Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriNepal – locul 25 în Topul Mondial al Persecuției

Nepal – locul 25 în Topul Mondial al Persecuției

De unde vine persecuţia

Naţionalismul religios este principala cauză a persecuţiei în Nepal, grupările radicale hinduse, guvernul şi comunităţile locale lucrează la unison pentru a păstra identitatea hindusă a Nepalului.

Chiar dacă în ţară este în vigoare o nouă constituţie, adoptată în 2015, care susţine în mod oficial secularismul, grupările hinduse radicale depun eforturi pentru a face din nou din Nepal un stat hindus, iar guvernul a declarat conversia şi prozelitismul ilegal.

Din cauză că Nepalul are una dintre cele mai mari rate de creştere a numărului de creştini din lume, persecuţia credincioşilor a luat amploare. Presiunile făcute de către India vecină a determinat o creştere a activităţii radicalilor hinduşi, iar o mare parte dintre aceasta s-a îndreptat împotriva creştinilor.

Cum suferă creştinii

Toate comunităţile creştine din Nepal suferă o formă de persecuţie sau alta, însă cu intensităţi diferite. Bisericile romano-catolice şi altele în care străinii se adună pentru închinare au cele mai puţine probleme. Convertiţii de la hinduism au de înfruntat cea mai multă presiune, întru-cât convertirea lor este văzută ca fiind o deviaţie de la credinţa strămoșească.

Convertiţii care se alătură  bisericilor protestante sunt în mod special presaţi de familie, prieteni, comunitate şi autorităţile locale să renunţe la credinţa creştină.

Din când în când, radicalii hinduşi profită de instabilitatea din ţară şi atacă creştinii, iar de cele mai multe ori acțiunile lor rămân nepedepsite.

Exemple de creştini

Comunitatea creştină trimite constant petiţii către autorităţi în care solicită alocarea de pământ pentru a îngropa pe cei decedaţi, însă solicitarea lor a rămas fără răspuns.

În iunie 2016 şapte persoane, inclusiv proprietarii a două şcoli private au fost arestate în districtul Dolakha, fiind acuzaţi că încearcă să convertească alte persoane la creştinism, din cauză că au fost prinşi în timp ce distribuiau manuale biblice la copii. Câteva zile mai târziu, autorităţile l-au arestat pe pastorul Shakti Pakhrin pentru că s-a descoperit că acesta avea legături cu cei şapte care se aflau sub investigaţie. Au fost toţi achitaţi în Decembrie 2016.

În aprilie 2017, persoane necunoscute au încercat să incendieze catedrala catolică din capitala Kathmandu. Focul a distrus locuinţa preotului şi partea de vest a bisericii. O maşină şi două motociclete au fost arse complet. Nu s-au înregistrat victime.

Rugaţi-vă pentru Nepal

Rugaţi-vă pentru convertiţii de la hinduism, care suferă persecuţie din partea familiei şi a comunităţii şi care sunt în pericol din cauza unei legislaţii care restricţionează libertatea religioasă.  Rugaţi-vă pentru protecţia acestora şi pentru discernământ, pentru a identifica cu înţelepciune persoanele şi împrejurările în care îşi pot mărturisi credinţa.

Rugaţi-vă pentru guvernul din Nepal, care a adoptat recent un pachet legislativ care restrânge libertatea religioasă în mod semnificativ. Rugaţi-vă ca Dumnezeu să mişte inimile celor care iau decizii pentru a schimba lucrurile şi pentru a permite o mai mare libertate religioasă.

Rugaţi-vă pentru creştinii care se confruntă cu violenţă, presiunile şi atacurile din partea hindușilor radicali. Rugaţi-vă pentru siguranţa acestora şi pentru ca ei să simtă protecţia şi mâna puternică a lui Dumnezeu care îi însoţeşte pe drumul lor de credinţă.

Sursa: OpenDoors USA


Sursa: Nepal – locul 25 în Topul Mondial al Persecuției” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Romani 12:15

Bucuraţi-vă cu cei ce se bucură; plângeţi cu cei ce plâng.

Anunturi evenimente

Resurse video