Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriCeea ce se întâmplă la Universitatea Asbury nu a fost planificat

Ceea ce se întâmplă la Universitatea Asbury nu a fost planificat

Miercuri, 8 februarie, după un serviciu de capelă obișnuit de dimineață condus de pastorul Zach Meerkreebs în Hughes Auditorium la Universitatea Asbury, studenții au fost încurajați să rămână după capelă dacă doreau să continue să se închine lui Dumnezeu.

Mai mult de o săptămână mai târziu, acel serviciu de închinare nu s-a oprit. Pe măsură ce vestea s-a răspândit, creștini din întreaga țară au făcut pelerinaje pentru a fi martori la ceea ce face Dumnezeu la mica universitate multiconfesională situată în Wilmore, Kentucky.

Sarah, o studentă care frecventează Universitatea Asbury, a descris predica ca fiind „un mesaj cu adevărat încurajator și provocator despre dragoste din cartea Romani”.

Meerkreebs i-a încurajat pe studenți să se așeze în dragostea lui Dumnezeu – să guste, să vadă și să experimenteze puterea Duhului Sfânt.

„Dacă vreți să deveniți iubire în acțiune, începeți prin a vă prosterna în fața iubirii lui Dumnezeu. Dacă vrei să devii iubire în acțiune, trebuie să experimentezi iubirea lui Dumnezeu”, a spus Meerkreebs. Adresându-se direct celor care se pregătesc să absolve în acest an, Meerkreebs a adăugat: „Nu absolviți și nu vă gândiți că veți face toate aceste lucruri prin forțele voastre. Nu plecați de aici înainte de a învăța despre dragostea lui Dumnezeu și de a experimenta dragostea lui Dumnezeu, astfel încât să o puteți revărsa, iar el vă va umple din nou”.

„Asbury”, a spus Meerkreebs, „lumea are nevoie de acest tip de dragoste. Siria și Turcia au nevoie de acest tip de iubire. Mama și tatăl tău au nevoie de acest tip de dragoste. Coechipierii din echipa ta, oamenii de la etajul tău, Wilmore, Kentucky, Lexington, Kentucky, Statele Unite au nevoie de acest tip de iubire. Ei au nevoie de o grămadă de creștini care să experimenteze dragostea lui Dumnezeu, astfel încât să poată revărsa dragostea lui Dumnezeu – nu prin propriile eforturi și nu prin propriile cunoștințe – ci pentru că sunt plini de dragostea Lui.”

„Mă rog ca acest lucru să se așeze pe voi ca un pulover cu mâncărimi. Și când aveți o mâncărime, trebuie să vă ocupați de ea”, a spus Meerkreebs.

Sarah a împărtășit cu ChurchLeaders că a fost una dintre studentele care a rămas după serviciul de la capelă și a continuat să se închine, adăugând: „Ceva s-a simțit diferit și nu am putut pleca încă”.

Descriind ceea ce s-a întâmplat în continuare, Sarah a spus că, în ciuda faptului că avea cursuri imediat după capelă, și-a scos rucsacul și a decis să rămână.

„Erau poate 20 de studenți care erau acolo doar închinându-se lui Isus cu tot ce aveau și a fost frumos”, a spus ea, explicând că studenții „au început să se roage unii pentru alții, iar prietenii mei și-au adus chitarele și au început și ei să cânte și să cânte”.

„Isus s-a mișcat în moduri frumoase încă de la început. Timpul a zburat absolut în acea zi. Am ajuns să stau acolo timp de 13 ore la rând, fără să plec o singură dată, pentru că pur și simplu nu mă mai săturam”, a adăugat Sarah.

Cu 53 de ani în urmă, pe 3 februarie 1970, ceva similar a avut loc în același auditoriu – un eveniment cunoscut acum sub numele de Renașterea Asbury din 1970. A început când decanul Custer B. Reynolds i-a invitat pe studenți să își împărtășească mărturiile în timpul unui serviciu de capelă. Această renaștere a durat 144 de ore și a dus la anularea cursurilor universității timp de o săptămână.

De Jesse T. Jackson -Februarie 17, 2023′

Sursa: What Is Happening at Asbury University Wasn’t Planned—Is This the Start of Widespread Revival? (churchleaders.com)

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

1 Petru 1:18-19

căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană.

Anunturi evenimente

Resurse video