Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiri2009 - Anul Wurmbrand

2009 – Anul Wurmbrand

La 24 martie 1909 s-a născut la Bucureşti, într-o familie de evrei, cel care mai târziu a fost gratulat cu titlul de “Apostolul Pavel al Cortinei de Fier”. Personalitate marcantă a secolului XX, un lider creştin atipic care nu poate fi asociat unei denominaţiuni sau vreunui curent doctrinar, un evreu mesianic ajuns la Hristos după ce i-a fost ucenic lui Marx, un om torturat pentru credinţă care a avut numai cuvinte de milă şi dragoste faţă de torţionarii săi, un luptător neînfricat pentru drepturile bisericii prigonite de pretutindeni, fondator al unei organizaţii respectate – Vocea Martirilor, un predicator extrem de apreciat, poliglot, dar şi un scriitor prolific ale cărui cărţi au fost traduse şi multiplicate mai mult decât cele ale oricărui alt român, un om care alături de Alexandr Soljeniţîn a jucat un rol crucial în atragerea atenţiei opiniei publice internaţionale asupra ororilor din spatele Cortinei de Fier – acestea sunt doar câteva faţete ale personalităţii sale complexe care au cucerit pe cei care au avut şansa să vină în contact cu el.

Impactul său a fost atât de mare că i-a speriat pe organizatorii concursului “Mari Români”, ajungând la un moment dat în fruntea ierarhiei, situându-se în final, după obişnuitele jocuri de culise balcanice, pe un extrem de onorant loc cinci, devansând multe personalităţi galonate ale neamului românesc.

La iniţiativa sitului Libertate Religioasă, creştinii români îl celebrează de-a lungul întregului an 2009, an declarat “Anul Wurmbrand”, în semn de omagiu la comemorarea centenarului naşterii sale.

Acest site îi este dedicat în întregime şi este dezvoltat cu scopul de a recupera cât mai mult din bogăţiile moştenirii sale spirituale. Datorită contextului în care a trăit, Richard Wurmbrand este mult mai bine cunoscut în afara graniţelor decât de compatrioţii săi, aşa că noi considerăm ca un gest de reparaţie morală acest demers care doreşte să ajute pe conaţionalii noştri să-l descopere pe acest titan al credinţei creştine. 

Facem totodată apel la toţi cei care deţin documente scrise, audio, video, fotografii precum şi orice informaţii autentice legate de viaţa şi activitatea lui Richard Wurmbrand, în mod special cei care l-au cunoscut şi i-au fost colaboratori, să ia legătura cu realizatorii acestui site, folosind pagina de contact, pentru a explora modalităţi de împărtăşire a acestora prin intermediul acestui site.

Ne dorim prin intermediul acestui demers să-l aducem pe Richard Wurmbrand mai aproape de tânăra generaţie, cea care are atâta nevoie de modele de trăire autentică împreună cu Hristos.

Sursa: www.richard-wurmbrand.ro

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

2 Cronici 7:14

dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va smeri, se va ruga şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara.

Anunturi evenimente

Resurse video