Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriChina – locul 43 în Topul Mondial al Persecuției

China – locul 43 în Topul Mondial al Persecuției

De unde vine persecuţia

Cea mai mare parte a persecuţiei din China este experimentată de către grupurile mici de creştini care s-au convertit la creştinism de la islam sau de la religia budistă. Liderii religioși musulmani și budiştii tibetani sunt foarte influenţi în regiunile autonome Xinjian şi Tibet. În aceste comunităţi, convertirea este văzută mai mult decât o schimbare a religiei – ea este o adevărată trădare a propriei familii şi a comunităţii. Părinţii şi membrii comunităţii îi persecută aspru pe creştinii declaraţi.

Un alt factor de persecuţie este reprezentat de autorităţile comuniste, care limitează drastic libertate de credinţă şi de închinare. Creştinii, în mod special, sunt restricţionaţi de autorităţi pentru că reprezintă cea mai mare forţă socială din China care nu este sub controlul statului.

Cum suferă creştinii

Deşi în trecut exista o linie de demarcaţie între bisericile autorizate de stat, care se bucurau de protecţia statului cu respectarea anumitor condiţii,  şi cele ilegale, care erau persecutate, această separare nu mai este valabilă. Toţi creştinii sunt calomniaţi, fapt ce arată dorinţa Partidului Comunist de a menţine o identitate culturală chineză unită pentru a rămâne la putere.

Atunci când convertiţii de la islam sau budism sunt descoperiţi de către familii sau comunitate, ei încep să fie ameninţaţi, supuşi la violențe fizice şi raportaţi la autorităţi. Soţii sunt forţaţi să divorţeze de partenerul creştin şi uneori copiii sunt luaţi de la părinţii creştini. Botezurile publice sunt imposibil de realizat, şi evenimente importante din viaţa oamenilor precum căsătoria sau înmormântarea care implică creştini sunt refuzate de către imami sau lamale.

Exemple de creştini

În Mai 2017, doi misionari chinezi au fost răpiţi de către militanţi islamici radicali în Quetta, Pakistan, fiind ulterior ucişi. Cu o biserică creştină în creştere explozivă în China, şi cu un angajament de a trimite 20.000 de misionari până în 2030, din ce în ce mai mulţi misionari chinezi vor fi trimişi în locurile cele improbabile locuri din lume.

În August 2017, câteva clădiri ce aparţineau bisericii catolice din provincia Shanxi au fost distruse, în ciuda eforturilor făcute de către membrii bisericii de a le proteja. Au fost făcute razii în casele credincioşilor din provinciile Guangdong, Xinjiang şi Anhui, şi bunurile acestora au fost confiscate. Au fost razii şi la multe alte cladiri, iar proprietarilor acestora li s-a pus în vedere să rezilieze contractele de chirie cu bisericile care se închinau în acele spaţii.

Rugaţi-vă pentru China

Rugaţi-vă pentru creşterea numărului de credincioşi ce provin din grupurile minoritare de musulmani şi budişti.

Rugaţi-vă pentru creştinii chinezi să rămână puternici în viaţa de credinţă când sunt confruntaţi cu multe restricţii şi să poată să se angajeze în lucrarea de misiune inter-culturală.

Rugaţi-vă ca adolescenţii şi tinerii credincioşi vor fi atraşi să experimenteze o viaţă spirituală bogată în mijlocul unei societăţi ce pune un accent obsedată de lucrurile materiale.

Rugaţi-vă ca Domnul Hristos se va descoperi în mod personal oficialilor guvernamentali care au ca sarcină controlul bisericilor.

Sursa: Open Doors USA


Sursa: China – locul 43 în Topul Mondial al Persecuției” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Romani 12:15

Bucuraţi-vă cu cei ce se bucură; plângeţi cu cei ce plâng.

Anunturi evenimente

Resurse video