Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriJurnal de Misiune Wycliffe: Duminica Misiunii la Biserica Vestea Bună din Cluj-Napoca

Jurnal de Misiune Wycliffe: Duminica Misiunii la Biserica Vestea Bună din Cluj-Napoca

În perioada, 7-13 noiembrie 2019, purtăm pe mâini de rugăciune evenimente, nevoi, popoare și misionari români care lucrează pentru lărgirea Împărăției Evangheliei prin traducerea Bibliei. Nu treceți cu vederea această listă proaspătă pentru săptămâna care vă stă în față! Până joia viitoare, rugați-vă în fiecare zi pentru una din aceste cauze și contribuiți la cucerirea noilor teritorii pentru Cristos și revenirea Lui pe Nori, atunci când  Evanghelia va ajunge la fiecare făptură.

Duminica Misiunii la Biserica Vestea Bună din Cluj-Napoca
Pe 10 noiembrie 2019, sunteți invitați la Duminica Misiunii, la Biserica Vestea Bună din Cluj-Napoca, dimineaţa de la 9.00 – 12.00 și după-amiaza de la 18.00 – 20.00. Ruben Dubei, directorul Asociației Wycliffe România va vorbi despre lucrarea de traducere a Bibliei la programul de seară. Rugați-vă pentru o părtășie binecuvântată. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să sensibilizeze inimile credincioșilor din România să simtă durerea lui Dumnezeu pentru cei pierduți. Rugați-vă ca bisericile să răspundă în mod activ la porunca Domnului Isus de a face ucenici din toate neamurile.

Ziua mondială de rugăciune Wycliffe: Global
În fiecare an, pe 11 noiembrie sau în jurul acestei date, organizațiile Alianței Globale Wycliffe împreună cu alte organizații partenere din întreaga lume își dedică timp să-I mulțumească lui Dumnezeu și să-și prezinte cererile înaintea Lui. „Harul” este tema pentru Ziua Mondială de Rugăciune Wycliffe din acest an. O chemare specială, „Chemare la rugăciune – har” de Dr. Kirk Franklin, Directorul Executiv al Alianței și alte resurse de rugăciune pentru „Ziua de rugăciune” din acest an sunt disponibile pentru a încuraja oamenii să se roage. Oricine este invitat să se alăture să aducă mulțumiri lui Dumnezeu și să se roage pentru traducerea Bibliei și domeniile conexe din întreaga lume. Rugați-vă ca scopurile lui Dumnezeu să fie dezvăluite și împlinite în traducerea Bibliei pe măsură ce Îl căutăm în rugăciune.

Instruire pentru misiunea lui Dumnezeu: Tonga
Lăudați-L pe Domnul pentru cooperarea și parteneriatul dintre Wycliffe Noua Zeelandă și Misiunile Wycliffe Tonga în derularea cursului Kairos în ultimii doi ani în Tonga. Ca urmare a acestui program de instruire, mulți dintre cei care au participat au ajuns să cunoască mai mult despre traducerea Bibliei și despre misiuni în general. Rugați-vă ca această conștientizare să conducă la un răspuns mai mare din partea celor din Tonga pentru a trimite și a sprijini oamenii lor să participe la misiunea lui Dumnezeu.

Forumul Agențiilor Biblice: Pacific
Societatea Biblică din Australia găzduiește Forumul Agențiilor Biblice din Pacific, între 13 și 15 noiembrie, la Nadi, Fiji. Printre organizațiile care intenționează să participe la forum se află SIL, Wycliffe Global Alliance, Compania Seed și Credința vine în urma auzirii. Se vor face prezentări despre lucrarea din prezent și planuri referitoare la nevoile rămase de traducere a Bibliei în Pacific. Rugați-vă pentru un spirit de unitate și înțelegere, în timp ce participanții colaborează și caută modalități de maximizare a eforturilor de a ajunge la oamenii care încă nu au Cuvântul lui Dumnezeu în limba inimii lor. Rugați-vă pentru o perioadă bogată de dezvoltare și construire de prietenii. Rugați-vă ca fiecare să primească un curaj reînnoit și pasiune pentru traducerea Bibliei în Pacific.

Tranziții: Papua Noua Guinee
În perioada 23 noiembrie – 7 decembrie, alegătorii la Referendumul Bougainville vor decide dacă Regiunea Autonomă Bougainville (ARoB) va rămâne parte din Papua Noua Guinee sau va deveni o națiune independentă. Rezultatele referendumului vor fi declarate în decembrie. Asociația de traducere a Bibliei din Papua Noua Guinee (PNGBTA) are în prezent șase proiecte de traducere a Bibliei pe insulă. Rugați-vă pentru traducătorii din proiectele Taku’u, Uisai, Sibe, Saposa, Petatz ​​și Teop în timp ce trec prin acest proces. Rugați-vă ca progresul traducerii să continue neîntrerupt ca vorbitorii acestor limbi să aibă în curând Cuvântul lui Dumnezeu. Rugați-vă pentru înțelepciune pentru liderii PNGBTA, în timp ce lucrează cu traducătorii și caută cel mai bun mod de a-i încuraja și susține.

Nevoi critice de personal: Noua Zeelandă
Multe organizații ale Alianței Globale Wycliffe trimit personal pentru a sluji în lucrarea de traducere a Bibliei în alte părți ale lumii. Lăudați-L pe Domnul pentru rolul important pe care îl au în trimiterea oamenilor, rugându-se și susținându-i în acest fel și în multe alte moduri tangibile. Wycliffe Noua Zeelandă este una dintre aceste organizații ale Alianței. Se confruntă cu mai multe nevoi critice de personal administrativ. O persoană care slujește de mult timp într-un rol cheie se mută în altă parte a țării. O parte din personalul în vârstă caută să se pensioneze sau să-și reducă volumul de muncă. Rugați-vă ca Domnul să trimită oameni cu o inimă care să slujească și cu abilitățile și experiența potrivită ca să ocupe aceste roluri cât mai curând posibil.

Povestiri orale din Biblie pentru Crăciun: Papua Noua Guinee
Șase comunități lingvistice din provincia vestică din Papua Noua Guinee au acum povestiri biblice despre Crăciun pentru a le împărtăși oamenilor lor. Povestitorii orali ai Bibliei (OBS) în limbile Aekyom, Arammba, Suki, Gobasi, Samo și Kubo au învățat și au realizat povestirile de Crăciun din Evanghelia după Luca în cadrul atelierului OBS din noiembrie. Rugați-vă ca atunci când acești povestitori ai Bibliei se vor întoarce acasă, vor avea oportunități de a împărtăși povestirile cu oamenii lor. Rugați-vă ca, în urma ascultării acestor povestiri, oamenii din aceste comunități lingvistice să răspundă Cuvântului lui Dumnezeu și să se angajeze să-L urmeze pe Domnul.

Sursa: Wycliffe România 


Sursa: Jurnal de Misiune Wycliffe: Duminica Misiunii la Biserica Vestea Bună din Cluj-Napoca” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Isaia 40:31

dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.”

Anunturi evenimente

Resurse video