Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiri„Cel ce-a creat inima mea“ – cea mai așteptată melodie marca Sanctus...

„Cel ce-a creat inima mea“ – cea mai așteptată melodie marca Sanctus Pro Deo 

Muzica ne inspiră, ne vindecă, ne scoate din stări de melancolie și ne înviorează. Muzica născută din inima lui Dumnezeu dă viață. „Cel ce-a creat inima mea“ este cântul născut din pasiune pentru Dumnezeu și din munca asiduă a echipei în bucătăria corului și bandului Sanctus Pro Deo. Atunci când punem cot la cot talentele și resursele primite pentru această viață de la Dumnezeu, se întâmplă lucruri minunate. Melodia a fost hitul turneului Show The Love 2018, iar la sfârșitul acestei veri fierbinți, echipa Sanctus Pro Deo pregătește lansarea videoclipului, o producție sută la sută românească!

Am fost prin culise să-i aflăm povestea și să vedem cum au dat viață și armonie notelor și cuvintelor. Toată povestea a început cu o simplă provocare lansată de managerul echipei de promovare, Cozmin Demian pentru compozitorul și pianistul Sanctus Pro Deo, Oni Rodila. Este a treia melodie compusă de Oni Rodila pentru Sanctus Pro Deo și urmează să scrie în inimile noastre trăiri profunde cu Dumnezeu. Pentru el însuși a fost o experiență inedită. A așternut-o pe o partitură în 25 de minute, într-o pauză obișnuită în timp ce preda. Ce a urmat în procesul de redactare și aranjare a fost absolut fascinant.

„După ce am lansat piesa „La Crucea Ta mă-ntorc“ în 2017, Demian m-a provocat să mă gândesc la o nouă piesă pentru anul 2018 pe care să o cântăm. Creearea unei piese noi cu un contur melodic „ascultabil“ nu e întotdeauna la îndemână, fiind un lucru extrem de subiectiv influențat puternic de muzica pe care o asculți și tot procesul aduce cu el diferite angoase și întrebări. Întrebări legate de calitatea estetică, calitatea conținutului spiritual și tot acel amalgam de dileme legate de inspirația divină și manifestările ei în muzică. Tot timpul te confrunți cu feedback-uri din partea a multor tipuri de persoane și foarte greu vei reuși să faci ceva să fie de folos tuturor. În fine; am trimis propunerea unei persoane în care am mare încredere și ulterior Alinei Paneșiu. Amândorura le-a plăcut mult ideea și Alina a găsit-o potrivită pentru a-și așterne gândurile cu care se confrunta la momentul respectiv. Ca și compozitor și aranjor al piesei, recunosc că partea mea de lucru e mai tehnică și cere o implicare emoțională mai mică decât cel ce scrie textul. Textul derivă direct din trăirile și emoțiile celui ce-l scrie. Partea muzicală e mai abstractă. Nu pot apărea în fața unor oameni și să afirm că muzica e bună sau rea pentru textul în speță. Nu eu decid asta, ci ascultătorul care o va lua și o va vedea prin prisma trăirilor sale. Personal, ce pot să zic, e că văd o simbioză reușită dintre muzică și text. După finalizarea piesei, într-o zi citeam într-un ziar despre numărul Phi=1.61, care e supranumit: proporția sau „semnătura” lui Dumnezeu, fiind prezent peste tot în proporțiile naturii și în multe lucrări de artă. De curiozitate am împărțit lungimea totală a piesei (104 măsuri) cu măsura unde se află climaxul piesei (bridge: „Pe Domnul meu îl voi vedea”) și aflu că chiar respectă proporțiile: 110/65=1,6. Acest lucru nu a fost premeditat și are valoare anecdotică. Am rămas stupefiat.

Deoarece compoziția propriu zisă durează relativ puțin timp, anulează acea „satisfacție“ pe care o obții în urma unui lucru făcut. La început nu aveam încredere în ea din aceste considerente. Ulterior văzând textul scris de Alina cu care eram în totală sintonie, iar mai târziu reacțiile celor ce intrau în contact cu ea, am căpătat o nouă perspectivă asupra piesei. A fost cântată în toate concertele Show The Love 2018 din luna Mai și feedback-urile oamenilor au fost pozitive. Am speranța că multe persoane se vor identifica cu mesajul piesei. Personal, o fac; reprezintă ceea ce trăiesc acum. Sună clișeic și au căzut în derizoriu aceste gânduri, dar sper ca această piesă să fie un punct de inflexiune pentru cei ce o ascultă și chiar dacă, uneori, în noi se instalează haosul, angoasa și îndoiala, fii sigur că Cel ce-a creat inima mea, cunoaște și plânsul ei tăcut”, ne-a împărtășit autorul melodiei și pianistul Sanctus Pro Deo, Oni Rodila.

Alina Paneșiu este pasionată de peniță. Nu este la prima colaborare cu Oni Rodila. Au deja împreună câteva piese, două dintre care au fost exclusiv pentru Sanctus Pro Deo.

„Din clipa când am auzit instrumentalul, mi-am imaginat o piesă care va fi foarte catchy la auz și ușor de cântat și astfel va fi plăcută de oameni. Însă cel mai important este să fie jertfa placută lui Dumnezeu… așa că am pus acolo trăirile mele și cred că Dumnezeu este acolo când dorești să faci ceva care să aducă slavă Lui întâi. Suntem conștienți, și eu și Oni, când suntem în fața unei creații, că avem responsabilitate mare de a transmite oamenilor ceva din Dumnezeu sau de a prezenta lumii o creație goală. La urma urmei și asta este un păcat, să poți să dai celor însetați ceva să astâmpere setea, dar să nu o faci. Să cauți slava proprie. Ador concertele în care îmi aud versurile cântate de atâția oameni, pentru că realizez că au impact. Ador să văd că mai există lacrimi și oameni care îți mulțumesc sincer că ai scris ca din inima lor“, ne-a împărtășit autoarea versurilor, Alina Paneșiu.

Daniel Lienerth, dirijorul corului și bandului Sanctus Pro Deo, ne-a explicat viziunea și motivul din care s-a născut această creație:

„Piesa „Cel ce-a creat inima mea“ are la bază două concepte născute din viziunea Sanctus Pro Deo. În primul rând nevoia acută de piese românești în spațiul Evanghelic, scrise de compozitori români și nevoia de muzică autohtonă, nu tradusă, nu împrumutată. Am avut nevoie de o melodie care să se integreze ca mesaj în conceptul turneului Show The Love – Arată Dragostea, pe care îl desfășurăm anual primăvara. Așa s-a născut melodia, apoi textul, iar acum ne pregătim de lansarea videoclipului piesei care a avut succes la public în turneul din această primăvară. Am fost chemați să ducem Evanghelia prin muzică de calitate atât în spațiul bisericesc, cât și în spațiul virtual. Aceasta este prima motivație pentru care am lucrat ca și echipă la acest produs. Un alt scop secundar este de a promova oamenii noștri talentați. Dumnezeu merită această jertfă de plăcut miros și îi mulțumim Lui că ne-a înzestrat cu asemenea daruri și astfel putem face lucruri vrednice de spațiul evanghelic românesc“, ne-a explicat Daniel Lienerth.

Și pentru ca totul să fie perfect, vocea care va interpreta autentic emoțiile care le-au pus în text și muzică autorii, trebuie să poată trăi maxim fiecare notă. Pentru acest rol s-a pliat perfect vocea Florinei Demian.

„La început, neștiind despre ce este vorba, am zis că e „încă o piesă”, însă citind partitura, a început să îmi stârnească curiozitatea. Din punct de vedere ritmic mi s-a părut foarte interesantă și am zis că da, mi se potrivește. Am început să o cânt cu versurile ei și am ajuns să înțeleg că piesa asta are ceva important de spus. La fiecare repetiție, de fiecare dată când o cântam, ajungeam să înțeleg și mai mult din ea. Am ajuns la repetițiile generale, și îmi dădeam seama că încep să o trăiesc așa de mult, încât nu eram focusată la alte lucruri tehnice.

În turneul Show The Love 2018, la unul din concerte, în timp ce cântam piesa „Cel ce-a creat inima mea“ și concentrându-mă la versurile ei, m-au sensibilizat atât de tare, încât mi-am dorit să cobor cât mai repede de pe scena să pot să plâng. Înainte să o cântăm din nou la final, îmi amintesc cum încercam să îmi stăpânesc emoțiile și îmi spuneam: „cântă, doar, nu trăi… ești aici să cânți, nu să plângi!“ Deci… da, piesa asta are multe de oferit, e plină de emoție și sensibilitate“, ne-a împărtășit cu emoții solista piesei, Florina Demian.

Fiți cu ochii pe Sanctus Pro Deo! Miercuri, 22 august, vine mult așteptatul moment, lansarea videoclipului pentru piesa anului marca Sanctus Pro Deo: „Cel ce-a creat inima mea”. Abonează-te la canalul de Youtube, pagina de Facebook și contul de Instragram și fii primul care vede și ascultă noua producție sută la sută românească!


Sursa: „Cel ce-a creat inima mea“ – cea mai așteptată melodie marca Sanctus Pro Deo ” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

1 Petru 1:18-19

căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană.

Anunturi evenimente

Resurse video