Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriJurnal de Rugăciune pentru copiii familiilor creștine persecutate din întreaga lume

Jurnal de Rugăciune pentru copiii familiilor creștine persecutate din întreaga lume

Zi de zi irosim atât de mult timp prețios. Fie că așteptăm în stație, mergem o oră în transportul public sau stăm în rând la bancă, cel mai mulți dintre noi aleg să stea cu nasul în telefon. Ce ar fi să calculăm tot acest timp și să antrenăm mintea noastră în rugăciune? Săptămânal publicăm pe ȘtiriCreștine.ro două Jurnale de Rugăciune, pentru Biserica Persecutată și pentru Traducerea Bibliei. Fiecare din aceste jurnale conțin câte un motiv de rugăciune pentru fiecare zi a săptămânii. Vă provocăm că exersați, să le salvați în telefon și zilnic să purtați aceste nevoi în timpul pe care îl pierdeți în alergarea noastră zilnică. Atunci când ne focusăm pe rugăciune și lumea noastră aglomerată și stresantă va deveni mai liniștită. Iată noua listă de rugăciune privind Biserica Persecutată pentru săptămâna care ne stă în față!

Duminică, 17 martie

Tată ceresc, ne rugăm pentru copiii familiilor creștine persecutate din întreaga lume. Fii Tu protectorul și mângâietorul lor în fața pericolelor. Ajută-i pe acești micuți să scape de sărăcie și analfabetism și asigură-le un mediu de învățare sigur și educativ, în care să poată crește în credința creștină, pe măsură ce dobândesc o educație. Luminează calea copiilor persecutați, ca ei să ajungă femei și bărbați credincioși lui Dumnezeu. Cerem toate aceste lucruri în Numele lui Hristos.

Luni, 18 martie:Lăudați-L pe Dumnezeu pentru creșterea minunată a bisericii din Iran, unde din ce în ce mai mulți musulmani se întorc la Hristos, în ciuda persecuției crescânde din partea autorităților. Rugați-vă pentru fiecare dintre ei, cerând ca ei să fie puternici în Domnul, mai ales aceia care ispășesc pedepse în închisoare în baza unor acuzații false. Rugați-vă ca mărturia lor să-i atragă pe mulți la credința în Isus.

Marți, 19 martie:Guvernul irakian a declarat ziua de Crăciun sărbătoare publică în Irak. Aceasta este o mare încurajare și o recunoaștere a minorității creștine. De asemenea, guvernul reconstruiește sau restaurează clădirile bisericești distruse (aproximativ 15) sau avariate (aproximativ 40) în cei trei ani în care militanții Statului Islamic au ocupat orașul Mosul. Îi mulțumim Domnului nostru, Isus Hristos, pentru această veste bună.

Miercuri, 20 martie:Rugați-vă ca Domnul Isus să aibă milă de refugiații creștini eritreeni și congolezi din Israel și cereți ca guvernul israelian să abroge legile aspre împotriva lor și să le dea speranță în țara în care S-a născut El. Îi mulțumim pentru grija și compasiunea cetățenilor israelieni obișnuiți, însă cereți-I Domnului ca El să atingă inimile celor din guvern și să-i facă să-și schimbe politicile menite să-i sărăcească și să-i izgonească din Israel pe acești credincioși aflați într-o situație disperată.

Joi, 21 martie: Rugați-vă ca biserica din Kazahstan să nu-și îndrepte atenția doar spre interior, ci să răspândească fără teamă Evanghelia poporului kazah. Cereți ca Dumnezeu să îi întărească pe cei care suferă persecuție din partea autorităților, ca ei să persevereze (Iacov 1:3), „să-și încredințeze sufletele credinciosului Ziditor și să facă ce este bine” (1 Petru 4:19). Rugați-vă că restricțiile privind libertățile religioase din Kazahstan să fie ridicate.

Vineri, 22 martie:Situația locurilor de muncă în Kârgâzstan este foarte dificilă și mulți oameni părăsesc țara căutând un loc de muncă pentru a-și întreține familiile; acest lucru include liderii bisericilor. Rugați-vă Domnului ca liderii să se întoarcă în patria lor și El să ridice noi lideri în țară. Rugați-vă pentru copiii creștini care se confruntă cu persecuția la școală, cerând ca prezența și mângâierea Duhului Sfânt să fie reale pentru ei. Aduceți înaintea Domnului și creștinii care nu pot obține o slujbă pentru a-și întreține familiile decât dacă renunță la credința în Hristos; cereți ca ei să rămână în continuare credincioși, iar Tatăl nostru ceresc să le poarte de grijă.

Sâmbătă, 23 martie: Închinarea creștină este permisă în unele părți ale Laosului (în prezența reprezentanților statului care verifică existența declarațiilor antiguvernamentale), dar creștinii care trăiesc în zonele îndepărtate ale țării suferă multe hărțuiri din partea autorităților. Acestea consideră creștinismul ca fiind o religie străină și adesea fac tot ce le stă în putință pentru a-i determina pe creștini să-și părăsească locuințele ca să-și ducă traiul în altă parte. Rugați-vă ca creștinii din Laos să proclame cu îndrăzneală și fără teamă adevărul Mântuitorului lor, știind că Domnul este cu ei (Psalmul 118:6), să rămână fermi în credința lor, în ciuda opoziției crescânde cu care se confruntă.

Sursa: Fondul Barnabas


Sursa: Jurnal de Rugăciune pentru copiii familiilor creștine persecutate din întreaga lume” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

1 Petru 1:18-19

căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană.

Anunturi evenimente

Resurse video