Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriBenjamin Netanyahu câştigă un nou mandat de prim-ministru al Israelului

Benjamin Netanyahu câştigă un nou mandat de prim-ministru al Israelului

Partidul Likud în frunte cu premierul în funcţie, Benjamin Netanyahu, a câştigat alegerile din Israel, după o luptă crâncenă împotriva Partidului Alb şi Albastru al rivalului Benny Gantz. Partidul Alb şi Albastru şi-a recunoscut înfrângerea, chiar dacă a câştigat un număr substanţial de locuri în Knesset, parlamentul israelian.

Până miercuri dimineaţa, cu 97% din voturi numărate, cele două partide erau la egalitate. Likud avea 26,27%, ceea ce le dădea dreptul la 35 de locuri în Knesset, iar Alb Albastrii aveau 25,94%, ceea ce le dădea tot 35 de locuri.

Cu toate acestea, coaliţia de partide de dreapta a câştigat majoritatea celor 120 de locuri din Knesset, ceea ce îi dă dreptul lui Netanyahu să formeze un nou guvern şi să rămână prim-ministru.

Netanyahu a mulţumit suporterilor săi, în cadrul unei întâlniri ţinute marţi seara.

„Mi-aduc aminte acum 25 de ani, Sara şi cu mine am stat aici pentru prima dată. Şi acum suntem din nou aici datorită vouă!” a exclamat Netanyahu spunând că victoria împotriva lui Gantz este fără precedent.

Prin această nouă victorie Netanyahu scrie istorie. El va fi cel mai longeviv prim-ministru din istoria Israelului.

Rivalul lui Netanyahu, Benny Gantz, a sperat până în  ultimul moment că eforturile sale da a forma o coaliţie condusă de partidul său vor da rezultate, însă speranţele sale nu s-au realizat.

Unii comentatori au speculat că un guvern de uniune naţională între Netanyahu şi Gantz va ajuta ţara să se vindece după o luptă electorală ce a adus multă amărăciune şi care va putea răspunde într-un mod mai eficient ameninţărilor venite din partea Iranului şi a Hamas.

„Trebuie să vedem care vor fi partidele care vor intra în joc. După vreo două zile vom fi mai siguri despre coaliţie. Un lucru ştim însă sigur, Netanyahu este următorul prim-ministru,” a spus Tzipi Hotovely, adjunctul israelian al Ministrului de Externe.

Deși coaliţia lui Netanyahu va fi una de dreapta, acesta spune că vrea ca toţi israelienii să ştie că vor fi reprezentaţi.

„Intenţionez să formez rapid un nou guvern stabil. Doresc să fiu clar asupra faptului că va fi un guvern de dreapta, dar vreau să fiu prim-ministrul al tuturor israelienilor, fie că sunt de dreapta sau de stânga, evrei sau deopotrivă ne-evrrei, toţi cetăţenii israelieni,” a declarat Netanyahu.

Ziarul Times of Israel a informat că prezenţa la urne a fost de 67,8%, în scădere de la 71,8% în 2015.

Sursa: CBN News


Sursa: Benjamin Netanyahu câştigă un nou mandat de prim-ministru al Israelului” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

1 Petru 1:18-19

căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană.

Anunturi evenimente

Resurse video