Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriCongres mondial pro-familie la a 13-a ediție, în Verona

Congres mondial pro-familie la a 13-a ediție, în Verona

Orașul Verona, faimos pentru drama lui Shakespeare Romeo și Julieta este și orașul care s-a auto-proclamat drept „pro-viață” în anul 2018. Verona a găzduit cea de-a 13-a ediție a Congresului Mondial al Familiilor, de data aceasta sub sloganul „Vântul schimbării: Europa și mișcarea globală pro-familie”, care s-a încheiat cu un marș pentru familie.

Brian Brown, președintele Organizației Internaționale pentru Familie, a inaugurat acest congres în anul 1997, cu scopul „de a unifica și de a echipa lideri, organizații și familii, care să afirme, să celebreze și să apere familia naturală, ca fiind singura unitate fundamentală și durabilă a societății”.

Ediția din 2019 este una din cele mai controversate din ultimii ani din cauza protestelor anunțate de grupările feministe și LGBT.

Printre oaspeții speciali ai congresului s-au aflat Episcopul Veronei, Giuseppe Zenti, Președintele regiunii Veneto, Luca Zaia, Ministrul Familiei din Ungaria, Katalin Novak, liderul bisericii Ortodoxe Ruse, Dimitri Smirnov și Președintele Moldovei, Igor Dodon.

Tensiune din partea guvernului

Prim ministrul italian, Giuseppe Conte, s-a distanțat de congres, afirmând că acțiunile guvernului său se bazează pe respectul față de oameni și pe demnitatea lor individuală, indiferent de orientarea sexuală și de deciziile luate în viața privată, lucruri care trebuie protejate de orice interferență nejustificată. Guvernul italian și-a retras sprijinul oficial al congresului, din cauza protestelor grupărilor feministe și LGBT.

Cu toate acestea, mai mulți miniștri, precum și liderii de dreapta și extremă-dreapta, au susținut întâlnirea și au fost prezenți.

Familiile sunt șantiere în construcție

Giacomo Ciccone, Președintele Alianței Evanghelice din Italia a fost unul din vorbitorii principali ai congresului. El și-a încheiat discursul cu două sugestii pentru binele familiei:

Primul său sfat, a fost acela, că dacă creștini își doresc să promoveze familia, este necesar să înceapă să facă acest lucru la un nivel personal, cu dedicare și responsabilitate în propriile familii. „Familiile sunt șantiere în construcție: Trebuie să muncim din greu și să nu ne scuzăm de această responsabilitate”, a spus el.

În al doilea rând, el a subliniat, că pentru a promova familia, isteria și exasperarea trebuie evitate, la fel și atitudinea extremistă, care se găsește în oamenii care nu se pot accepta că trăiesc într-un context social pluralistic.

„Dacă ne asumăm această responsabilitate și trăim conform, putem contribui cu siguranță la dezvoltarea Italiei și a Europei, putem lucra pentru binele comun al societății noastre, în care familiile să își redescopere capitalul lor social de neînlocuit”, a concluzionat el.

În timpul congresului, grupurile anti-avort au distribuit printre participanți fetuși de plastic cu motto-ul avortul oprește o inimă care bate.

Sursa: Evangelical Focus


Sursa: Congres mondial pro-familie la a 13-a ediție, în Verona” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Romani 12:15

Bucuraţi-vă cu cei ce se bucură; plângeţi cu cei ce plâng.

Anunturi evenimente

Resurse video