Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriIndonezia – locul 38 în Topul Mondial al Persecuției

Indonezia – locul 38 în Topul Mondial al Persecuției

De unde vine persecuţia

Mediul politic, cultural şi forţele religios concurează împreună pentru a-şi aduce aportul la persecuţia creştinilor din această țară din sud-estul Asiei. Partidele politico- religioase şi grupările islamice radicale exercită o influenţă puternică şi sunt responsabile pentru legislaţie, inspirată din legea Sharia, ți care este puternic defavorabilă creştinilor.

Grupările de radicali musulmani au o mare influenţă şi pot mobiliza mulţimi de sute de mii de oameni, aşa cum au făcut-o la protestele împotriva guvernatorului creştin al Jakartei, „Ahok”, care au avut loc între Septembrie 2016 şi Mai 2017, pentru o pretinsă blasfemie împotriva islamului.

Chiar dacă autorităţile centrale au anunţat intenţia lor de a înnăspri legislaţia privind blasfemia, cele mai multe probleme pentru credincioşii creştini apar la nivelul comunităţilor în care aceştia trăiesc, în confruntările cu grupările radicale locale.

Cum suferă creştinii

Deşi persecuţia violentă afectează doar un procent relativ mic din populaţia creştină din Indonezia, situaţia credincioşilor în ansamblu s-a deteriorat în ultimii ani. Acest fapt este foarte vizibil în locuri precum Java de Vest, unde grupările islamiste radicale sunt extrem de puternice şi au o influenţă ridicată asupra societăţii şi lumii politice. Aceste grupări radicale se împotrivesc şi cauzează multe probleme bisericilor care sunt active în lucrarea de evanghelizare în rândul musulmanilor, şi pun presiune pe autorităţi să respingă cerererile creştinilor de a ridica clădiri de biserici.

Nou convertiţii la creştinism, care vin din islam, sunt persecutaţi de familiile lor, persecuţie care se exercită asupra lor în mod special prin izolare şi abuz verbal.

Exemple de creştini

Există mai multe rapoarte despre creştini care au fost sechestraţi de familie, fără posibilitatea de a comunica. În multe dintre aceste cazuri, credincioşii sunt ţinuţi izolaţi pentru câteva săptămâni, iar unii dintre ei sunt chiar alungaţi din familie.

Copii creştinilor sunt adesea ostracizaţi şi abuzaţi verbal. În unele zone, familiile musulmane le interzic propriilor copii să se joace cu prietenii lor creştini, pentru că îi consideră „infideli”. Există cazuri când copii creştinilor sunt ridiculizaţi de către profesorii lor şi puşi să stea în spatele clasei în timpul orelor.

În Noiembrie 2016 un atacator a aruncat un cocktail Molotov în clădirea bisericii Oikumene din Samarinda, Kalimantanul de Est, ucigând o fetiţă în vârstă de doi ani şi rănind alţi trei copii cu vârste până în patru ani.

În mai 2017, „Ahok”, guvernatorul creştin al Jakartei, a fost pedepsit cu doi ani de închisoare pentru vina de a fi făcut un pretins comentariu blasfemiator în Septembrie 2016.

Rugaţi-vă pentru Indonezia

Rugaţi-vă pentru copiii creştinilor care studiază în şcolile publice şi care sunt adesea discriminaţi şi le sunt puse note sau calificative mai mici decât cele care le merită la teste sau atunci când sunt ascultaţi. Notele mici îi împiedică să obţină slujbe de funcţionari publici după ce vor absolvi şcolile. Rugaţi-vă pentru ca ei să fie încurajaţi, mângâiaţi, să aibă speranţă şi să rămână puternici în credinţă.

Rugaţi-vă pentru creştinii nou-convertiti de la islam, care trec printr-o grea persecuţie pentru a renunţa la noua credinţă. Rugaţi-vă că ei să aibă acces la Biblii şi să se integreze într-o adunare creştină unde să crească în credinţă şi dăruire. Rugaţi-vă pentru bisericile care nu pot obţine o clădire unde să se poată aduna pentru închinare.

Indonezia este cea mai mare ţară musulmană din lume. Rugaţi-vă pentru toţi cetăţenii musulmani ai acestei ţări, ca ei să-l cunoască pe Isus Hristos.

Sursa: OpenDoorsUSA


Sursa: Indonezia – locul 38 în Topul Mondial al Persecuției” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Romani 15:5-6

Dumnezeul răbdării şi al mângâierii să vă facă să aveţi aceleaşi simţăminte unii faţă de alţii, după pilda lui Hristos Isus, pentru ca toţi împreună, cu o inimă şi cu o gură, să slăviţi pe Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos.

Anunturi evenimente

Resurse video