Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriMali – locul 37 în Topul Mondial al Persecuției

Mali – locul 37 în Topul Mondial al Persecuției

De unde vine persecuţia

În mod istoric, cetăţenii din Mali au practicat o versiune relativ tolerantă a islamului, cu toate acestea, în ultimii ani, această țară din vestul Africii a devenit tot mai militantă şi intolerantă. În special, în partea de nord a ţării, aceasta intoleranță a dus la o intensificare a persecuţiei creştine.

În 2012 grupări militante islamice sprijinite de luptători cu legături cu organizația teroristă al-Qaeda, au pus stăpânire pe o regiune importantă din partea de nord a ţării, iar influenţa lor încă se mai resimte deşi mulţi dintre ei au fost expulzaţi. În afara influenţei acestei grupări teroriste, care a determinat o radicalizare a populaţiei islamice, rebeliunea în curs de desfăşurare din ţară este o ameninţare permanentă pentru credincioşii creştini.

Cum suferă creştinii

Atunci când militanţii islamişti au obţinut controlul părţii de nord a ţării în 2012, bisericile au fost arse şi creştinii s-au refugiat. Cu casele pierdute şi bisericile distruse, aceşti credincioşi refugiaţi sunt în continuare afectaţi. Deşi unii creştini au putut să se întoarcă înapoi în partea de nord sub protecţia poliţiei, ei trăiesc în continuare sub ameninţarea militanţilor islamişti.

Activităţile de evanghelizare sunt riscante, şi pot duce adesea la atacuri. Misionarii creştini din ţară trăiesc în mod constantă cu frică că ar putea fi răpiţi, iar creştinii care s-au convertit de la islam se confruntă cu violenţă şi presiuni din partea membrilor familiei şi a rudelor, dacă noua lor credinţa este descoperită.

Exemple de creştini

În 2016 şi 2017, trei misionari creştini străini au fost răpiţi în incidente separate de către grupări islamice diferite.

În Noiembrie 2016, militanţi islamici au împuşcat şi ucis pe Moussa Issah Bary, viceprimarul creştin din Kerana (un oraş de la graniţa cu Burkina Faso). Bary a fost un exemplu rar de creştin cu influenţă într-o regiune dominată de etnici musulmani fulani.

 

Rugaţi-vă pentru Mali

Atacurile teroriste au dus la o violenţă în creştere în Mali. Rugaţi-vă pentru pace pentru această ţară.

Rugaţi-vă pentru creştinii care s-au refugiat din locurile lor de baştină din partea de nord a ţării, refugiindu-se din calea militanţilor islamici. Rugaţi-vă ca greutăţile prin care trec să nu le stingă iubirea pentru aproape.

Rugaţi-vă pentru creştinii care s-au convertit de la islam, pentru care practicarea noii credinţe aduce multe provocări. Rugaţi-vă ca Dumnezeu să le dea răbdare şi determinare pentru a-şi trăi noua credinţă cu dragoste şi curaj în mediul ostil în care sunt nevoiţi să trăiască.

Sursa: OpenDoors USA


Sursa: Mali – locul 37 în Topul Mondial al Persecuției” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Romani 12:15

Bucuraţi-vă cu cei ce se bucură; plângeţi cu cei ce plâng.

Anunturi evenimente

Resurse video