Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriMalaysia – locul 23 în Topul Mondial al Persecuției

Malaysia – locul 23 în Topul Mondial al Persecuției

De unde vine persecuţia

Constituţia Malayesiei interzice convertirea cetăţenilor acestei ţări şi răspândirea oricărei alte religii în afară de islam. Partidele de pe întreg spectrul politic al ţării susţin şi protejează islamul iar autorităţile depun toate eforturile pentru a menţine şi extinde influența acestei religii asupra societăţii în dauna religiilor minoritare non-musulmane, cum ar fi creştinismul.

Organizaţiile neguvernamentale promovează în mod constant obiectivul de a fi „campionii islamului” şi sunt beneficiarele unor numeroase ajutoare financiare de la guvern, iar prin activitatea lor întreţin un spirit de conflict şi discriminare religioasă.

Pentru creştinii ce s-au convertit de la islam ce mai mari persecutori sunt familia imediată şi cea extinsă.

Cum suferă creştinii

Creştinii convertiţi de la islam înfruntă cea mai grea persecuţie, pentru că fiecare etnic malaysian este considerat automat musulman. Convertiţii sunt consideraţi infractori şi trădători, atât de către familie cât şi de societate. În timp ce autorităţile şi ONG-urile monitorizează activităţile catolicilor şi ale metodiştilor , persecuţia se concentrează pe grupările evanghelice care sunt active în evanghelism. Președintele PAS, unul dintre partidele politice, Hadi Awang, îi calomniază în mod deschis pe creştini şi pretinde că aceştia oferă bani pentru a obţine conversii. Acest partid a introdus o iniţiativă legislativă ce vizează implementarea legii penale islamice, în nord-estul statului Kelantan. Această lege a atras multă ură împotriva creştinilor.

Exemple de creştini

Atunci când se afla că un musulman s-a convertit la creştinism, acesta va fi raportat către autorităţi şi/sau izgonit din comunitate. Convertirea atrage pierderea dreptului de moştenire, iar dacă este căsătorit şi soţul sau soţia este  musulman, cel convertit poate pierde şi custodia copiilor.

Autorităţile impun ca toţi copiii de grădiniţă şi şcoală primară să primească educaţie islamică. După şcoala primară, studenţii musulmani (inclusiv creştinii care s-au convertit de la islam) trebuie să frecventeze ore de învăţătură islamică. La nivel universitar există un curs obligatoriu intitulat „Islamul şi civilizaţia orientală” care, în fapt, nu este altceva decât un instrument folosit de autorităţi pentru a-i îndoctrina mai departe pe studenţi.

În februarie 2017, persoane necunoscute au răpit în plină zi pe pastorul Raymond Koh. Mai există un alt caz, cel al unui cuplu format din pastorul Joshua şi Ruth Hilmy, care au fost răpiţi în noiembrie 2016 şi despre care nu se ştie nimic nici până în prezent.

Rugaţi-vă pentru Malaysia

Rugaţi-vă pentru protecţia adunărilor secrete formate din foşti musulmani care au venit la credinţa în Hristos. Rugaţi-vă ca aceştia să petreacă un timp de părtăşie de fiecare dată când se întâlnesc, şi să fie încurajaţi şi uniţi în faţă dificultăţilor.

Rugaţi-vă pentru putere şi curaj pentru toţi creştinii, dar în special pentru noii convertiţi, care se pot confrunta cu perspectiva de a fi daţi afară din casă,  izolaţi de familie şi comunitate şi trimişi la tabere de re-educare islamică.

Malaysia a trecut recent printr-o perioadă caracterizată de instabilitate politică, socială şi religioasă. Conform constituţiei, etnicii malaysieni sunt musulmani. Din această cauză ei nu au posibilitatea legală de a părăsi islamul , iar cei care sunt practicanţii altor religii le este interzis să facă prozeliţi dintre musulmani. Rugaţi-vă pentru schimbare în Malaysia.

Sursa: Open Doors USA


Sursa: Malaysia – locul 23 în Topul Mondial al Persecuției” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

1 Petru 1:18-19

căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană.

Anunturi evenimente

Resurse video