Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriAndrew Brunson rămâne în închisoare

Andrew Brunson rămâne în închisoare

Un tribunal turcesc a decis ca pastorul american Andrew Brunson să rămână în închisoare, fiind fixat un nou termen pentru data de 12 octombrie 2018 în procesul pe care autorităţile turce i l-au intentat acestuia sub acuzaţia de terorism.

Pastorul american se află în închisoare de aproape doi ani.

„Pastorul Brunson este victima celei mai infame campanii de denigrare din istoria Turciei,” a declarat Aykan Erdemir, membru în conducerea Fundaţiei pentru Apărarea Democraţiei şi fost membru al parlamentului turc, pentru CBN News.

Şi preşedintele american, Donald Trump, a scris pe reţeaua Twitter, manifestându-şi dezamăgirea faţă de hotărârea autorităţilor din Turcia:

„Decizia de a-l ţine pe pastorul Brunson în închisoare este o mare ruşine pentru autorităţile turce. Acest om este ţinut ostatec de prea mult timp. Preşedintele Erdogan ar trebui să facă ceva pentru eliberarea acestui om minunat. Nu e vinovat cu nimic şi familia lui are nevoie de el.”

Cazul lui Brunson a câştigat atenţia presei internaţionale şi mai mulţi membri ai Congresului SUA au depus eforturi pentru eliberarea acestuia, călatorind in Turcia și având întâlniri cu membri ai guvernului turc.

Oficialii americani au blocat şi o eventuală vânzare de avioane militare F35 către Turcia, care este membră NATO.

Aykan Erdemir şi alţi experţi sunt de părere că atitudinea guvernului Erdogan în cazul lui Andrew Brunson se întoarce împotriva lor.

„Cred că asistăm la o implozie a ’diplomației ostatecilor’, o tactică pe care guvernul Erdogan a adoptat-o iniţial pentru a câştiga avantaje diplomatice, şi care acum s-a întors împotriva lor, lucru care a afectat imaginea Turciei la nivel internaţional  dar , şi mai important, reputaţia lui Erdogan care este văzut ca fiind lipsit de scrupule faţă de adversarii politici,” a spus Erdemir.

Erdemir a mai declarat pentru CBN că sistemul legal din Turcia este de fapt o anexă a sistemului executiv. „Erdogan ar putea pune mâna pe telefon şi pur şi simplu să ceară achitarea lui Brunson,” a explicat el.

Creştinii din toată lumea se roagă pentru achitarea lui Andrew Brunson.

Sursă: CBN News

 


Source: Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Psalmi 112:5

Ce bine-i merge omului care face milă şi împrumută pe altul şi care îşi rânduieşte faptele după dreptate!

Anunturi evenimente

Resurse video