Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriDjibouti – locul 50 în Topul Mondial al Persecuției

Djibouti – locul 50 în Topul Mondial al Persecuției

De unde vine persecuţia

Persecuţia creştinilor din Djibouti vine din partea autorităţilor guvernamentale, dar şi de la membrii familiei celui convertit, liderii comunităţii din care face parte, precum şi liderii religioşi musulmani.

Djibouti este condusă de un guvern profund nedemocrat şi paranoid care face tot posibilul să controleze fiecare aspect al societăţii prin oprimarea tuturor libertăţilor de bază: libertatea de asociere, religie şi exprimare.

Islamul este prevăzut în constituţie ca fiind religia de stat, iar legea islamică sharia influenţează toate legile şi politicile de stat. Deoarece Djibouti este situat în cornul Africii, și este înconjurată de ţări volatile cu guverne represive (cum ar fi Eritreea, Somalia şi Yemen),  ea serveşte ca bază pentru jihadisti şi pentru idei islamice radicale.

Cum suferă creştinii

Toate comunităţile creştine din Djibouti se află într-o situaţie dificilă. Creştinii cu trecut musulman suferă cea mai grea persecuţie, în special din partea propriilor familii şi a comunităţii locale.

Stilul comunal de viaţă face ca ascunderea credinţei unei persoane să fie foarte dificilă. Dacă despre cineva doar se zvoneşte că s-a făcut creştin, îşi va pierde moştenirea şi de multe ori chiar şi custodia propriilor copii. Persoana bănuită va fi monitorizată atent de către familie, membrii din moscheea locală şi de restul comunităţii.

Autorităţile locale nu reuşesc să ofere protecţie în faţa atacurilor împotriva creştinilor, iar persecutorii rămân nepedepsiţi.

Exemple de creştini

Majoritatea cetăţenilor din Djibouti sunt musulmani suniți conservatori care au legături puternice de familie cu Somalia şi Yemen. Convertirea la altă religie nu este tolerată. Creştinii, în special cei cu trecut musulman, trebuie să înfrunte numeroase bariere sociale.

Imamii ridiculizează adesea creştinii şi credinţa creştină în predicile din ziua de vineri.

Rugaţi-vă pentru Djibouti

Rugaţi-vă pentru creştinii care sunt constrânşi de stilul comunal de viaţă şi de cultura islamică din Djibouti. Rugaţi-vă pentru har pentru a trăi în acest mediu deosebit de dificil şi pentru ca ei să dobândească o mai mare libertate pentru a-şi practica credinţa.

Rugaţi-vă pentru imamii care incită la ură împotriva creștinior. Rugaţi-vă ca Dumnezeu să intervină şi să le atenueze verva.

Rugaţi-vă pentru creştinii care suferă nedreptăţi, ca ei să-i poată ierta pe persecutorii lor atunci când le este refuzat un loc de munca sau accesul la diverse resurse ale comunităţii locale, şi ca ei să împărtăşească speranţa şi dragostea lui Hristos cu familia şi prietenii.

Sursa: OpenDoorsUSA


Sursa: Djibouti – locul 50 în Topul Mondial al Persecuției” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Romani 12:15

Bucuraţi-vă cu cei ce se bucură; plângeţi cu cei ce plâng.

Anunturi evenimente

Resurse video