Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriMisiune printre „Românii de Niciunde“ la poalele munților Carpați, Ucraina

Misiune printre „Românii de Niciunde“ la poalele munților Carpați, Ucraina

La poalele Carpaților, în vestul Ucrainei, între granițele Ungariei, Slovaciei și Poloniei se atestă o așezare ruptă de realitatea secolului XXI. Ucrainenii îi numesc „țigani albi“, ei se numesc volohi, iar noi… noi nici măcar nu știm cum au ajuns acolo și au reușit să își păstreze limba atâtea secole.

Vorbesc o română un pic deocheată, care se vorbea acum patru secole în urmă, dar totuși e foarte accesibilă și pentru zilele noastre. Sărăcia lucie, analfabetismul, discriminarea sunt aici la ele acasă.

Pentru unii din ei, „România este un nume“, ei niciodată nu au știut că există o țară – România. Mulți dintre ei poartă numele Basarab, iar despre apariția lor în vestul Ucrainei circulă multe legende. Teritoriul în care locuiesc acum volohii nu a aparținut niciodată României și nici nu se știe să fi fost vreo migrație de la noi spre aceste teritorii, în ultimele secole.

Antena 3 a fost pe urmele lor și a încercat să le cunoască povestea. Urmează imagini rupte de realitate, povestea incredibilă a celei mai ciudate și numeroase comunități de români din lume.

În perioada, 29 august – 03 septembrie, la Poroșcovo va fi sărbătoare. Un grup de tineri români merg să le împărtășească vestea bună a Evangheliei și să îi slujească prin servicii medicale, programe educative pentru copii și asistență socială.

Echipa ȘtiriCreștine.ro vă provoacă să purtați această lucrare pe mâini de rugăciune. Binecuvântați echipa care merge în misiune cu putere, protecție și pricepere să fie utili celor ce trăiesc izolați în lumea lor la poalele Carpaților din Ucraina. Rugați-vă pentru copii, care în lipsa părinților cresc alți copii, frățiorii lor mai mici. Rugați-vă pentru părinții lor care au nevoie de dragostea lui Isus. Rugați-vă pentru învățători și educatori, care să le arate drumul spre cunoaștere și să îi învețe să viseze un viitor.

Dacă doriți să fiți parte din această misiune financiar, contactați-ne în privat la contact@stiricrestine.ro

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=MgJJQMG9X8Y]


Sursa: Misiune printre „Românii de Niciunde“ la poalele munților Carpați, Ucraina” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Isaia 40:31

dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.”

Anunturi evenimente

Resurse video