Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriCererea pentru Biblii este în creștere în Orientul Mijlociu

Cererea pentru Biblii este în creștere în Orientul Mijlociu

O organizaţie de traducere a Bibliei spune că o creștere a cererii de Biblii în țările minoritar creștine a determinat o creştere a activităţii de tipărire pentru bisericile subterane.

Wycliffe Associates, o organizație internațională care realizează parteneriate cu bisericile locale pentru a furniza Cuvântul lui Dumnezeu în limbile locale, a înființat sute de sisteme de mini-tipografii, care funcţionează clandestin, după ce a înregistrat o creștere dramatică a cererii de Biblii, în special în Orientul Mijlociu.

Sistemul de Print On Demand (POD, sau tipărire la cerere, n.tr.) a permis imprimarea în secret a mii de Biblii destinate credincioșilor locali din zonele în care creștinii sunt sub amenințarea persecuției, pentru a reduce riscul de detectare.

„Sunt multe zone în care nu putem trimite Biblii,” a declarat Bruce Smith, președinte și CEO al Wycliffe Associates.

„Traducătorii trebuie să-şi poată tipări singuri Scriptura, în limba locală a oamenilor pe care îi slujesc. Echipamentele noastre Print On Demand oferă traducătorilor Bibliei din ţara de destinaţie, capacitatea de a tipări Biblii în fiecare zi – și de a o face fără zgomot,” a spus el.

Exemplu de echipament POD

Wycliffe Associates îi pregăteşte pe lucrători să opereze și să întrețină sisteme de imprimare digitală de mare viteză, care pot fi ascunse în case și operate în secret pentru a sluji bisericile subterane din regiuni sau comunități ostile.

Smith spune că noile sisteme au potențialul de a ajunge la milioane de oameni.

„Zi de zi, din ce în ce mai mulți oameni cer Biblii”, a spus Smith. „Echipele operează echipamentele de imprimare non-stop, producând cât de multe Biblii pot suporta imprimantele.”

Până în prezent, Wycliffe Associates a implementat 114 sisteme Print On Demand (POD) în 41 de țări.

Sursa: Premier.org


Sursa: Cererea pentru Biblii este în creștere în Orientul Mijlociu” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Isaia 40:31

dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.”

Anunturi evenimente

Resurse video