Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriCum să citeşti Biblia împreună cu copiii tăi

Cum să citeşti Biblia împreună cu copiii tăi

Cum îi încurajăm pe copii noştri să citească şi să iubească Cuvântul lui Dumnezeu fără ca acest lucru să devină o povară şi o obligaţie?

Săptămâna trecută am întâlnit o doamnă care m-a inspirat. Ea era supravieţuitoarea unui lagăr de exterminare şi mi-a spus că ea crede că a rămas în viaţa datorită faptului că a crezut fără șovăire adevărurile pe care le-a desprins din versetele pe care le-a memorat din Scriptură. Credinţa în puterea şi providenţa lui Dumnezeu a fost cea care a ajutat-o să supraviețuiască acelei perioade extrem de dificile.

În propria mea viaţă, studiul biblic personal a fost un factor determinant în cunoaşterea şi apropierea mea de Dumnezeu şi în învăţarea modului în care pot să-mi predau viaţa lui Isus din ce în ce mai mult în fiecare zi. Cu cât citesc mai mult Cuvântul lui Dumnezeu cu atât realizez cât de multă nevoie am de El. Îmi place să-mi caut un loc izolat în care să mă refugiez doar eu cu Biblia şi un jurnal, însă de multe ori trebuie să lupt pentru ca să obţin acest timp de linişte şi meditaţie.

Dacă pentru mine aceasta este o luptă, cu atât mai mult este o luptă când vine vorba să citesc Biblia împreună cu copiii mei.

Poate crezi că e un pic exagerat şi demodat să insişti să citeşti Biblia împreună cu copiii tăi. Poate chiar crezi că unii oameni ar considera asta o practică legalistă.

Eu am lucrat din greu în ultimii ani pentru a forma obiceiul de a citi Biblia regulat împreună cu copiii mei. Nu e uşor, sunt multe lucruri care ne pot distrage atenţia, însă sunt mereu uimită de cât de multe lucruri preţioase pune Dumnezeu în inima copiilor noştri şi sunt convinsă că acest lucru se întâmplă pentru că citim Biblia împreună.

Deci, ca să răspund la întrebarea din titlu: pur şi simplu cred că trebuie să începem să o facem. Identifică în timpul zilei, un interval de timp de 30-40 de minute, când puteţi citi Biblia împreună, fără să fie nimic care să vă întrerupă. Spune-le copiilor cum îţi vorbeşte Dumnezeu şi încurajează-i să-şi împărtăşească şi ei gândurile şi lucrurile pe care Dumnezeu le pune pe inimă în urma studiului biblic.

În Deuteronom ni se spune: „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu toată puterea ta. Şi poruncile acestea, pe care ţi le dau astăzi, să le ai în inima ta. Să le întipăreşti în mintea copiilor tăi şi să vorbeşti de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca şi când te vei scula. Să le legi ca un semn de aducere aminte la mâini şi să-ţi fie ca nişte fruntare între ochi.Să le scrii pe uşorii casei tale şi pe porţile tale. (Deuteronom 6:5-9)

Iubiţi Cuvântul lui Dumnezeu şi arătaţi copiilor voştri că faceţi acest lucru. Una dintre provocările pe care le am este aceea că vreau copiii mei să mă vadă că deschid mai des Biblia decât deschid telefonul. În felul ăsta vreau să le arăt care trebuie să fie priorităţile în viaţa lor.

Rugaţi-vă ca să-l cunoaşte-ţi pe Isus mai mult împreună ca şi familie, şi ca iubirea Lui să vă umple inima şi viaţa atât de mult încât îl veţi preţui pe El mai mult decât orice altceva.

Sursa: Christian Today


Sursa: Cum să citeşti Biblia împreună cu copiii tăi” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Isaia 40:31

dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.”

Anunturi evenimente

Resurse video