Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriCreștinii cubanezi spun ,,nu’’ căsătoriei între persoanele de același sex

Creștinii cubanezi spun ,,nu’’ căsătoriei între persoanele de același sex

Este nevoie de curaj pentru creștini de a susține adevărul oriunde. Dar în Cuba? Am avea ce învăță de la frații și surorile noastre de acolo. Scrie ChristianHeadlines

Cuba are în vedere o schimbare a constituției care ar putea face această țară a șasea națiune latino-americană care legalizează căsătoria între persoane de același sex. Guvernul va organiza un referendum la începutul anului viitor.

Astfel de referendumuri nu mai sunt ,,ascunse’’ decât în dictaturi, unde, de cele mai multe ori se așteaptă ca oamenii să semneze hotărârea guvernului deja luată.

De data aceasta însă, schimbarea propusă nu este pe placul cetățenilor de la sud de Key West. De la Revoluția Cubaneză din 1959, cubanezii ,,de rând” nu numai că nu au avut puterea de a rosti niciun cuvânt real în hotărârea legilor țării, dar nici nu au îndrăznit să-și facă cunoscute opiniile. Nu și de data asta.

În al doilea rând, opoziția față de căsătoria homosexuală este condusă de biserici care, încă de când Fidel Castro și-a asumat puterea la 1 ianuarie 1959 și mai ales după ce Cuba a fost declarată oficial un stat comunist câțiva ani mai târziu, au fost în plasa transversală a regimului.

Acest context face ca răspunsul creștinilor la schimbarea propusă în constituția cubaneză să fie remarcabil. 500 000 de semnături sunt adunate, într-o țară în care nu a fost nevoie de petiții pentru a se opune schimbării propuse. Au fost făcute postere și bannere pe care scria: „Sunt în favoarea familiei originale: Familia, așa cum Dumnezeu a creat-o”.

Sunt ținute mitinguri, unde vorbitori precum pastorul Lester Fernandez spun: ,,Nu acceptăm în niciun fel articolul 68, deoarece Biblia îl condamnă.” Discursurile sunt întâmpinate cu aplauze puternice.
După cum relatează Reuters, opoziția încearcă să pună guvernul cubanez într-o legătură destul de strânsă, „guvernul dorește să demonstreze că sfătuirea publică este un adevărat exemplu de democrație și nu, așa cum spun unii adversari, o fraudă.“

Putem spune că creștinii cubanezi se expun unor riscuri de subevaluare epică. Un guvern jenat poate foarte bine să ia măsuri împotriva celor care l-au jenat. Creștinii cubanezi știu acest lucru și, totuși, încă vorbesc.


Sursa: Creștinii cubanezi spun ,,nu’’ căsătoriei între persoanele de același sex” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Romani 12:15

Bucuraţi-vă cu cei ce se bucură; plângeţi cu cei ce plâng.

Anunturi evenimente

Resurse video