Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăArticoleDestin în trudă

Destin în trudă

Dacă vreți să vă distrați la o adunare unde sunt cupluri căsătorite, puneți o întrebare simplă. „Cum v-ați cunoscut?” Vei primi niște povești banale, poate de tip mediu, cum ar fi: „Ne-am cunoscut de când aveam șase zile”. Dar s-ar putea să primești și câțiva care încep să râdă în hohote înainte de a-ți spune de ce. Încep să-și dea ochii peste cap, se uită unul la altul și unul sau altul dintre ei va spune: „Chiar vrei să știi?”.

Ocazional, vei primi un răspuns care se referă la un mod aleatoriu de întâlnire – cum ar fi într-o spălătorie, într-un lift sau într-un loc public neașteptat. Bineînțeles, știi tu, computerul online. Este uimitor cum poți ieși fără să te uiți, făcând ceva banal, și în mijlocul unei activități cotidiene, „Puf!”. Apare ceea ce se dovedește a fi partenerul tău de viață. Știi, câteodată, chestiile de zi cu zi se dovedesc a nu fi chiar atât de cotidiene.

Sunt Ron Hutchcraft și vreau să avem astăzi Un cuvânt cu tine despre „Destinul în trudă”.

Acum, cuvântul nostru de astăzi din Cuvântul lui Dumnezeu provine chiar din Povestea de Crăciun; acele cuvinte minunate și familiare despre destinul în corvoadă. Luca 2:4 spune: „Și Iosif s-a suit din Nazaret, orașul din Galileea, în Iudeea, la Betleem, orașul lui David, pentru că era din casa și din neamul lui David. S-a dus acolo ca să se înregistreze cu Maria, care era promisă în căsătorie cu el și aștepta un copil. În timp ce se aflau acolo, a venit vremea să se nască copilul, iar ea a dat naștere primului ei născut, un fiu.” Ei bine, și restul, cred că am putea spune, este cu adevărat istorie.

Acum, Iosif trebuia să fie în Betleem. Maria trebuia să fie în Betleem, pentru că toate profețiile din Vechiul Testament au spus că Fiul lui Dumnezeu va veni și se va naște în Betleem. Problema: Iosif și Maria sunt la 90 de mile depărtare; ei sunt sus, în Nazaret. Acum, cum îi vom face să se afle în locul destinat pentru viața lor? Ah-ha! Taxe! Așa este! Taxele au fost cele care l-au dus pe Iosif în orașul în care Isus era destinat să se nască. A trebuit să meargă acolo și să se înregistreze. Ce corvoadă!

Iată-l aici, tropăind pe dealuri, mergând acolo cu soția sa – treburi banale. Și în mijlocul acestor treburi banale se află nașterea Fiului lui Dumnezeu. Acum, este foarte potrivit ca lucrurile să se întâmple așa, pentru că Dumnezeu îngroapă adesea un mare dar în lucruri cotidiene. Adesea, lucrurile bune din viața ta pe care le cauți vin atunci când nu le cauți. Dumnezeu face destinul din corvoadă… cum ar fi o femeie care se duce la fântână să scoată apă și îl întâlnește pe Mesia în mijlocul treburilor ei zilnice. Sau un pescar care își curăță plasele; își face curățenie pentru o zi, se pregătește să plece acasă și pleacă în acea zi ca ucenic al lui Isus Hristos – este vorba de Simon Petru. Sau ce zici de un fiu de fermier, care caută măgarii pierduți ai tatălui său – Saul – și tocmai în acea manevră se întâlnește cu Samuel și devine primul rege al lui Israel.

Știți, îmi amintesc că în urmă cu câțiva ani, căutam – cred că de vreo cinci ani – un lider cu experiență care să preia un rol de conducere vital în organizația noastră, iar Dumnezeu m-a adus împreună cu cineva perfect înzestrat, perfect pregătit. Știți cum? M-a luat într-o zi de pe un aeroport. Așa ne-am întâlnit. Mare lucru! Dar destinul lui și al meu se aflau în corvoada unei călătorii spre și dinspre un aeroport. Tu spui, „Ei bine, și ce dacă?” Ei bine, nu există să te trezești și să spui: „Ho-hum, încă o zi”. Uh-uh. Dumnezeu face ceva cu această zi. Aceasta este ziua pe care o face Domnul! A făcut! „Mă voi bucura și mă voi veseli în ea.” El țese o tapiserie. Oh, voi vedeți doar firele, dar Dumnezeu se uită la tapiserie.

Așa că este înțelept să te angajezi la o vânătoare zilnică de Dumnezeu. Căutați-L pe El – observarea lui Dumnezeu, pe măsură ce El se revelează undeva în lucrurile cotidiene de astăzi. Așa că mergi cu ochii larg deschiși în fiecare nouă zi – există un destin în această corvoadă. Când Hristos este Domnul tău, lucrurile de zi cu zi nu sunt lucruri de zi cu zi.

Ultimele noutati

Versetul zilei

Romani 12:15

Bucuraţi-vă cu cei ce se bucură; plângeţi cu cei ce plâng.

Stiri si noutati

Adevăratul motiv pentru care Dumnezeu judecă răul

Dumnezeu este sfânt Un răspuns – un răspuns fundamental și important – cu privire la...

Joia mare

Sfânta și marea joi: masa a fost din nou așezată în casa Tatălui! Dumnezeu este...

Duminica Floriilor ne învață să avem încredere

Temerile ne înconjoară zilnic. Ce te sperie zilele astea? Din punct de vedere tehnologic, progresul...

9/11 al Israelului: Nevoia de claritate morală

Sâmbătă, Hamas – o grupare teroristă islamică din Fâșia Gaza și finanțată de Iran...

Anunturi evenimente