Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriJurnal de rugăciune: Rugăciune pentru pace în Etiopia

Jurnal de rugăciune: Rugăciune pentru pace în Etiopia

Buletinul de rugăciune Wycliffe România
16-22 iulie 2020

Rugăciune pentru pace în Etiopia
Etiopia se află din nou în situații de criză și conflicte. Rugați-vă pentru restaurarea păcii și binecuvântarea lui Dumnezeu peste această țară. Rugați-vă ca protecția Domnului să fie peste Luminița Prisecaru și toți misionarii care slujesc acolo. Echipa de traducerea a Bibliei în limba Ale continuă lucrarea chiar și în vremuri neprielnice, rugați-vă ca munca lor să fie răsplătită cu mult rod pentru Împărăția lui Dumnezeu.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Luri, Iran
După calendarul lunar, în luna iulie ne rugăm pentru poporul Luri din Iran, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia tradusă în limba lor. Rugați-vă pentru credincioșii iranieni, să se asigure că oamenii din poporul Luri au șansa să audă despre Domnul Isus. Rugați-vă ca neajunsurile islamului să devină evidente pentru ei și să-L primească pe Domnul. Rugați-vă ca în curând poporul Luri să aibă acces la înregistrări din Biblie și emisiuni radio în limba lor care să-i conducă la Bunul Păstor.

Transformare prin învățarea și împărtășirea povestirilor biblice: Papua Noua Guinee
Fabian Onesi a aflat pentru prima dată de Povestirea Orală a Bibliei (OBS) în 2009, când a fost selectat pentru a se pregăti ca povestitor al Bibliei. De atunci, Fabian a folosit fiecare ocazie pentru a împărtăși povestiri biblice. În funcție de public, cu rugăciune, el alege și împărtășește o poveste biblică adecvată. El vorbește în limba lui Buhutu sau într-o limbă de comunicare mai largă. Mulți oameni au fost binecuvântați și încurajați ascultând și interacționând cu povestirile biblice. Fabian a spus: „Eu însumi sunt foarte binecuvântat. M-am schimbat mult de când am început să învăț și să împărtășesc povestirile lui Dumnezeu.” Lăudați-L pe Domnul pentru că a atins viața lui Fabian și l-a ajutat să împărtășească povestirile lui Dumnezeu și să atragă oamenii spre Domnul.

Sărbătoarea dedicării amânată: Benin
Sărbătoarea dedicării Noului Testament finalizat în limba Idaasha a fost planificată pentru 4 aprilie 2020. A fost amânată nedefinit din cauza restricțiilor COVID-19. Lăudați-L pe Dumnezeu că Noile Testamente au sosit și sunt distribuite. În timp ce comunitatea așteaptă noua dată pentru sărbătoare, rugați-vă ca Noile Testamente să ajungă la cei dornici să le citească. Cereți-I lui Dumnezeu să transforme comunitatea Idaasha prin dragostea Lui, în timp ce oamenii citesc Cuvântul Său. Rugați-vă de asemenea și pentru finanțare pentru traducerea Vechiului Testament.

Reconciliere între frați: Germania, Insulele Solomon
Personalul de traducere a Bibliei care slujește cu Wycliffe Germania în Insulele Solomon împărtășește o poveste despre puterea Cuvântului lui Dumnezeu de a schimba vieți: Max este un grădinar în Insulele Solomon. Fratele său geamăn locuiește în satul natal și are grijă de pământul familiei. Acum câțiva ani, frații s-au luptat violent și nu au mai vorbit între ei. Recent, Max a luat filmul despre Iosif din Vechiul Testament în limba Pijin pentru a-l prezenta în satul său. Fratele lui Max era prezent. A văzut cum Iosif și-a iertat frații, chiar dacă îl trataseră într-un mod atât de nedrept și de trădător. Povestea l-a atins profund. Cei doi frați s-au împăcat cu lacrimi! Rugați-L pe Dumnezeu să continue să folosească Cuvântul Său pentru a transforma vieți și pentru a aduce vindecarea în relațiile frânte din Insulele Solomon și din alte părți.

Planul Domnului rămâne în picioare: Asia de Sud
Scopurile lui Dumnezeu și puterea Duhului Sfânt nu sunt limitate de carantine umane. COMIBAM raportează că persecuția religioasă s-a agravat în timpul pandemiei, în special într-o țară din Asia de Sud. Cu toate acestea, Dumnezeu este încă la lucru. Deși călătoriile și întâlnirile sunt restricționate, unsprezece oameni dintr-un popor au venit la credința în Hristos și au ales botezul ca semn al angajamentului lor. Rugați-vă pentru acești noi urmași ai lui Isus, ca ei să nu fie intimidați de cei care ar putea încerca să le facă rău și ca să crească în credința lor în Isus.

Dumnezeu oferă cheia Cuvântului său: America de Sud
Waikia este lider în comunitatea ei din Bazinul Amazonului. O echipă de la Credința vine în urma auzirii a înregistrat Cuvântul lui Dumnezeu în limba Waikiei. Ei au instruit-o să folosească Proclaimer, dispozitivul audio cu Scriptura înregistrată. Waikia și-a invitat repede familia să asculte. A întors mânerul pentru a încărca dispozitivul. În acel moment, soțul ei și-a amintit un vis pe care l-a trăit. Un bărbat apăruse și i-a dat o cheie ciudată. Bărbatul i-a spus: „Ia această cheie și întoarce-o. Mulți oameni Îl vor găsi pe Isus prin tine.” În momentul în care Waikia întoarse mânerul, s-a gândit la cheie. El a luat Proclaimerul și a împărtășit: „Acum am cheia în mâinile mele. Este acest Proclaimer. Acum știu că prin aceasta, mulți oameni îl vor găsi pe Isus.” Din acea zi înainte, întreg satul a venit să audă despre Isus prin Proclaimer. Pe măsură ce o împărtășesc cu oameni din alte comunități, mulți își dau viața Domnului. Rugați-vă pentru slujirea organizației Credința vine în urma auzirii în întreaga lume.

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Psalmi 112:5

Ce bine-i merge omului care face milă şi împrumută pe altul şi care îşi rânduieşte faptele după dreptate!

Anunturi evenimente

Resurse video