Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriCreștini uciși de militanții Fulani după binecuvântarea unui copil în Nigeria

Creștini uciși de militanții Fulani după binecuvântarea unui copil în Nigeria

Peste 12 creștini, inclusiv copii, au fost uciși de militanții Fulani după o slujbă de dedicare a unui copil în statul nigerian Nasarawa. Morning Star News relatează că atacul a avut loc în Duminica Floriilor, în timp ce creștinii din comunitatea predominant creștină s-au adunat să mănânce după ce copilul a fost dedicat în acea dimineață la biserica baptistă Ruhaniya din sat.

Militanții Fulani, care au vizat intensiv creștinii, au luat cu asalt întâlnirea creștinilor și au deschis focul la întâmplare, ucigând 17 persoane. Militanții au ucis-o pe mama copilului, Safaratu John Kabiru Ali, alături de alte câteva persoane, dintre care unii erau copii de 10 ani. Tatăl copilului, John Kabiru Ali, este în stare critică după ce a fost rănit de împușcături.

Un rezident local a declarat că printre cei uciși erau „10 membri ai Bisericii Baptiste Ruhaniya, 5 membri ai Bisericii Evanghelice Reformate a lui Hristos, un membru al Bisericii Evanghelice și un artist care cânta la eveniment”.

Samuel Meshi, președintele Consiliului de Administrație al localității Akwanga, a declarat că grupul de creștini nu a făcut nimic pentru a provoca acest atac oribil.

„Militanții au început pur și simplu să tragă sporadic într-o comunitate care tocmai avea o sărbătoare a dedicării unui copil după un serviciu bisericesc, Duminică (14 aprilie), la o biserică baptistă din zonă. Crimele au avut loc în seara acelei zile. Din nefericire, acești creștini au fost uciși cu sânge rece, fără nici un motiv”, a mai adăugat Meshi.

Pastorul Samson Gamu Yare, lider comunitar al grupului etnic Mada din statul Nasarawa, a descris crimele ca fiind „barbare” și a cerut guvernului federal să ia măsuri urgente pentru limitarea amenințării atacurilor extremiste asupra poporului său.

Trustul de presă nigerian The Punch notează că guvernatorul statului Narasawa, Umaru Tanko Al-Makura, a cerut ca autorii atacului să fie reținuți imediat.

„Această situație va fi tratată cu seriozitate. Vom avea o reuniune a Consiliului de Securitate și i-am îndrumat deja pe operatorii de securitate să se asigure că îi vor prinde pe făptași și că îi vor reține”, a declarat Al-Makura.

Nigeria se situează pe a 12-a poziție în topul celor mai periculoase țări în privința persecuției creștinilor, potrivit listei Open Doors în 2019. Militanții Fulani sunt un grup etnic de păstori de peste 20 de milioane în Africa de Vest și Centrală. În timp ce au avut dispute cu triburile indigene și creștinii timp de secole, doar o mică parte sunt extremiști și se angajează în atacuri, potrivit Indexului de Teroare Globală.

Cu toate acestea, Open Doors constantă că aceste conflicte s-au intensificat în ultimii ani și au condus de distrugerea caselor și a bisericilor, precum și la confiscarea terenurilor și proprietăților aparținând creștinilor. Open Doors a concluzionat că guvernul nigerian nu a reușit în fond să protejeze creștinii, în special femeile și copiii, împotriva violenței extremiste Fulani.

Paștele trecut, păstorii Fulani au atacat Biserica Catolică din Mbalom, centrul Nigeriei, în timpul liturghiei de dimineață, ucigând doi preoți și cel puțin 17 enoriași. Aproximativ alți 30 de atacatori au jefuit, de asemenea, o ceremonie funerară și au incendiat zeci de locuințe în acea comunitate. Pe 4 martie, militanții Fulani din statul Benue au atacat trei sate, ucigând 23 de persoane cu macete și gloanțe. În martie, 52 de persoane au fost ucise, zeci rănite și aproximativ 143 de case au fost distruse în urma atacurilor asupra satelor Inkirimi, Dogonnoma și Ungwan Gora, din districtul Maro.

Leah MarieAnn Klett
The Christian Post

Sursa: Tribuna Românească


Sursa: Creștini uciși de militanții Fulani după binecuvântarea unui copil în Nigeria” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Psalmi 112:5

Ce bine-i merge omului care face milă şi împrumută pe altul şi care îşi rânduieşte faptele după dreptate!

Anunturi evenimente

Resurse video