Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăArticolePutere când ești neputincios

Putere când ești neputincios

Întotdeauna am fost fascinat de vulturi. Nu am apucat să văd prea mulți în jurul orașului meu.  Dar a fost întotdeauna un eveniment interesant pentru mine să văd un vultur. E ceva foarte fascinant la ei. Când m-am întâlnit cu unul dintre prietenii mei, indian Navajo, l-am întrebat despre vulturi. Și acolo unde trăiește el, sunt o mulțime de vulturi ce zboară pe cer. Și el mi-a povestit despre niște lucruri uimitoare pe care le-a observat la ei.

A văzut un vultur părăsindu-și cuibul din vârful stâncii și apoi începând să coboare imediat în valea de jos. Te-ai aștepta ca ei să înceapă să dea din aripi nebunește. Nu-i așa? Nu, nu fac asta, nici măcar pentru a-și opri căderea. De fapt, vulturul este practic neputincios să se ajute singur. Deci, dacă vulturul nu poate face asta, cum zboară? Curenții de aer din valea de jos ridică literalmente acel vultur. Treaba lui nu este să bată din aripi, ci să aștepte curenții.

În timp ce prietenul meu Navajo îmi povestea despre locul de unde vine puterea pentru zborul vulturului, nu m-am putut opri să mă gândesc la unul dintre pasajele mele preferate din Biblie; poate că și tu te gândești la el. Cuvântul nostru de astăzi din Cuvântul lui Dumnezeu, Isaia 40, începând cu versetul 28: „Nu știi? N-ai auzit? Dumnezeul cel Veșnic, Domnul, a făcut marginile pamantului. El nu obosește, nici nu ostenește; priceperea Lui nu poate fi pătrunsă. El dă tarie celui obosit și marește puterea celui ce cade în leșin. Flăcăii obosesc și ostenesc, chiar tinerii se clatină; dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, și nu obosesc; umblă, și nu ostenesc.

Iată un Dumnezeu puternic care nu obosește niciodată, nu obosește și nu obosește nici oamenii neputincioși. Cred că de aici trebuie să intrați voi în scenă. Poate că obosit este un cuvânt potrivit  pentru tine. Poate că ești epuizat fizic sau ești epuizat emoțional, sau obosit mental.  Poate că ești slab, așa cum scrie aici. Resursele tale pur și simplu nu sunt pe măsura provocării. Înțelepciunea ta nu este suficientă pentru a te descurca. Nu-i așa? Poți contribui puțin sau deloc la un răspuns. Sună ca vulturul! Aceasta spune că poți să te înalți pe aripi ca vulturii.

Vulturul nu are practic nimic de-a face cu capacitatea sa de a zbura. El este ridicat de o forță din afara lui pentru a face lucruri pe care nu le-ar putea face niciodată de unul singur. Și Dumnezeu spune că vrea să facă asta pentru tine. Acest lucru este minunat! Dumnezeu spune: „Zborul tău în aceste vremuri neputincioase nu are nimic de-a face cu puterea ta. Așa că, atunci când te afli într-o perioadă de slăbiciune sau de oboseală, ai toate motivele să fii în expectativă, nu deprimat. Acesta este un timp în care nu este prea mult din tine, dar în care va fi foarte mult din Dumnezeu.

Știți, tocmai în momentele de neputință recunoaștem, în sfârșit, locul în care începe relația noastră cu Dumnezeu. Pentru că atunci ne dăm seama că avem nevoie de altcineva care să ne ridice, chiar și pentru a ajunge vreodată în rai când murim, pentru a ne fi iertate păcatele, noi nu putem face asta. Pentru a avea vreodată golul din inima noastră umplut, pentru a găsi acea iubire care ne-a scăpat în fiecare relație de-o viață. Și când ne dăm seama că nu avem nimic cu ce contribui, că nu avem cum să zburăm din asta bătând din aripi, atunci spunem în sfârșit: „Isuse, ceea ce ai făcut pe cruce este nădejdea mea, murind pentru păcatele mele. Și începând de astăzi sunt al tău”.

Ești la un pas de predare, de a experimenta cea mai mare iubire și cea mai mare putere din univers. Nu știu dacă ai început vreodată o relație cu Isus. Dacă nu ai făcut-o niciodată și vrei să te hotărăști în acest sens, te rog să intri astăzi pe site-ul nostru. Am încercat să explic acolo cât mai simplu posibil, cu afirmații din Cuvântul lui Dumnezeu, cum poate începe pentru tine astăzi această relație cu El. Iată site-ul – ANewStory.com

Așadar, cei care nădăjduiesc în El, spune Biblia, își vor reînnoi puterea. Dacă zbori pe cont propriu, te vei prăbuși. Poate că te afli într-o perioadă de slăbiciune sau de oboseală. Nu începe să dai din aripi nebunește. Dumnezeu spune că ești un vultur. În cele din urmă vei zbura dacă faci ceea ce trebuie să faci; ai încredere în puterea Creatorului tău și călătorește pe curentul Său.

Ultimele noutati

Versetul zilei

1 Petru 1:18-19

căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană.

Stiri si noutati

9/11 al Israelului: Nevoia de claritate morală

Sâmbătă, Hamas – o grupare teroristă islamică din Fâșia Gaza și finanțată de Iran...

Concert Iertarea, Iubirea si Speranta

𝑰𝑬𝑹𝑻𝑨𝑹𝑬𝑨, 𝑰𝑼𝑩𝑰𝑹𝑬𝑨 𝒔̗𝒊 𝑺𝑷𝑬𝑹𝑨𝑵𝑻̗𝑨 pot revigora sufletul tău! Vino la concertul susținut de Grupul Speranța...

Ligia Seman este acum cu Tatăl

Ligia Seman a fost o persoană remarcabilă, aleasă pentru a-și exprima credința prin intermediul...

Pat Robertson – O viata de ascultare in lucrarea lui Dumnezeu!

O viata de ascultare in lucrarea lui Dumnezeu! "Și știm că în toate lucrurile Dumnezeu...

Anunturi evenimente