Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiri„Nu regret nimic!” Curajul incredibil al unui pastor din Hong Kong în...

„Nu regret nimic!” Curajul incredibil al unui pastor din Hong Kong în fața instanței care l-a condamnat la închisoare!

După ce pastorul Chu Yiu-ming şi alte opt persoane au fost condamnate marţi pentru infracţiuni legate de asocierea lor cu gruparea pro-democrație Ocupaţi Centrul, acesta s-a ridicat în faţa instanţei şi a oferit predica vieţii lui.

Conform Christianity Today, Chu, care este liderul bisericii baptiste Chai Wan şi un activist pro-democrație, şi-a împărtăşit mărturia în faţa instanţei, amintind modul în care copilăria dificilă l-a condus la Hristos şi apoi înspre o viaţă de slujire şi luptă pentru drepturile omului.

Conform unei traduceri în limba engleză a mărturiei lui Chu publicate de Hong Kong Free Press, pastorul a spus: „Sunt un slujitor creştin în slujba lui Dumnezeu. M-am decis să trăiesc o viaţă de prietenie cu cel slab şi cel sărac și în rugăciune pentru ca dreptatea lui Dumnezeu să se facă pe pământ aşa cum se face şi în Ceruri, şi ca Evanghelia iubirii şi a păcii să fie predicată oamenilor. Mă găsesc astăzi în faţa dumneavoastră, bătrân şi cu părul alb, în boxa acuzaţilor, să mă apăr de acuzaţiile aduse împotriva mea. Pare atât de absurd, dacă nu chiar ruşinos pentru o persoană care se află în slujba lui Dumnezeu. Şi totuşi, chiar în acest moment, inima îmi spune că aici, în boxa acuzaţilor, se găsește cel mai onorabil amvon unde am slujit toată viaţa mea. Drumul prin valea umbrei morţii duce înspre înălţimi spirituale.”

Activistul pro-democrație şi-a susţinut de asemenea credinţa lui într-o naţiune liberă spunând: „Luptăm pentru democraţie, pentru că democraţia aduce libertate, egalitate şi iubire universală. Libertatea politică reprezintă mai mult decât loialitate faţă de stat. Este afirmarea demnităţii umane. Fiecare persoană care trăieşte într-o comunitate, are calităţi şi un potenţial unic, care îl fac capabil să îşi aducă contribuţia la bunul mers al societăţii. Drepturile omului sunt un dar de la Dumnezeu, şi nu pot fi retrase în mod arbitrar de către un regim politic.”

 

 

 

Christianity Today informează asupra faptului că deşi Hong Kong-ul este văzut ca fiind mai democratic decât partea continentală a Chinei, mulţi se tem că ideologia comunistă va ajunge dominantă si în acest arhipelag.

În timp ce Chu şi ceilalţi opt se pregăteau să primească sentinţa, într-o biserică la mică depărtare, 200 de creştini s-au întâlnit pentru a se ruga pentru cei acuzaţi. Conform Christianity Today, credincioșii s-au întâlnit la biserica Kowloon Union, locul în care Chu şi alţii au anunţat începutul campaniei „Ocupaţi Centrul” cu mai mulţi ani în urmă.

Conform ziarului Los Angeles Times, în 2013, Chu şi alţi doi lideri Benny Tai şi Chan Kon-man au demarat Mişcarea Ocupați Centrul. Mişcarea a fost de la început una non-violentă, pro-democrație și care militează pentru un sistem electoral liber în Hong Kong şi pentru vot egal şi universal. Mişcarea Ocupați Centrul este adesea creditată ca fiind principala motivaţie pentru protestele Mişcării Umbrela care au condus la o perioadă de 79 de zile neîntrerupte de ocupare a străzilor Hong Kongului de către protestatari.

Aceasta le-a adus celor trei o acuzaţie de „conspiraţie pentru tulburarea liniştii publice,” mai informează Christianity Today.

„Nu avem nici un regret. Nu avem ranchiună, nu suntem supăraţi şi nu ne plângem. Nu vom renunţa,” a proclamat Chu în faţa instanţei. „Aşa cum a spus Isus, „Fericiţi sunt cei prigoniţi pentru că fac ceea ce Dumnezeu le-a cerut; Împărăţia lui Dumnezeu aparţine celor ca ei.” (Matei 5:10).

Chu îşi aşteaptă sentinţa, care va fi anunţată la sfârşitul lunii, şi care poate ajunge până la şapte ani după gratii; ceilalţi ar putea lua sentinţe chiar şi mai lungi, pentru că au şi alte condamnări anterioare.

Sursa: Christianity Today


Sursa: „Nu regret nimic!” Curajul incredibil al unui pastor din Hong Kong în fața instanței care l-a condamnat la închisoare!” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Isaia 40:31

dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.”

Anunturi evenimente

Resurse video