Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriColecția de Biblii a pastorului Ionel Tuțac expusă la Centrul Multifuncțional Bastion...

Colecția de Biblii a pastorului Ionel Tuțac expusă la Centrul Multifuncțional Bastion din Timișoara

Mult așteptatul eveniment și mărețul vis al pastorului Ionel Tuțac începe să ia contur, la Timișoara. Primul Muzeu al Bibliei temporar și-a deschis ușile la Centrul Multifuncțional Bastion, în perioada 02-25 aprilie 2019 și așteaptă zilnic vizitatori de toate vârstele să descopere „Autenticitatea Bibliei”.

Prima expoziție, aduce în fața publicului 500 de exemplare din colecția pastorului Ionel Tuțac. Biblii cu sute de ani vechime de diferite limbi, ediții și dimensiuni, pot fi admirate zilnic la Bastion Theresia Timișoara absolut gratuit. Evenimentul organizat de Asociației „Renașterea Familiei” în colaborare cu Consiliul Județean Timiș, este doar un prim pas în realizarea unui vis născut în inima pastorului Ionel Tuțac – deschiderea Muzeului Bibliei în România.

„BIBLIA – a schimbat viețile a milioane de oameni. Cuprinde 66 de cărți, scrise de peste 40 de oameni, cu un singur AUTOR – DUMNEZEU. Scopul muzeului este de a sublinia autenticitatea Bibliei și de a încuraja cât mai mulți oameni să citească și să cunoască influența Scripturii. Multitudinea documentelor istorice, parcursul manuscriselor și al traducerilor de-a lungul secolelor atestă autenticitatea Bibliei”, așa explică pastorul Ionel Tuțac motivația și efortul investit în această inițiativă.

Expoziția cuprinde fragmente din ediții vechi, manuscrise și informații despre locul și modul în care au fost scrise. Pe lângă simpla expunere a manuscriselor cu istorie lungă în spate, în cadrul Muzeului Bibliei vor fi găzduite mai multe evenimente: interviuri cu personalități, invitați speciali din țară și străinătate, proiecții de film documentar, dezbateri despre rolul și influența Bibliei, expoziții de caricaturi cu teme biblice, concerte și concursuri biblice.

Zeci de elevi, studenți, copii și maturi din țară și din străinătate au explorat Muzeul temporar al Bibliei fiind ghidați chiar de autorul ideii, Ionel Tuțac. Primele trei zile de la vernisajul expoziției au fost aglomerate la Muzeul Bibliei. Organizatorii ghidează gratuit vizitatorii, împărtășindu-le istoriile fascinante a fiecărui manuscris care cuprinde în coperțile sale „Calea, Adevărul și Viața”. Ba mai mult, copii au avut parte și de o surpriză. La sfârșitul turului au putut viziona un episod din celebrul desen animat Cartea Cărților, acum într-o versiune adaptată pentru copii secolului 21!

Se estimează că Muzeul Bibliei va avea mii de vizitatori – din școli, licee, biserici, din Timișoara și din țară. Puteți să vă implicați activ în acest proiect de mare anvergură. Este nevoie de voluntari în organizarea întâlnirilor, ghizi, coordonatori de grupuri. Rugați-vă pentru miile de oameni care vor vizita muzeul, ca să înțeleagă mesajul Bibliei și să îl trăiască.

Ușile Muzeului temporar al Bibliei vor fi deschise până în 25 aprilie 2019, între orele 09:00-17:00, la Centrul Multifuncțional Bastion din Timișoara.

Aflați  mai multe din povestea evenimentului într-un interviu oferit de Ionel Tuțac colegilor noștri de la RVE Timișoara.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=USiw5mS3KWY]

Dacă sunteți interesat să susțineți financiar acest proiect, puteți trimite donațiile dumneavoastră în contul Asociației „Renașterea Familiei”:
IBAN:
EUR: RO48 BTRL EUR CRT0P 90363501
RON: RO63 BTRL RON CRT0P 90363501


Sursa: Colecția de Biblii a pastorului Ionel Tuțac expusă la Centrul Multifuncțional Bastion din Timișoara” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Isaia 40:31

dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.”

Anunturi evenimente

Resurse video