Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriIordania – locul 21 in Indexul Mondial al Persecuției

Iordania – locul 21 in Indexul Mondial al Persecuției

De unde vine persecuţia

Foştii musulmani care s-au convertit la creştinism în Iordania suferă persecuţie din partea întregii societăţi, însă persecuţia începe de regulă în propria familie. Ca şi în alte societăţi musulmane, membrii familiei persecută în mod violent pe cel care părăseşte islamul și, în unele cazuri, se poate ajunge chiar şi la crimă. Atât familia cât şi prietenii apropiaţi îl vor raporta pe cel convertit la autorităţi, care vor începe presiunile pentru a-l determina să renunţe la creştinism şi să se întoarcă la islam.

Cei convertiţi sunt consideraţi în continuare musulmani şi vor fi în mod constant admonestaţi în speranţa că vor renunţa şi „îşi vor veni în fire”. Unii lideri creştini fac presiuni asupra creştinilor evanghelici, pentru ca aceştia să îşi ţină credinţa privată şi să nu evanghelizeze, de frică a nu stârni reacţii violente ale musulmanilor împotriva tuturor creştinilor.

Cum suferă creştinii

Creştinii care fac parte din bisericile tradiţionale, ortodoxe sau catolice, se bucură de o oarecare libertate în Iordania, cu toate acestea ei sunt discriminaţi. Creştinii care s-au convertit de la islam suferă greul persecuţiei dar, cu toate acestea, ei sunt şi cei al căror număr continuă să crească. În ultimii ani situaţia lor a continuat să se înrăutăţească. Orice proclamare într-un spaţiu deschis a credinţei în Isus Hristos poate avea consecinţe serioase asupra integrității celor care o fac, se poate ajunge la bătăi, arestări sau chiar crime.

Adunările evanghelice, baptiste şi cele penticostale au de înfruntat multă împotrivire pentru că ele sunt cele care iau în serios misiunea de a evangheliza.  Autorităţile iordaniene nu recunosc aceste biserici şi, de multe ori, cei care îi persecută scapă fără a fi pedepsiţi în vreun fel.

Exemple de creștini

Să îţi mărturiseşti credința creștină printre musulmani poate fi o activitate periculoasă. Cu toate acestea pastorul Rashad şi-a luat asupra lui sarcina de a împărtăşi dragostea lui Dumnezeu în fiecare zi, oriunde ar merge.

Totul a început acum 10 ani cu o rugăciune: „Doamne am o dragoste specială pentru musulmani, adu-i te rog la mine.”

Aproape imediat Dumnezeu i-a şi răspuns. Un gând puternic a pus stăpânire pe mintea lui Rashad: „De ce vrei să vină musulmanii la tine? Du-te tu la ei.”

Începând de atunci, el a străbătut Iordania în lung şi în lat, concentrându-se în special pe zonele rurale, cât mai îndepărtate de cele urbane, locuri unde nu există nici un creştin şi unde oamenii nu auziseră niciodată de dragostea lui Dumnezeu.

Într-unul din satele vizitate, copii care l-au întâmpinat au crezut că este american sau englez, şi nu puteau pricepe cum de vorbea araba aşa de bine. Ei credeau că nu există creştini iordanieni.

„Există o mare sete după Cuvântul lui Dumnezeu. Peste tot unde mă duc oamenii îmi cer Biblii.”

Prin slujirea lui Rashad, mulți musulmani se închină acum lui Hristos, de multe ori în secret. Unii se întâlnesc în biserici de casă, lucru care oricum este dificil de realizat, pentru că este greu de ţinut secret o adunare de persoane într-o societate unde membrii comunităţii sunt foarte apropiaţi unii de alţii.

Pastorul Rashad: „Da, este periculos. Însă noi credem în siguranţa care ne-o oferă Dumnezeu, nu în ceea pe care am putea să ne-o asigurăm noi înşine.”

De asta el refuză, de multe ori,  organizarea altor întâlniri ale bisericii, în afara unei întâlniri de închinare săptămânală. „Pericolul organizării, studiilor biblice, grupurilor de femei şi altele de acest fel în clădirea bisericii este că le dă oamenilor ideea că ar trebui să se întâlnească între patru ziduri cât mai des posibil. Hristos ne cheamă să mergem în lume cu Evanghelia. Credincioşii trebuie să-şi părăsească zona de comfort şi să se ducă acolo unde sunt oameni care trebuie să audă Evanghelia,” a spus Rashad.

Rugaţi-vă pentru Iordania

Rugti-vă pentru creştinii convertiţi de la islam care sunt interogaţi de poliţie, sau care sunt răpiţi sau abuzaţi de către propriile familii. Rugaţi-vă ca Dumnezeu să le dea protecţie şi alinare.

Rugaţi-vă pentru refugiaţii care îşi caută adăpost în Iordania, ca aceştia să aibă ocazia de a auzi Evanghelia şi de a răspunde la dragostea lui Hristos.

Rugaţi-vă ca musulmanii să fie atinşi de dragostea lui Dumnezeu care se arată în mărturisirea vecinilor lor creştini, ca prin aceştia ei să fie atraşi la Hristos.

Sursa: OpenDoorsUSA.org


Sursa: Iordania – locul 21 in Indexul Mondial al Persecuției – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Romani 12:15

Bucuraţi-vă cu cei ce se bucură; plângeţi cu cei ce plâng.

Anunturi evenimente

Resurse video