Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriMexic – locul 39 în Topul Mondial al Persecuției

Mexic – locul 39 în Topul Mondial al Persecuției

De unde vine persecuţia

Corupţia generalizată de la toate nivelele guvernului şi autorităţilor din Mexic determină un nivel ridicat de persecuţie, în principal datorită lipsei mijloacelor de protecţie pentru creştini.

Grupări criminale atacă preoţi şi pastori, iar lideri locali îi atacă pe cei care se convertesc la creştinism. În ultimii ani o ideologie secularistă a devenit predominantă în ţară, şi există asociaţii non-guvernamentale care militează pentru eliminarea oricărei forme de exprimare religioasă în spaţiul public.

Chiar dacă Biserica Catolică se bucură în continuare de unele privilegii, grupările creştine sunt dezavantajate, în special mişcările religioase mai noi cum ar fi penticostalii sau Mişcarea de Reînnoire Catolică.

Cum suferă creştinii

Credincioşii din Mexic experimentează nivele diferite de persecuţie. Intoleranţa secularizării afectează toţi creştinii care îşi exprimă credinţa în mod public, având drept consecinţe hărțuirea, criticarea şi ridiculizarea credincioşilor.

Grupările criminale controlează anumite regiuni din ţară, persecutând credincioşii şi bisericile, proferând ameninţări cu moartea şi chiar ucigând lideri creştini în încercarea de a-i reduce la tăcere. Aceste grupări criminale consideră bisericile creştine o ameninţare pentru activităţile lor infracţionale. În acelaşi timp, nou convertiţii la creştinism sunt adesea pedepsiţi pentru că-şi abandonează credinţele tribale şi uneori sunt izgoniţi din casele lor.

Confesiunile creştine, altele decât Biserica Catolică, sunt supuse la presiuni, fiind considerate grupări minoritare.

Exemple de creştini

În 2017, nou convertiţii din comunităţile locale din Chiapas şi Jalisco au fost supuşi la sancţiuni economice, interzicerea accesului la servicii publice de bază, şi expulzarea din comunitate.

În iunie 2017, un preot catolic a fost ucis într-o biserică din Los Reyes La Paz. De când a Enrique Pena a devenit preşedinte în 2012, 18 preoţi au fost ucişi.

În iulie 2017 , Consiliul Mexican pentru Prevenirea Discriminării a declarat că terapia de conversie pentru homosexuali (n.tr. o modalitate prin care homosexualii sunt ajutaţi să renunţe la atracţia pentru acelaşi sex) este violentă și discriminatorie, şi a decis interzicerea acestei activităţi chiar şi pentru persoanele credincioase care ar fi vrut să o folosească.

Rugaţi-vă pentru Mexic

Rugaţi-vă pentru inimile celor care fac parte din cartelurile de droguri. Aceştia răpesc, terorizează şi adesea ucid creştinii care se interpun în activităţile lor criminale. Rugaţi-vă ca aceştia să-l cunoască pe Mântuitor, şi că acest lucru va determina o schimbare pozitivă pentru Mexic.

Rugaţi-vă pentru creştinii care trec prin persecuţie, sub forma interzicerii accesului la servicii de bază şi resurse locale. Unii din aceşti credincioşi sunt încarceraţi sau sunt obligați să se relocheze. Rugaţi-vă pentru ca harul şi purtarea de grijă a lui Dumnezeu să-i însoţească în toate încercările. Rugaţi-vă în mod specific pentru autorităţile locale din Chiapas, Hidalgo şi Oaxaca.

Mexic este una dintre cele mai violente țări din lume. Rugaţi-vă pentru protecţia fizică a credincioşilor persecutaţi de acolo.

Sursa: Open Doors USA


Sursa: Mexic – locul 39 în Topul Mondial al Persecuției” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Psalmi 112:5

Ce bine-i merge omului care face milă şi împrumută pe altul şi care îşi rânduieşte faptele după dreptate!

Anunturi evenimente

Resurse video