Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriBrunei – locul 26 în Topul Mondial al Persecuției

Brunei – locul 26 în Topul Mondial al Persecuției

De unde vine persecuţia

Creştinii din această micuță ţară din Sud-Estul Asiei sunt persecutaţi de către autorităţi, familie şi de către societate in general. Legile favorizează musulmanii în dauna creştinilor şi a altor grupuri minoritare.

Musulmanii şi liderii grupurilor etnice majoritare au o influenţă majoră asupra sultanului (Brunei este condusă de către un sultan), care este autoritatea finală şi protectorul islamului în ţară. Minoritatea creştină este marginalizată.

Membrii familiilor sau vecinii celor care s-au convertit pot să-i raporteze pe aceștia la autorităţi dacă doresc să-i împiedice în practicarea credinţei creştine.

Cum suferă creştinii

Renunțarea  la islam este ilegală, iar cei care se convertesc la creştinism vor fi presaţi din toate părţile să renunţe la noua credinţă şi să se întoarcă la islam. Bisericile creştine nu pot primi statut oficial şi sunt tratate ca şi organizaţii laice şi recunoscute fie ca și o companie sau o asociaţie sau un centru pentru familii. Autorităţile  îi obligă să întocmească şi să depună raportări financiare precum şi rapoarte despre activitatea desfăşurată.

Implementarea Legii Sharia în ţară a afectat întreaga societate, inclusiv creştinii care sunt forţaţi să respecte obiceiurile şi ritualurile islamice. Când un membru al familiei se converteşte la creştinism, restul familiei îl poate alunga, ceea ce face practicarea credinţei creştine un lucru foarte dificil.

Exemple de creştini

Deoarece renunțarea la islam este interzisă de către legea din Brunei, convertiţii la creştinism sunt separaţi de către soţ sau soţe şi de copii şi ulterior sunt forţaţi să divorţeze.

Unor creştini precum şi unor persoane care fac parte din minorităţile etnice le este refuzat statutul de cetăţean, ceea ce înseamnă că ei se află într-o stare în care nu au nici un statut şi nici un fel de drepturi.

Rugaţi-vă pentru Brunei

În fiecare zi ziarele locale din Brunei publică ştiri despre cei care se convertesc la islam că primesc cadouri şi ajutoare financiare. Creştinii, dimpotrivă, nu au voie să evanghelizeze în nici un fel. Rugaţi-vă Domnului, chiar dacă lupta este inegală, El să dea înţelepciune şi curaj slujitorilor Săi pentru a vesti Evanghelia.

Rugat-vă pentru creştinii care îşi practică credinţa în ascuns. Persecuţia împotriva lor este una intensă, pentru că ţara fiind atât de mică nu este loc unde ei să poată fugi atunci când credinţa lor este expusă.

Rugaţi-vă pentru creștinii care se convertesc de la islam, aceștia sunt pasibili de o pedeapsă foarte aspră sub legea Sharia.


Sursa: Brunei – locul 26 în Topul Mondial al Persecuției” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Efeseni 4:15

ci, credincioşi adevărului, în dragoste, să creştem în toate privinţele, ca să ajungem la Cel ce este Capul, Hristos.

Anunturi evenimente

Resurse video