Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriKenya – locul 32 în Topul Mondial al Persecuției

Kenya – locul 32 în Topul Mondial al Persecuției

De unde vine persecuţia

Creştinii din Kenya sunt persecutaţi cel mai mult de către grupul militant islamic al-Shabaab. Aceştia îşi au cartierul general în ţara vecină, Somalia, şi atacă în mod frecvent creştinii, care sunt majoritari în Kenya.

În interiorul Kenyei, unii dintre liderii tribali se opun creştinismului pe care îl consideră o ameninţare.

Guvernul kenyan a impus secularismul ca şi ideologie de stat, iar creştinii sunt presaţi să renunţe la credinţă. Kenya este afectată de o stare de corupţie generalizată, lucru care se reflectă într-o lipsă de preocupare faţă de suferinţele la care sunt supuşi creştinii, persecutorii acestora scăpând de multe ori nepedepsiţi.

Cum suferă creştinii

În Kenya, persecuţia afectează toate comunităţile creştine.

Creştinii care se convertesc de la religia islamică şi care trăiesc în partea de nord-est a ţării şi în regiunile de coastă, trăiesc permanent sub ameninţarea unor atacuri. Unele rapoarte sugerează că atacul de la Universitatea Garissa din 2015 a fost executat de către al-Shabaab în urma unei mite dată unor oficiali pentru importul ilegal de arme şi muniţie. Din cauza dezinteresului autorităţilor faţă suferința creștinilor,

fenomenul persecuţiei este încurajat.

Exemple de creştini

În luna decembrie 2015, doi pasageri într-un autobuz au fost ucişi când militanţi al-Shabaab au oprit autobuzul şi i-au identificat pe creştini.

În ianurie 2016, cinci poliţişti care erau creştini precum şi alţi trei bărbaţi creştini au fost ucişi în casele lor, în regiunea Lamu.

În perioada redactării Topului Mondial al Persecuţiei 2017, peste 30 de creştini au fost ucişi de către militanţi islamici.

Rugaţi-vă pentru Kenya

O mare parte dintre creştinii care trăiesc în nord-estul şi regiunile de coastă din Kenya sunt traumatizaţi de către atacurile violente precum şi ostilitatea cu care se confruntă din partea societăţii musulmane. Rugaţi-vă ca Dumnezeu să dea vindecare şi curaj pentru slujitorii săi, ca aceştia să continue să-i fie martori credincioşi în acest mediu ostil.

Rugaţi-vă pentru pocăinţă pentru militanţii islamici care atacă creştinii. Rugaţi-vă ca aceştia să-l cunoască pe Domnul Isus Hristos ca fiind Calea, Adevărul şi Viaţa.

Rugaţi-vă pentru înţelepciune pentru creştinii care sunt implicaţi în politică. Rugaţi-vă  ca Dumnezeu să-i protejeze şi să le deao voce puternică pentru a pune în practică principiile Cuvântului Său pentru poporul din Kenya.

Sursa: Open Doors USA


Sursa: Kenya – locul 32 în Topul Mondial al Persecuției” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Psalmi 112:5

Ce bine-i merge omului care face milă şi împrumută pe altul şi care îşi rânduieşte faptele după dreptate!

Anunturi evenimente

Resurse video