Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriE.A.U. – locul 40 în Topul Mondial al Persecuției

E.A.U. – locul 40 în Topul Mondial al Persecuției

De unde vine persecuţia

Există nivele de persecuţie foarte diferite pentru grupurile de creştini care trăiesc în Emiratele Arabe Unite (EAU).

Societatea din EAU este destul de tolerantă cu creştinii expati şi aceştia au libertatea de a se închina în mod liber. Convertiţii la creştinism dintre musulmani înfruntă greul persecuţiei şi sunt sub o mare presiune de a renunţa la noua credinţă, atât din partea propriilor familii cât şi din partea societăţii ca întreg.

Chiar dacă, după toate aparenţele, guvernul promovează un climat de libertate religioasă, sprijinul pe care acesta îl acordă religie islamice este un factor ce contribuie la persecuţia creştinilor.

Cum suferă creştinii

În funcţie de trecutul lor, creştinii trec prin grade diferite de persecuţie. Creştinii expati îşi pot practica în mod liber credinţa, însă există şi unele restricții. Ei sunt liberi să se închine şi să-şi practice credinţa în mod privat, însă le este interzis exprimarea publică a credinţei, predicarea sau rugăciunea în public.

Prozelitismul de orice fel este ilegal, astfel încât creştinii trebuie să fie precauţi şi să folosească multă înţelepciune atunci când interacţionează cu musulmanii.

Convertiţilor de la islam le este frică să-şi dezvăluie conversia. Datorită acestui fapt, există puţine ştiri despre creştini care să fie ucişi sau care să fi suferit violențe fizice pentru credinţa creştină.

Exemple de creştini

În ianuarie 2016, autorităţile locale au arestat şi deportat trei străini acuzaţi că „au predicat altă religie decât islamul”, în emiratul Sharjah.

Guvernul impune ca cei doi mari furnizori principali de internet din ţară să blocheze website-urile care sunt critice la adresa islamului sau cele dedicate altor subiecte religioase.

Rugaţi-vă pentru Emiratele Arabe Unite

Rugaţi-vă pentru liderii politici ai acestei ţări să aibă înţelepciune şi toleranţă şi să le permită tuturor locuitorilor acestei ţări să aibă opţiunea să-şi schimbe credinţa fără teamă de a fi persecutați.

Rugaţi-vă pentru autorităţi să fie vigilente şi să protejeze țara de influenţa grupărilor teroriste.

Rugaţi-vă pentru covertitii creştini, cărora le este frică să-şi facă credinţa în Isus publică. Purtaţi în rugăciune şi femeile musulmane, care adoptă credinţa creştină şi care pot rămâne fără nici un fel de protecţie şi mijloace de trai, şi, chiar mai rău, îşi pot pierde şi copiii.

Sursa: Open Doors USA


Sursa: E.A.U. – locul 40 în Topul Mondial al Persecuției” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Psalmi 112:5

Ce bine-i merge omului care face milă şi împrumută pe altul şi care îşi rânduieşte faptele după dreptate!

Anunturi evenimente

Resurse video