Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriBărbat arestat la Londra pentru că citea Biblia în faţa catedralei ...

Bărbat arestat la Londra pentru că citea Biblia în faţa catedralei St. Paul

La aproape 500 de ani de când episcopul Londrei a dat foc în fața catedralei St. Paul unei traduceri a Noului Testament făcută de către William Tyndale, celebra biserică londoneză este din nou centrul unei controverse pentru blocarea citirii Scripturii în public.

Un bărbat a fost arestat după ce a citit cu glas tare din Biblie în fața catedralei. Bărbatul, care după toate aparenţele este un predicator de stradă, a declarat poliţiei că prin acţiunea lui nu încalcă nici o lege.

Într-un video postat pe YouTube, bărbatul are o conversaţie cu un poliţist în care îl întreabă de ce i se cere să plece în timp ce alţi oameni, care se aflau în aceeaşi zonă, pot vorbi liber.

Ofiţerul de poliţie îi spune: „Nu am o problemă cu ceea ce faci, însă membri din conducerea catedralei au solicitat să părăseşti proprietatea.”

La protestele predicatorului, poliţistul răspunde: „Te voi aresta pentru tulburarea liniştii publice.”

Predicatorul a replicat : „Cred că va trebui să o faci…Dumnezeu mi-a spus să vin să citesc Biblia aici. Aceşti oameni trebuie să audă Evanghelia. Voi nu le daţi voie să o audă.”

Într-un alt video care a apărut acum câteva luni, poliţia apare oprind un alt bărbat din citirea Bibliei cu glas tare în fața catedralei St. Paul, cu un membru din conducerea bisericii așteptând în spatele poliţiştilor. Bărbatul citea din Predica de pe Munte, din Evanghelia după Matei, capitolul 5.

Un poliţist este filmat spunând: „În opinia mea, acest cetăţean nu tulbură liniştea publică. Nu deranjează pe nimeni. Nu văd nici o problemă că el să continue ceea ce face.”

Persoana din partea bisericii îi spune poliţistului: „Preotul paroh şi cu directorul consiliului bisericesc au dat instrucţiuni ca, dacă o astfel de persoană apare în faţa bisericii, să i se ceară să plece şi eu nu fac decât să ascult de ordinele primite.”

Fondul Barnabas, o asociaţie care se ocupă cu ajutorarea creştinilor persecutaţi, spune că biserica este părtinitoare cu impunerea interdicţiei citirii Bibliei.

„Conducerea catedralei nu a reuşit să întrerupă în trecut persoane care făceau cu mult mai mult deranj. De exemplu în 2011, zona a fost ocupată aproape luni de zile de protestatari ai mişcării de stânga ’Ocupă Londra’ care strigau împotriva capitalismului, iar preotul paroh al bisericii şi-a dat demisia în cele din urmă în semn protest pentru eforturile eşuate de a evacua protestatarii pe cale legală.”, a declarat Fondul Barnabas.

„Se pare că administraţia acestei catedrale tolerează chiar şi luni de zile nişte protestatari de extremă stângă, însă au o problemă cu o persoană care citeşte în pace cuvintele Domnului Isus Hristos,” a mai spus Fondul Barnabas.

În urma acestui incident, o petiţie a fost lansată prin care se cere Parlamentului britanic să iniţieze o lege care să protejeze libertatea religioasă, inclusiv libertatea de a citi Biblia în public.

Sursa: CBN News


Source: Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

1 Petru 1:18-19

căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană.

Anunturi evenimente

Resurse video