Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriAlgeria – locul 42 în Topul Mondial al Persecuției

Algeria – locul 42 în Topul Mondial al Persecuției

De unde vine persecuţia

Creştinii algerieni simt persecuția venind din toate directiile, ceea ce le face viaţa şi practicarea credinţei foarte dificilă. Cea mai mare parte din presiune este datorată faptului că 99% din populaţie se declară musulmană.

Intoleranţa din partea rudelor şi vecinilor este o sursă majoră de persecuţie. În plus faţă de presiunea exercitată de comunitate, statul restricţionează libertatea de religie prin legi severe şi birocraţie.

Un pericol în plus este adus şi de activitatea grupărilor islamiste radicale, iar tensiunile ditre amazighi (etnici berberi, mulţi dintre ei se convertesc la creştinism) şi arabi fac lucururile şi mai dificile, în special pentru amazighii creştini.

Cum suferă creştinii

Creştinii din Algeria suferă din pricina mai multor constrângeri, exercitate atât de stat cât şi de societate. Există legi care reglementează închinarea permisă pentru  religiile non-musulmane, se interzice conversia şi blasfemia, aspecte care fac ca prozelitismul şi misionarismul efectuat de creştini să fie activități periculoase.

Chiar şi o simplă conversaţie despre credinţă, între prieteni sau rude, poate constitui temei pentru acuzaţii de blasfemie. În zonele rurale, mai conservatoare, pericolul este şi mai mare.

Creştinii din toată Algeria sunt hărtuiţi şi discriminaţi de către familie şi comunitate, care îi forţează să se conformeze normelor islamice şi tradiţiilor ce însoţesc evenimente precum căsătoria, înmormatarea şi alte evenimente ale comunităţii.

Exemple de creştini

În ultimii ani, mai multor biserici creştine ce au membri care provin din religia islamică, le-a fost impus să-şi înceteze orice fel de activitate religioasă. Acest lucru este posibil datorită unei legi aprobate în 2006, ce reglementează activitatea religioasă a non-musulmanilor.

În iulie 2016, Slimane Bouhafs a fost arestat pentru că a insultat islamul şi este în închisoare de atunci. Ceilalţi prizonieri au fost agresivi cu el şi l-au hărţuit pentru credinţa lui, încă de la începutul încarcerării lui.

În octombrie 2016, familia unui bătrân creştin de 70 de ani, ce a decedat,  a fost forţată de imamul din localitate şi de săteni să-l înmormânteze conform cu ritualul islamic. Ei nu au putut să-i ofere un serviciu de înmormântare creştină. 

Rugaţi-vă pentru Algeria

Situaţia politică din Algeria rămâne nesigură, şi se pare că guvernul încearcă să pregătească un succesor pentru preşedintele Bouteflika. Rugaţi-vă pentru o tranziţie uşoară, fără violenţă. Rugaţi-vă şi ca noul guvern ce va veni să fie mai tolerant cu creştinii şi aceştia să fie recunoscuţi ca şi cetăţeni cu drepturi depline.

Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru creşterea pe care El o dă bisericii din Algeria. Rugaţi-vă ca noii creştini care se adăugă bisericii, vor creşte spiritual.

Rugaţi-vă pentru creştinii care sunt persecutaţi de către propriile familii, lucru care se întâmplă aproape întotdeauna cu musulmanii care se convertesc. Rugaţi-vă pentru protecţia lor şi pentru ca ei să-i poată iubi şi ierta pe persecutorii lor.

Sursa: Open Doors USA


Sursa: Algeria – locul 42 în Topul Mondial al Persecuției” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

1 Petru 1:18-19

căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană.

Anunturi evenimente

Resurse video