Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriLibertatea religioasă este cheia pentru asigurarea unor drepturi ale omului, spune ONU

Libertatea religioasă este cheia pentru asigurarea unor drepturi ale omului, spune ONU

Nivelul libertății religioase într-o țară este un bun indicator al situației generale privind drepturile omului, au declarat raportorii speciali ONU la un eveniment găzduit de sediul ONU de la New York, luni, 22 octombrie.

„Infracțiunile privind libertatea religioasă sau credința servesc drept semne de avertizare timpurie a conflictelor violente. Nu este doar un barometru al altor drepturi ale omului; este esențial să oferim drepturile omului. Libertatea religiei sau credinței este în centrul drepturilor minorităților”, a declarat dr. Fernand de Varennes, raportorul special al ONU privind problemele minorităților, raportat de grupul pentru drepturile omului de la Viena, ADF International.

„Din credința religioasă vine ideea că fiecare ființă umană este egală una cu cealaltă”, a declarat Ahmed Shaheed , raportorul special pentru libertatea religioasă, la evenimentul găzduit de Comitetul Organizațiilor Non-Guvernamentale pentru Libertatea Religioasă.

„Încălcarea libertății religioase este adesea strâns legată sau duce la încălcarea altor drepturi ale omului… În mod similar, protecția libertății religioase conduce și la o recunoaștere juridică sporită a altor drepturi ale omului”, a declarat Kelsey Zorzi, directorul Advocacy for Global Religious Libertatea la ADF International, care a moderat evenimentul.

În luna mai, președintele Comisiei americane pentru libertatea religioasă internațională a spus că o multitudine de cercetări au arătat că nivelul societății de libertate religioasă este legat de nivelurile sale de indicatori sociali critici, cum ar fi prosperitatea, stabilitatea și pacea.

Libertatea religioasă este „o condiție prealabilă pentru democrație, mai degrabă decât invers. Suntem într-o intersecție în lupta noastră pentru libertatea religiei sau credinței în întreaga lume”, a declarat Daniel Mark membrilor Grupului parlamentar de libertate internațională pentru libertate religioasă din Londra.

Un articol publicat de ADF în ianuarie anul trecut, intitulat „Nemotivarea ONU pentru promovarea și protejarea libertății religioase” , a susținut că ONU „s-a îndepărtat de misiunea sa inițială de a promova și proteja drepturile universale ale omului și nu fără consecințe”.

Politicienii și activiștii în domeniul drepturilor au solicitat, de asemenea, Organizației Națiunilor Unite să stabilească o Zi internațională comemorând victimele și supraviețuitorii persecuțiilor religioase, ca urmare a atacului brutal al Statului Islamic asupra minorităților religioase din Irak și Siria.

 


Sursa: Libertatea religioasă este cheia pentru asigurarea unor drepturi ale omului, spune ONU” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Isaia 40:31

dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.”

Anunturi evenimente

Resurse video