Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriInterMEDIcus a adunat medici din 12 țări la Odessa, Ucraina 

InterMEDIcus a adunat medici din 12 țări la Odessa, Ucraina 

Tabăra Internațională a Tinerilor Medici Creștini InterMEDicus 2018 a adunat la Odessa peste 150 de participanți din 12 țări. Evenimentul aflat la a III-a ediție a fost găzduit de baza de odihnă „Vara Binecuvântată“, în perioada, 6-11 august, pe malul Mării Negre.

La eveniment au participat studenți, rezidenți și medici calificați din: Ucraina, Moldova, România, Belarus, Georgia, Germania, Olanda, SUA, Kirgistan, Rusia și alte state. InterMEDicus este evenimentul care s-a născut din nevoia de a echipa medicii creștini să fie promotorii valorilor moral spirituale în sistemul de sănătate.

„Medicii creștini în lumea post-modernă“ – este motto-ul sub ghidarea căruia participanții au fost provocați să continue să fie sursa de bunătate născută din dragostea lui Cristos pentru fiecare pacient. Programul flexibil al evenimentului a oferit zilnic seminare tematice medicale, seminare biblice, schimb de experiență și timp pentru odihnă fizică, emoțională, intelectuală și spirituală într-o atmosferică feerică pe malul Mării negre.

Printre temele abordate la seminarele de specialitate sau numărat:

 • Influența temperamentului asupra vieții spirituale
 • Cum să facem față stresului
 • Reforma medicală din punct de vedere Biblic
 • Medicina personalizată: de la teorie, la practică
 • Tulburări legate de dependența alimentară
 • Medicul misionar: oportunități de Evanghelizare
 • Consecințele emoționale ale avortului
 • Biblia și medicina
 • Numele și Caracterul lui Dumnezeu
 • Freudianismul și antropologia creștină
 • Conducător sau lider?
 • Misiunea în profesie și altele.

Ecourile evenimentului exprimă emoții pozitive. Este prima ediție a acestui eveniment organizat pe malul mării, iar amprenta asupra impresiilor lăsate sunt pe măsură. Unii tineri au rămas un pic dezamăgiți că nu puteau fi la mai multe seminare în aceeași zi. Participanții au apreciat înalt vorbitorii și temele abordate, iar timpul oferit pentru mare a fost mai mult decât suficient.

„Au trecut deja câteva zile de la încheierea conferinței, dar oamenii continuă să îmi scrie impresii foarte emotive. Au rămas foarte impresionați de structura programului. Ne-am dorit mult să avem speakeri buni și suficient timp pentru seminare și timp liber, iar reacțiile lor ne confirmă că la această ediție ne-a reușit. Am ales acest format și locația pentru ca medicii să aibă timp să se restaureze fizic, emoțional și spiritual“, ne-a declarat Roman Smirnov, medic stomatolog în Odessa, unul din membrii comitetului organizatoric din Ucraina.

Unul dintre cele mai mari grupuri a fost delegația din Belorusia formată din 35 de participanți condusă de Artem Adamenco.

InterMEDicus pe malul mării a fost cu adevărat o experiență unică. Am creat acest concept pentru ca să oferim tinerilor specialiști încurajare, schimb de experiență cu colegii lor din alte țări, o abordare biblică asupra subiectelor actuale din domeniul medical și desigur odihnă. Medicii sunt categoria cel mai mult expusă la ardere profesională, pentru că ei ascultă și inhalează durerea altor oameni, aceasta ajunge să îi copleșească. Asemenea evenimente sunt o necesitate acută pentru a ne restaura, pentru a ne reîncărca emoțional, fizic și spiritual bateriile. În calitate de creștini, prin organizarea acestor evenimente, vrem să accentuăm că avem la dispoziția noastră cea mai mare sursă de putere – Dumnezeu. Însuși Domnul nostru Isus Hristos a văzut durerea și nevoile oamenilor, s-a atins de ei cu dragoste și i-a vindecat. Avem aceeași misiune pe pământ prin profesarea medicinei și pentru aceasta trebuie să fim echipați nu doar tehnic și intelectual, dar și spiritual. Dincolo de toate descoperirile moderne în domeniul nostru, avem la dispoziție modelul perfect și sursa desăvârșită, care ne învață, ne dă pricepere în fiecare situație, să fim mâinile lui Isus pentru pacienții noștri. Îmi doresc ca fiecare participant la aceste evenimente să conștientizeze deplin acest lucru și să meargă la locul de muncă ca în misiune, cu gândul de a atinge nu doar trupul, dar și sufletul, emanând dragostea lui Isus“, ne-a declarat Artem Adamenco, anesteziolog în secția de reanimare a Centrului Cardiologic din Gomel, Belorusia.

InterMEDicus? O gură de aer proaspăt în tumultul rutinei profesionale. Străini, care au devenit prieteni și prieteni, care au devenit familie. Decizii noi pentru probleme vechi și neschimbabile, Cuvântul lui Dumnezeu veșnic și suficient. Mulțumesc lui Dumnezeu și organizatorilor pentru privilegiul de fi parte din acest eveniment“, este mesajul Liubei, medic de urgență din Rovno, Ucraina.

„Când mă voi întoarce acasă, în Georgia, voi putea fi mai eficientă și voi putea mărturisi cu mai multă pasiune pe Isus la locul meu de muncă“, ne-a împărtășit Ana Begrelishvili, din Gori, Georgia – baștina dictatorului Iosif Stalin. 

Fiecare dimineață, începea cu aprofundare în tainele Cuvântului lui Dumnezeu. Medicii au fost provocați să fie misionari la locul lor de muncă, să își asume practicarea medicală ca o chemare pe câmpul Evangheliei, dăruindu-se cu dedicare și prin blândețea lor să cucerească inimile îndurerate a celor pe care îi tratează.

Ghidul prin paginile Sfintelor Scripturi a fost pastorul Miroslav Pieter, fiu de stomatolog, magistru în teologie cu specializare în Jurnalismul Creștin. Profesor la Seminarul Biblic din Odessa și la Colegul Biblic din Transcarpatia. Pastorul Bisericii Baptiste din Buștinsco și liderul clubului pentru tineri „Navigator“. Dânsul a provocat tinerii să privească la carieriștii Bibliei și să le calce pe urme, fără frică, de mână cu Isus.

„Priviți la carieriștii Bibliei: Iosif, Daniel, Neemia, Solomon… Nu tot timpul le-a mers bine, dar sunt și azi o mărturie vie pentru noi. După ei avem un model desăvârșit – Isus. Pe Isus îl poți îngropa doar pentru trei zile, după care El va învia și odată cu El învie și speranța ta, bucuria ta. Știu că în țara noastră unde corupția este aerul cu care respirăm, nu este ușor să fii un medic tânăr într-un sistem atât de învechit, dar dacă mergi de mână cu Isus? Scoptul tău cu care trebuie să mergi în fiecare zi la lucru trebuie să cuprindă minim trei perspective: Să proslăvești pe Dumnezeu prin profesarea ta, să slujești aproapele și să te asiguri cu pâinea cea de toate zilele. Așa a făcut Isus, Pavel… Știți care este cea mai bună profesie pentru a vesti Evanghelia? Stomatologia! Tatăl meu a fost stomatolog, el a câștigat mulți oameni pentru Cristos. Pacientul vine, se așează pe scaun, doctorul îi spune să deschidă larg gura și urmează minim 45 de minute de evanghelizare, fără nici un semn de repost. Folosiți acest privilegiu maxim pentru Împărăția Evangheliei. Să fii medic înseamnă să ai marele privilegiu să fii misionar și mângâietor, de luni, până sâmbătă. Profitați de această oportunitate“, a provocat medicii, pastorul Miroslav Peiter din zona Transcarpatia, Ucraina.

Să fie cei mai buni profesioniști în generația lor, tinerii au fost încurajați și de sociologul, liderul Mișcării Internaționale „Misiunea în Profesie“, Den Gorenkov.

„Catolicii au un conceput așa numita Triada Misionară. Ei au cucerit foarte multe teritorii în campaniile lor misionari cu acest format. Preot, Doctor și Învățător era componența obligatorie e fiecărei călătorii misionare. Uneori misionarul le exersa pe toate trei, dar aceste trei profesii nu trebuiau să lipsească nicidecum într-o lucrare misionară. Această formulă a dat un impact mondial misiunii catolice, dovedindu-se în timp a fi foarte eficientă. Dacă ești cel mai bun în ceea ce faci, oamenii au încredere în tine. Dacă au încredere în tine, au încredere și în valorile tale. Succesul acestei Triade Misionare este valabil și astăzi. Dumnezeu și astăzi folosește și vrea să folosească oameni capabili, bine pregătiți, profesioniști de cea mai înaltă talie. Dumnezeu întotdeauna unește într-o lucrare mai multe profesii, împreună suntem mai vizibili, mai eficienți. Dumnezeu binecuvântează slujirea noastră de luni, până vineri sau sâmbătă seara în fiecare zi, ne înnoiește puterile și ne folosește în viața altor oameni. Vă încurajez să cereți pastorului să vă viziteze la locul vostru de muncă și să se roage pentru voi. Sunteți misionari full-time, nu doar un medic, învățător sau croitor. Cereți bisericii să se roage pentru dvs și bătăliile cu care vă confruntați la locul de muncă, ca prin toate să rămâneți biruitor. Ca și misionar, aveți nevoie de acest suport spiritual tot timpul“, a încurajat participanții, Den Gorenkov.

„Nu există profesie mai potrivită pentru misiune, decât medicina. De aceea, investim în studenții la medicină și tinerii specialiști din acest domeniu pregătindu-i pentru a fi lideri în breasla lor și echipându-i pentru a fi misionari la locul lor de muncă“, susține pe pagina oficială unul din sponsorii evenimentului Mission Eurasia Field Ministries. 

Evenimentul a fost organizat de Asociația Tinerilor Medici Creștini din Ucraina, Societatea Interconfesională a Medicilor Creștini „Emanuil“ din Republica Moldova și Societatea Creștină Medicală din Belorusia în parteneriat cu ICMDA, Mission Eurasia, ABWE.


Sursa: InterMEDIcus a adunat medici din 12 țări la Odessa, Ucraina ” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

1 Petru 1:18-19

căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană.

Anunturi evenimente

Resurse video