Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriIndia: Violența împotriva creștinilor este în creştere în pragul alegerilor din 2019

India: Violența împotriva creștinilor este în creştere în pragul alegerilor din 2019

Două locuri de închinare ale creștinilor au fost vandalizate de către naționaliști hinduși în statele nordice indiene Uttar Pradesh și Assam în decurs de 2 săptămâni, anunță World Watch Monitor.

În data de 29 septembrie, o statuie a Sfântului Ioan Bosco, cunoscut drept Don Bosco, a fost profanată în orașul Tezpur, din Assam, regiune din nord-estul Indiei.

În data de 2 octombrie, un grup de 50-60 de persoane aparținând grupului hindus radical Hindi Yuva Shakti Sangathan a atacat biserica protestantă Sfântul Toma din Varanasi, regiunea Uttar Pradesh.”Ei au vandalizat proprietatea și l-au amenințat pe pastor că vor mai urma astfel de incidente, dacă nu se va opri din a converti oameni la creștinism”, a declarat pentru AsiaNews Sajan K. George, președintele Consiliului Global al Creștinilor Indieni (GCIC).

În regiunea Uttar Pradesh au avut loc cele mai multe atacuri violente împotriva creștinilor din India. 26 de atacuri au avut loc în prima jumătate a anului 2018. Motivele acestor acte violente sunt acuzații de „convertiri forțate”.

250 de activiști pentru drepturile omului din India au trimis o scrisoare deschisă către Antonio Guterres, secretarul general al ONU când acesta a vizitat India, în perioada 1-3 octombrie. În cadrul acestei scrisori, se menționează faptul că libertatea religioasă și politică a avut de suferit de când premierul Narendra Modi a ajuns la putere acum patru ani.

Aceste concluzii se regăsesc și într-un raport ONU din septembrie, în care este afirmat faptul că partidul guvernant Bharatiya Janata (BJP) „s-a implicat în incidente de violență împotriva membrilor comunităților dalite, musulmane, tribale și creștine”.

Grupurile de extremiști hinduși au fost încurajate de când a fost ales la putere de o majoritate covârșitoare partidul pro-hinduism BJP. Acest partid și-a interpretat succesul politic ca fiind un „mandat” pentru a avansa în interesul lor de a crea un stat hindus.

„Acest lucru a condus la o creștere și o accentuare a atitudinii anti-creștină din întreaga Indie, iar incidente precum cele menționate mai sus continuă să aibă loc și în peroada premergătoare alegerilor politice din 2019”, a declarat pentru AsiaNews Shibu Thomas, fondatorul Rețelei de Ajutorare în Persecuție (Persecution Relief Network). Rețeaua de Ajutorare a documentat cel puțin 1200 de incidente de discriminare împotriva creștinilor în ultimii doi ani.

„Potrivit cu afirmațile făcute de persecutori, creștinii nu au nimic de aface cu țara noastră. Grupările extremiste proclamă că India este o țară pentru hinduși, o națiune hindusă și că toți cei născuți aici trebuie să fie hinduși,” a spus Thomas. El a mai spus că partidul guvernant nu are ca unic scop să câștige alegerile următoare, ci vrea, de asemenea să păstreze ordinea socială – „tirania castelor”.

Mahatma Gandhi, activistul social care a condus mișcarea de independență a Indiei împotriva guvernării britanice, el însuși un hinduist, a protestat împotriva ideii despre India ca fiind o națiune hindusă.

„Presupunerea pe care o fac hindușii spunând că India a devenit acum o țară hindusă este eronată”, a scris el în iulie 1947. „India aparține tuturor celor care locuiesc aici. Dacă interzicem prin lege sacrificarea vacilor în India și exact opusul se întâmplă în Pakistan, atunci care va fi rezultatul? Să presupunem că ei vor cere ca hindușilor să li se interzică vizitarea templelor, deoarece închinarea la idoli este împotriva Shariei. Eu îl văd pe Dumnezeu chiar și într-o piatră, dar cum îi rănesc pe alții prin această convingere?”

Traducere de Gabriela Augustinov


Sursa: India: Violența împotriva creștinilor este în creştere în pragul alegerilor din 2019” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Isaia 40:31

dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.”

Anunturi evenimente

Resurse video