Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriIntoleranţă în creştere în America față de creștinism: pastor forţat să renunțe...

Intoleranţă în creştere în America față de creștinism: pastor forţat să renunțe la publicitatea prin care anunța o evanghelizare

Pastorul Greg Laurie a fost forţat să renunţe la câteva panouri cu afişe în care era înfăţişat ţinând o Biblie în mână şi prin care anunţa o evanghelizare, eveniment intitulat SoCal Harvest, care va avea loc în curând.

Panourile au fost amplasate de către o companie de publicitate stradală numită Irvine Company, la cunoscut mall Fashion Island din sudul Californiei.

Evenimentul va avea loc între 17 -19 august pe Angel Stadium iar organizatorii aşteaptă zeci mii de oameni să participe.

Iniţial, compania de publicitate a fost de acord să amplaseze panourile prin care era anunţat evanghelizarea.

Totuşi, în urma unor reclamaţii privind imaginile religioase din anunţ, inclusiv după ce s-ar fi primit chiar și o „ameninţare serioasă”, compania de publicitate a solicitat modificarea afişelor. Organizatorii Harvest s-au conformat solicitării şi au transmis noi afişe în care pastorul Greg Laurie apare fără a mai ţine o Biblie în mână. Se pare însă că această schimbare nu a fost suficientă şi Irvine Company a decis înlăturarea lor completă.

„Afişele nu aveau nimic religios,” a spus John Collins, director executiv al Harvest pentru CBN News.

Biblia care era în mâna pastorului Laurie nu avea o cruce desenată pe ea sau vreun alt simbol religios, nici măcar nu avea cuvântul „Biblie” scris pe ea.

„Am simplificat afişele, am lăsat doar datele evenimentului şi numele artiştilor care vor cânta la eveniment. Însă ei au revenit şi ne-au spus că trebuie să le înlăture complet, şi că ne dau banii înapoi.”

Deşi organizatorii sunt dezamăgiţi că aceste panouri au fost date jos, totuşi Collins spune că acest lucru se datorează mai mult societăţii în care am ajuns să trăim, în care intoleranţa împotriva credinţei creştine este în creştere, şi este mai puţin vina companiei de publicitate.

S-a ajuns până acolo încât doar simpla invitaţie adresată oamenilor de a veni la un eveniment care le-ar putea schimba viaţa, poate crea reacții negative cu puternic impact social.

Anul acesta va avea loc cea de-a 29-a evanghelizare SoCal Harvest, ceea ce o face cel mai lung eveniment de acest fel organizat la scară mare în America.

La aceste evanghelizări participă în medie 90.000 – 100.000 de oameni care au şansa să audă Cuvântul Evangheliei, şi cam 10% dintre aceştia vin în faţă atunci când se face chemarea de a veni la pocăinţă şi credinţă în Isus Hristos.

Sursă: CBN News

 


Sursa: Intoleranţă în creştere în America față de creștinism: pastor forţat să renunțe la publicitatea prin care anunța o evanghelizare” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Isaia 40:31

dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.”

Anunturi evenimente

Resurse video