Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriAzerbaidjan: Locul 45 în Topul Mondial al Persecuției

Azerbaidjan: Locul 45 în Topul Mondial al Persecuției

De unde vine persecuţia

Persecuţia creştinilor din Azerbaidjan vine, cu intensităţi diferite, atât din partea autorităţilor cât şi din partea societăţii islamice, ca întreg. Guvernul autoritar al ţării limitează activităţile religioase şi le ţine sub control propriu, în special prin inflitrarea de spioni în adunările religioase. Această practică a creat un climat de lipsă de încredere şi limitează în mod dramatic comunicarea între membrii comunităţilor religioase.

Legile restrictive privind înregistrarea bisericilor fac extrem de dificilă obţinerea de autorizaţii pentru desfăşurarea în legalitate a activităţilor religioase. În acelaşi timp, societatea islamică pune o presiune insuportabilă pe creştini, în special asupra celor proaspeţi convertiţi de la islam, pentru a-şi nega credinţa. Familiile, prietenii şi comunităţi întregi se unesc pentru a-i determina pe convertiţi să se întoarcă la islam.

Cum suferă creştinii

Datorită infiltrării adunărilor de creştini de către spioni guvernamentali, părtăşia şi adunarea pentru închinare  sunt considerate activităţi riscante atât pentru membrii bisericii cât şi pentru lideri. Este dificil să ştii cine este de încredere şi cine nu, şi prin urmare sunt puţine informaţii despre persecuţia creştinilor care străbat în afara ţării.

Pastorii şi ceilalţi lideri ai bisericii sunt chemaţi adesea la sediul poliţiei, unde sunt interogaţi şi presaţi să dea informaţii despre membrii bisericii şi activităţile în care biserica se angajează.

Persecuţia este şi mai dură pentru credincioşii convertiţi de la religia musulmană, care ajung adesea în arestul poliţiei sau suferă violențe fizice din partea membrilor familiei.

Exemple de creştini

În noiembrie 2016, poliţia a întreprins mai multe raiduri asupra unei adunări neautorizate şi  i-a reţinut pe toţi cei prezenţi pentru a-i supune la interogatorii. Datele fiecărei persoane au fost înregistrate şi a fost întocmită şi o listă cu toată literatura creştină găsită la faţa locului, iar fiecare persoană găsită acolo a trebuit să treacă şi pe la secţia de poliţie înainte de a fi lăsată să plece.

În decembrie 2016, doi baptişti din districtul Zakatala, situat în nordul ţării, au fost amendaţi pentru că ar fi condus servicii de închinare fără autorizaţie. Toată literatura creştină din posesia lor a fost confiscata şi trimisă în capitala ţării, Baku, pentru o pretinsă „expertiză”.

Rugaţi-vă pentru Azerbaidjan

Rugaţi-vă ca Dumnezeu să dea creştinilor din Azerbaidjan discernământ pentru a şti cine sunt persoane de încredere şi cine nu, pentru a se putea bucura de o părtăşie autentică unii cu alţii.

Rugaţi-vă pentru liderii bisericii care sunt sub supraveghere permanentă şi sunt monitorizaţi de către spionii infiltraţi în adunările lor.

Rugaţi-vă pentru credincioşii creştini ce s-au întors de la credinţa musulmană  şi care trec prin persecuţie din partea familiei şi a comunităţii în care trăiesc, ca aceştia să fie martori curajoşi pentru Hristos în mijlocul greutăţilor în care trăiesc.

Sursa: Open Doors USA


Sursa: Azerbaidjan: Locul 45 în Topul Mondial al Persecuției” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Romani 12:15

Bucuraţi-vă cu cei ce se bucură; plângeţi cu cei ce plâng.

Anunturi evenimente

Resurse video