Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriBiserica Protestantă Elvețiană a decis să permită căsătoriile între persoane de același...

Biserica Protestantă Elvețiană a decis să permită căsătoriile între persoane de același sex

Biserica Protestantă istorică a Elveției a votat pentru a permite căsătoriile între persoanele de același sex în bisericile sale. Federația Bisericilor Evanghelice Elvețiene (SEK) reunește 26 de biserici protestante regionale din țara cantoanelor. După ceea ce a fost descrisă ca fiind o dezbatere „plină de viață”, dar respectuoasă, în cadrul adunării de toamnă a SEK, 45 de delegați au votat în favoarea deciziei, 10 împotrivă și 5 s-au abținut.

Potrivit site-ului de știri creștine elvețian Livenet.ch, majoritatea celor care au susținut noua poziție s-au referit la pozițiile adoptate anterior de „parlamentul bisericesc” al SEK, care a declarat că oamenii nu își aleg orientarea sexuală, ci aceasta este determinată de voință creativă  a lui Dumnezeu. Votul a venit în aceeaşi perioadă în care parlamentul național elvețian lucrează pentru a adopta o nouă lege intitulată „Căsătorie pentru toți”, care ar oferi drepturi egale căsătoriilor homosexuale cu cele ale căsătoriilor heterosexuale.

SEK acum „aprobă oficial deschiderea către căsătoria homosexuală” și „încurajează toate bisericile membre să aplice noua legislaţie civilă a căsătoriei, ce este aşteptată să intre în vigoare, pentru binecuvântarea căsătoriilor”. De asemenea, „încurajează toate bisericile membre să respecte libertatea de conștiință a preoților”. Bisericile regionale SEK din fiecare canton elvețian vor avea acum ultimul cuvânt cu privire la aceste noi instrucţiuni.

Întâlnirea de toamnă a SEK

NEOPROTESTANŢII ELVEȚIENI: ACEASTĂ HOTĂRÂRE NU ESTE BIBLICĂ

Creștinii evanghelici din Elveția nu sunt de acord, într-un număr copleşitor, cu decizia luată de Biserica Protestantă tradiţională. Peter Schneeberger, președintele Asociației Bisericilor Libere (VFG), a reacționat la știri spunând:  „căsătoria dintre bărbat și femeie are un statut special pentru noi, bazat pe potențialul său distinct și pe ordinea creației lui Dumnezeu”. El a adăugat că poziția Bisericii Protestante este acum opusă celei a „majorității bisericilor lumii”. Între timp, Alianța Evanghelică Elvețiană (SEA), care are printre membri săi atât biserici neoprotestante, cât și comunități protestante tradiționale, și-a exprimat, de asemenea, dezamăgirea pentru decizia SEK, pe care a descris-o drept „un pas într-o direcție greșită”.

„Statul este responsabil pentru garantarea protecției și a drepturilor cuplurilor de același sex”, a spus SEA într-o declarație, dar „biserica creștină are sarcina de a se orienta conform învăţăturilor Bibliei și de a analiza evoluțiile din cadrul societății prin această prismă ”. Alianța recunoaşte că există o „discuție teologică” și adaugă că va continua să participe la „forumuri” care reflectă o „consiliere atentă” pentru persoanele atrase de același sex atât la nivel „teologic, cât și la nivel practic”. SEA a subliniat necesitatea de a proteja libertatea de conștiință și de exprimare a clerului ce face parte din SEK, care nu sunt de acord cu schimbările doctrinare și au o abordare biblică tradițională a căsătoriei și a sexualității.

Decizia de a permite căsătoriile între persoane de același sex, plasează Biserica Protestantă istorică a Elveției pe aceeaşi poziţie cu alte biserici reformate din Europa care au introdus schimbări în doctrina lor privind căsătoria în ultimii ani. Acesta a fost cazul în țări precum Austria, Germania, Franța, Belgia, Scoția și Finlanda, printre altele.

Sursa: evangelicalfocus.com


Sursa: Biserica Protestantă Elvețiană a decis să permită căsătoriile între persoane de același sex” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Isaia 40:31

dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.”

Anunturi evenimente

Resurse video