spiritual pentru că nu Îl cunoaște pe Isus – singurul care poate salva o persoană de pedeapsa cu moartea veșnică a păcatului său.

Isus știe că nu există salvare fără risc. Doamne, El știe asta! El a spus în Marcu 10:45 că a venit „ca să-Și dea viața ca răscumpărare pentru mulți”. Mai târziu, El le-a spus urmașilor Săi: „După cum M-a trimis pe Mine Tatăl, așa vă trimit și Eu pe voi” (Ioan 20:21). Isus a fost trimis să-Și dea viața pentru ca alții să poată trăi. Iar acum El ne trimite pe tine și pe mine, în aceeași misiune de salvare pentru care a murit, să facem tot ceea ce este necesar pentru a încerca să aducem cu noi în ceruri câteva persoane pe care le cunoaștem. Isus și-a părăsit locul confortabil; vreau să spun, cel mai confortabil loc din univers pentru a ne salva pe tine și pe mine. El îți cere acum să părăsești zona ta de confort pentru a salva pe cineva la care ții.

Misiunea ta este descrisă grafic în cuvântul nostru de astăzi din Cuvântul lui Dumnezeu, în Proverbe 24:11: „Salvează-i pe cei care sunt duși la moarte; reține-i pe cei care se clatină spre măcel.” Le spui oamenilor despre Mântuitorul tău? Este o afacere de viață și de moarte! Ca Jenny pe plajă în acea noapte întunecată și periculoasă. Nu-ți vei asuma riscurile decât dacă îți dai seama că, dacă nu o faci, acea persoană ar putea foarte bine să moară fără speranță.

Cuvântul lui Dumnezeu spune că oamenii despre care știi că sunt fără Hristos „vor fi pedepsiți cu pieirea veșnică și vor fi excluși din fața Domnului” (2 Tesaloniceni 1:9). Nu pentru că Isus vrea asta. El a murit pentru ca ei să nu fie nevoiți să o facă, ci pentru că nu au ajuns la salvator. Și poate că nu știu ce a făcut El pentru ei. Au nevoie să audă despre El de la cineva care a știut!

Este timpul ca tu să faci ceea ce trebuie să faci pentru a construi o relație cu acea persoană pierdută pe care o cunoști. Petreceți ceva timp cu ei. Scrie-le o scrisoare despre Isus. Roagă-te pentru câteva ocazii firești de a împărtăși cea mai importantă relație din viață. Împărtășește-le povestea ta de speranță. Câștigă-ți dreptul de a fi ascultat și apoi du-i la crucea unde Dumnezeu i-a iubit suficient de mult încât să-Și reverse dragostea murind pentru ei.

Nu aștepta să vină un salvamar profesionist. Ca și femeia de pe plajă, tu ești cel care se află acolo. Tu ești cel care este în poziția de a fi salvatorul lor. Dacă știi că este vorba de viață și de moarte, și este, vei ști ce trebuie să faci. Nu poți să stai pe plajă și să-i lași să moară.

Ultimele noutati

Versetul zilei

Romani 15:5-6

Dumnezeul răbdării şi al mângâierii să vă facă să aveţi aceleaşi simţăminte unii faţă de alţii, după pilda lui Hristos Isus, pentru ca toţi împreună, cu o inimă şi cu o gură, să slăviţi pe Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos.

Stiri si noutati

Joia mare

Sfânta și marea joi: masa a fost din nou așezată în casa Tatălui! Dumnezeu este...

Duminica Floriilor ne învață să avem încredere

Temerile ne înconjoară zilnic. Ce te sperie zilele astea? Din punct de vedere tehnologic, progresul...

9/11 al Israelului: Nevoia de claritate morală

Sâmbătă, Hamas – o grupare teroristă islamică din Fâșia Gaza și finanțată de Iran...

Concert Iertarea, Iubirea si Speranta

𝑰𝑬𝑹𝑻𝑨𝑹𝑬𝑨, 𝑰𝑼𝑩𝑰𝑹𝑬𝑨 𝒔̗𝒊 𝑺𝑷𝑬𝑹𝑨𝑵𝑻̗𝑨 pot revigora sufletul tău! Vino la concertul susținut de Grupul Speranța...

Anunturi evenimente