Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriNew York adaugă un nou gen în certificatele de naștere

New York adaugă un nou gen în certificatele de naștere

O a treia categorie de gen pentru persoanele care nu se identifică a fi bărbat sau femeie va fi în curând adăugată la certificatele de naștere din New York, conform DailyMail.

Consiliul de la New York și Consiliul de sănătate au adoptat legislația care va pune în aplicare o nouă categorie de identitate non-binară cunoscută sub numele de „genul X” începând cu 1 ianuarie 2019.

Primarul Bill De Blasio a susținut proiectul de lege încă de pe vremea când acesta a fost prezentat, la începutul acestei veri, spunând că va permite „New York-ezilor care nu sunt mulțumiți cu genul pe care il au să poată să trăiască cu demnitatea și respectul pe care îl merită”. Oficialii orașului spun că De Blasio urmează să semneze curând legislația.

Legea – care a fost aprobata miercuri (41 voturi „pentru” – 6 voturi „împotrivă”) – a fost introdusă de președintele Consiliului Corey Johnson în iunie.

În conformitate cu noua lege, transsexualii din New York vor putea să-și declare singuri „identitatea sexuală” în certificatul de naștere.

Pana acum, acești indivizi erau obligați să treacă prin mai multe etape dificile, obținerea unei scrisori de la medic sau obținerea unei declarații scrise de la un furnizor autorizat de îngrijire a sănătății dacă doreau să își schimbe sexul.

Johnson a declarat că mutarea va face ca certificatele de naștere din New York să fie mai incluzive pentru toți și va da un semnal puternic lumii, acela că în fața guvernului din New York toată lumea este egală.

„Astăzi este o zi istorică pentru New York, este campion mondial la categoria incluziune și egalitate „, a spus el într-o declarație adresată NBC.

„În mod special, vreau să mulțumesc comunității LGBT pentru promovarea și lucrul pe această temă, pentru a menține New York-ul în locul său legitim ca lider în domeniul drepturilor omului”.

Activistul „non-binar” pentru drepturile civile, Toby Adams, a precizat faptul că dacă nu se permite unei persoane să aibă o distincție care să reflecte identitatea sa exactă, asta e „lipsă de respect față de umanitate”.

„Este într-adevăr dureros din punct de vedere legal și psihologic ca identitatea dumneavoastră sexuala să fie identificată greșit, sunt atât de multe locuri în care trebuie să ne prezentăm identitatea”, a declarat Adams, directorul executiv al proiectului Intersex & Genderqueer Recognition.

Consilierul Robert Holden, se numără printre cei care au votat împotriva proiectului de lege, el și-a exprimat îngrijorarea după vot.

„Doar a spune cuiva – fără a merge la doctor – ca e alt gen decat e, sau „genul X” , ar putea duce la abuz și la tot felul de alte probleme „, a declarat Holden pentru New York Post. „Avem nevoie de mai multă supraveghere.”

El a adăugat: „Cum poate „genul X” sa descrie o persoană? Nu trebuie să avem niște standarde și ordine?


Sursa: New York adaugă un nou gen în certificatele de naștere” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Romani 12:15

Bucuraţi-vă cu cei ce se bucură; plângeţi cu cei ce plâng.

Anunturi evenimente

Resurse video