Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriJurnal de Misiune: Nagaye – Pace din Etiopia

Jurnal de Misiune: Nagaye – Pace din Etiopia

Vă salut în Numele Domnului Isus și a scumpilor frați și surori în Domnul de aici din grupul Ale, situat în partea de Sud-Vest a Etiopiei.

Nagaye! (Pace!)
Nagaye, Waako kanasama. (Pace, slavă Domnului!)

Acesta e salutul de aici, dintre creștini, mulțumești Domnului pentru că este pace. Poate unii dintre voi ați auzit și v-ați și rugat deja pentru situația politică din Etiopia. Nu este aici locul și nu aș vrea să dau prea multe detalii însă aș dori să încep prin a vă ruga din toată inima să mijlociți pentru Etiopia și liderii ei, ca Dumnezeu să îi călăuzească în găsirea soluțiilor celor mai bune. Rugați-vă ca în mijlocul acestor împrejurări tumultuoase Împărăția Lui să se extindă și să se arate prin alegerile noastre ale tuturor celor care chemăm pe Dumnezeul cel Viu drept Tată.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, sunt aici din 30 Aprilie 2009. Scopul pentru care am venit aici este să mă pun la dispoziția planurilor Lui Dumnezeu cu privire la națiunea Ale. Începând din ianuarie 2010, le-a fost recunscut dreptul constituțional de a se auto-administra ceea ce a deschis ușile dezvoltării limbii literare, a limbii scrise Ale. Până în 2012 această limbă a fost o limbă orală. Dezvoltarea unei ortografii și a unui mod de scriere a limbii aprobat de comunitate a fost ceea ce a trebuit să aibă loc. Prin Harul Lui, El mi-a îngăduit să fiu parte al acestui proces împreună cu echipa de traducători ai Noului Testament aleasă de reprezentanții bisericilor.

Este un proces sinuos de a încerca mereu să spui și mai ales să scrii lucruri care nu au mai fost spuse sau scrise niciodată. Cineva a spus pe bună dreptate că Biblia tradusă în limba maternă este o invitație permanentă la înnobilare, pentru că principiile Împărăței devin clare și pe înțelesul inimii fiecăruia. Biblia în limba maternă este cel mai bun misionar cu putință pentru că nu este niciodată considerat străin si nici nu v-a trebui într-o bună zi să plece. După bogățiile Harului Său ne-a ales să fim conlucrători cu El pentru aducerea în ființă a unui misionar cu mult mai bun decât mine: Cuvântul Lui Dumnezeu în limba Ale.

Îi mulțumim Domnului  pentru printarea Evangheliei după Marcu. Planul nostru inițial a fost să o lansăm odata cu Filmul Isus dar evenimentele tensionate ne-au făcut să renunțam la idee. Rugați-vă să putem avea mai întâi un timp de invățare a Scriptului limbii Ale pentru evangheliști din Biserică care pot învăța pe alții. Apoi dorim să putem vinde cartea la prețul de 30 de birr(aproape 1$), tuturor celor care sunt interesați.

În paralel am înregistrat audio citirea dramatizată a Evangheliei după Marcu precum cea a Evangheliei după Ioan. Acum sunt disponibile în format MP3 pentru toți cei interesați, putând fi ascultate pe telefoane mobile sau orice alt fel de MP3 player. Rugați-vă ca în viitor grupuri de citire și ascultare a Evangheliei să fie organizate în toate congregațiile.

Pentru deținătorii de smart phone am dezvoltat un app ce a pus împreună textul și înregistrarile noastre audio. Această aplicație îi dă posibilitatea utilizatorului să audă textul citit în timp ce este arătat pe ecranul smart phone-ului. Deși în număr limitat utilizatorii au apreciat și apreciază foarte mult acest program găsind-ul foarte folositor.

La cererea bisericii locale, pentru anul viitor am dori să publicăm toate cele patru Evanghelii. De asemenea Crezul apostolic și rugăciunea Tatăl nostru să fie anexate cărții respective. Rugați-vă pentru noi: Evanghelia după Luca e verificată de consultant până la capitolul 22 iar acum cu echipa de traducători și revizuitori lucrăm intens pregătind Evanghelia după Matei. Sunt multe de făcut pentru a le face gata de printare și am dori să vă cerem ajutor în rugăciune, să fim păziți de ispite și alte lucruri care pot perturba ritmul de muncă.

Îi mulțumim Domnului pentru realizarea Filmului Isus în limba Ale. Pe data de 13 mai a.c. a avut loc premiera Filmului Isus în Wolango, orașul capitală a națiunii Ale. A fost un eveniment salutat de toți, unii cu mai mult sau mai puțin entuziasm. Liderii guverului local nu doar că au fost prezenți dar au găsit de cuviință să ne onoreze în fața tuturor pentru eforturile noastre în promovarea limbii Ale. Liderii bisericii ortodoxe au considerat evenimentul o provocare și au instigat mulțimile împotriva noastră și a musafirilor ce au venit pentru premiera Filmului. Politia a intervenit si din fericire nu au fost victime. În seara premierii filmului soldați înarmați au fost împrejurul nostru. Atmosfera a fost foarte tensionată iar unii reprezentați ai guvernului prezenți acolo ne-au rugat să scurtăm Filmul; am vizionat doar jumătate. Acum filmul este disponibil în format MP4 tuturor celor interesați. Impresia generală a celor ce au vizionat filmul este de obicei foarte pozitivă. Deși o creație omenească filmul este folosit de Dumnezeu ca o plasă mare de prins pește, și fie ca mulți să cadă în ea. Este tare special să îl auzi pe Isus, la un moment dat salutând în limba Ale: Korunga, nagaye! Este un salut familiar și cald care îl face pe Isus să fie unul dintre noi, de parcă te-ai aștepta să îl întâlnești data viitoare în piață.

Ca rezultat al acestor conflicte, colaborarea noastră interconfesională pentru scopul traducerii Bibliei are de suferit. Cred că din partea credincioșilor ortodoxi localnici nu a fost și nu este nici o problemă dar liderii bisericești sunt cei care privesc cu suspiciune orice colaborare cu protestanții. Aduc înaintea vostră aceste realități și vă rog să vă rugați așa cum vă v-a îndruma Duhul. Fie ca voia Lui să se facă pentru ca Împărăția lui să vină iar Numele Său să fie vorbit de bine, precum în ceruri așa și pe pământ. Îmi este nespus de greu să scriu despre aceste lucruri.

În El cu drag, a voastă Lumi

P.S. Acum când trimit aceste rânduri sunt în Arba Minch, unde demonstrații au loc pentru susținerea noului prim ministru. Rugați-vă pentru ca toate lucrurile să se întâmple dupa voia Domnului.


Sursa: Jurnal de Misiune: Nagaye – Pace din Etiopia” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

1 Petru 1:18-19

căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană.

Anunturi evenimente

Resurse video