Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriGuvernul trebuie să ia atitudine pentru a preveni destrămarea familiei

Guvernul trebuie să ia atitudine pentru a preveni destrămarea familiei

Photo by Jessica Rockowitz on Unsplash

Conform Centrului pentru Justiție Socială (CSJ), factorii de decizie politică ar trebui să ia în considerare rolul familiei pentru rezolvarea celor mai grave probleme sociale ale Marii Britanii.

Cel mai recent studiu al Centrului pentru Justiție Socială arată că există o legătură între căsniciile destrămate și alcoolismul, sarcina în adolescență și lipsa de adăpost.

Tăcere din partea politicienilor

Studiul intulat „De ce este importantă familia”, arată că persoanele a căror familie s-a destrămat înainte de vârsta de 18 ani, au fost de două ori mai predispuse să ajungă fără adăpost.

„Dovezile sunt clare: destrămarea familiei stă la baza multor vieți distruse, aducând indivizii în cicluri generaționale de sărăcie și instabilitate.” – Centrul pentru Justiție Socială

Conform studiului, a fost de două ori mai probabil ca aceștia să ajungă să aibă probleme cu poliția și aproape la fel de probabil să se confrunte cu probleme cu alcoolul sau cu o sarcină în adolescență. AICI puteți citi întregul studiu în limba engleză.

Cercetătorii de la CSJ au declarat, însă, că „din partea politicienilor există numai tăcere”.

„Ideologie”

Grupul de experți a scos în evidență, de asemenea, că 83% dintre adulții britanici consideră că în abordarea problemelor sociale este necesar să existe familii mai puternice. În plus, aproape 70% dintre persoanele divorțate sunt de acord că destrămarea familiei este o problemă serioasă și că ar trebui făcute mai multe pentru a o preveni.

Iain Duncan Smith, președintele Centrului pentru Justiție Socială, a declarat că „politicienii sunt foarte neliniștiți dacă trebuie să vorbească despre destrămarea familiei. Politicienii, care au o viziune în această direcție sunt acuzați imediat că ar fi ideologi.”

Divorțul „fără vină”

În ciuda celor menționate mai sus, guvernul britanic continuă să forțeze adoptarea divorțului „fără vină”. Conform acestor propuneri, un soț care nu este de acord cu divorțul, nu are dreptul să conteste sau să încetinească procesul de divorț cu scopul reconcilierii.

În cadrul unui sondaj oficial privind propunerea, 83% dintre respondenți nu sunt de acord cu acest plan al guvernului. Dacă propunerea va fi adoptată ca lege, procedurile de divorț ar putea să dureze doar șase luni.

Sursa: The Christian Institute


Sursa: Guvernul trebuie să ia atitudine pentru a preveni destrămarea familiei” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Isaia 40:31

dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.”

Anunturi evenimente

Resurse video