Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriMii de morți în urma unui cutremur masiv de 7,8 care devastează...

Mii de morți în urma unui cutremur masiv de 7,8 care devastează Turcia și Siria. Să mijlocim înaintea lui Dumnezeu pentru cele două țări!

Dragi frați și surori,
Cutremurul din estul țării noastre și urmările sale ne emoționează pe fiecare dintre noi. Pe măsură ce trec mai multe zile, efectele cutremurului și nevoile care apar devin mai clare. Primim cele mai recente informații de la frații și surorile noastre care aduc ajutor și servesc în regiune. Și dorim să vă împărtășim aceste informații. Vă rugăm să continuați să vă amintiți în rugăciunile dumneavoastră atât de regiune, cât și de fiecare persoană care încearcă să ajute oamenii de acolo.

Bilanțul morților raportat până în prezent se ridică, din păcate, la 19 875 de persoane. Eforturile de căutare și salvare sunt încă în curs de desfășurare, ceea ce arată că există încă speranță pentru cei prinși sub dărâmături. Dar informațiile generale pe care le-am primit atât din mass-media, cât și de la frații și surorile noastre care servesc în regiune sunt că situația de acolo este foarte gravă.

HATAY

Iskenderun & Antakya

Frații noștri Hakan și Pola Konur, pe care i-am pierdut în cutremur, au fost înmormântați ieri. După înmormântare, Cem Konur și familia sa se îndreaptă spre Mardin și vor rămâne acolo pentru o vreme.

Situația din regiune este una dintre cele mai grave. Doar 5% din clădiri mai sunt încă în picioare. Aproape toate clădirile care nu au fost distruse sunt grav avariate. Există, de asemenea, probleme serioase la intrarea și ieșirea din regiune. Din acest motiv, serviciul din această regiune se mișcă puțin mai încet. Nu există spații de depozitare adecvate pentru stocurile de ajutoare care sosesc. Din acest motiv, biserica din Iskenderun și un depozit închiriat în Adana vor servi drept centre de colectare și distribuire a bunurilor de ajutorare, de unde toate bunurile de ajutorare vor fi aduse în regiune. Deoarece nu există terenuri adecvate pentru construirea unui oraș de corturi, furnizarea de corturi este în prezent suspendată; între timp, se depun eforturi pentru a procura corturi. În timp ce lucrările la dărâmături din regiune sunt încă în curs de desfășurare, nimeni nu vrea să își părăsească cei dragi sau să nu poată merge la înmormântări. Din acest motiv, oamenii care nu au unde să se ducă vor ieși în 10 zile, iar după aceea va începe adevărata noastră misiune. Iar regiunea va avea nevoie de mai mult sprijin și ajutor, mai ales atunci când echipele de știri vor pleca și entuziasmul oamenilor va scădea.

Operațiunile de căutare și salvare vor continua să fie intense în regiune. Articolele de ajutorare sunt distribuite în 2-3 grupuri celor care au nevoie.

Pentru a satisface nevoia de toalete, în regiune au fost amplasate dube de igienă. Acestea sunt singurele vehicule care răspund acestei nevoi în regiune. Aproximativ 2000 de persoane beneficiază de aceste vehicule. De asemenea, militarii au adus un vehicul militar pentru aceste nevoi și l-au predat echipelor de pe teren.

O brutărie mobilă a fost înființată pentru a satisface nevoile de pâine din regiune. Studenți voluntari din Ankara s-au alăturat, de asemenea, echipei și oferă sprijin.
Supa a fost deja distribuită în regiune și mai este nevoie de provizii. Alimentele pentru copii și apa sunt necesare.

10.02.2023

Altınözü

În regiune, curentul electric este încă oprit și toată lumea stă în aer liber. Au fost instalate 6 corturi, dar acestea nu sunt suficiente. Vremea rece este încă activă și, prin urmare, există o nevoie. Deocamdată au hrană, dar nu este suficientă pentru o perioadă mai lungă.

Samandağ

Satele au fost evacuate pentru că barajul este fisurat și există riscul ca acesta să se revarsă.

ADANA

Numărul clădirilor prăbușite în regiune se ridică la 13 și se estimează că există aproape 300 de victime. Oamenii din regiune nu pot intra în casele lor pentru că replicile continuă și le este frică. Cei care au cunoștințe în sate și în orașele învecinate au părăsit orașul și s-au mutat acolo, dar mulți oameni sunt încă pe străzi. Biserica din Adana și-a deschis usile, de asemenea, clădirile pentru cei aflați în nevoie și îi ajută cu cazarea.

În Adana a fost înființat un centru de colectare și distribuire a ajutoarelor pentru a distribui articole de ajutorare în provinciile din regiune.

ADIYAMAN

În timpul operațiunilor de căutare și salvare din regiune, un credincios surdo-mut a fost recuperat în viață dintre dărâmături.O masă caldă este oferită împreună cu comunitatea vorbitoare de limbă arabă din Istanbul. De asemenea, ei încearcă să identifice și să ajute cu nevoile din provinciile și districtele din Gaziantep.

MALATYA

Numărul clădirilor distruse este de aproximativ 540, iar cele grav avariate sunt 1300. 20% din oraș a fost evacuat, iar restul oamenilor stau în vehicule și pe străzi. AFAD (Agenția turcă de ajutorare în caz de dezastre) distribuie corturi, dar, din cauza calității acestora și a condițiilor meteorologice reci, acestea nu răspund de obicei nevoilor. Aproape 1800 de pături au fost distribuite de bisericile din regiune. Aceștia distribuie, de asemenea, alimente și articole de igienă.

Există încă o nevoie de apă potabilă curată, deoarece nu există apă curată la robinete. Și există, de asemenea, o nevoie de hrană din exterior. Este nevoie de toalete, deoarece instalațiile publice, cum ar fi moscheile, sunt deteriorate și nu pot fi folosite.

Există informații conform cărora AFAD face o bună activitate de distribuție în regiune. Din acest motiv, ajutorul ar trebui să fie dus și în locuri îndepărtate, în afara centrului.

Încercăm în principal să mergem în satele îndepărtate, unde AFAD nu a oferit încă ajutor pentru a răspunde nevoilor. În total, au fost distribuite 10 corturi. Articolele de ajutor primite sunt transportate cât mai curând posibil către cei care au nevoie de ele. Articolele de ajutorare care sosesc dimineața vor fi distribuite până seara.

URFA

În Suruç există fisuri mari și clădiri grav avariate. Oamenii nu pot intra în casele lor. Este nevoie de ajutoare umanitare, iar biserica încearcă să le furnizeze.

KAHRAMANMARAȘ

O tabără a fost înființată în Kayseri pentru a ajunge la Göksun, centrul Kahramanmaraș și Elbistan. Bunurile de ajutor primite sunt colectate în Kayseri și distribuite în regiune.
Vă rugăm să vă gândiți în continuare pentru oamenii din această regiune și pentru frații și surorile noastre care lucrează în această regiune. Să ii aducem din toată inima înaintea Domnului în aceste zile dificile si sa statuia pentru ei.

În numele Consiliului TeK (10.02.2023) Biserica creștina Turca din Köln
10.02.2023

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Psalmi 112:5

Ce bine-i merge omului care face milă şi împrumută pe altul şi care îşi rânduieşte faptele după dreptate!

Anunturi evenimente

Resurse video